Jednak warto byłoby poznać jej nazwę.
I przy okazji ..... to duże drzewo, nie do naszych ogródków

Marzeno, ponieważ to Ty zapewne utworzyłaś ten wątek, skoro stanowisz w nim prawa pozwolę sobie zapytać, czy zdjęcia roślin ze szkółki mogą być uważane za 'pochodzące z Naszych własnych ogrodów' ? Dodam również, że prezentowane odmiany rosną już w niejednym polskim ogrodzie (Filip's Golden Tears w moim również, ale nie wygląda tak soczyście). Chyba nie wzajemne przechwalanie się się posiadanymi oryginałami jest naczelnym celem tego wątku a jak sądzę prezentacja wartościowych odmian szerszej grupie zainteresowanych forumowiczów. Jakie więc znaczenie ma pochodzenie zdjęć ?darob66 pisze: Mariuszu,chyba Pomyliłeś wątki, w tym umieszczamy zdjęcia z Naszych własnych ogrodów .
Pozdrawiam Marzena
Mam kilka egzemplarzy w szkółce i jak widzę rosną całkiem dziarsko więc sądzę, że wiek tej rośliny to jakieś 8-10 lat. Nie wiem czy wierzyć, ale podobno nie była cięta ...rispetto pisze: A ta żółta kula pokazana przez Ciebie po prostu niesamowita. Kolor aż bije po oczach. I kolejna pozycja na liście zakupówIle lat może mieć pokazany egzemplarz?
Dzięki za dobre słowo:)manuel pisze:Marcinie twoje zdjęcia są absolutnie fantastyczne,jeśli masz więcej równie udanych zdjęć roślin to pokazuj je na forum jak najczęściej.
Czy to polska odmiana ? Czy wiesz skąd pochodzi ?iniak pisze: trawa: deschampsia flexuosa "Aurea", ale ja wolę ją pod nazwą "Tatra Gold"
Ja jestem dyplomowanym geodetą po ARPM68 pisze: Czuję sentyment do traw bo przypomniałem sobie, że jestem dyplomowanym łąkarzem![]()
pozdrawiam,
Mariusz