Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Andzi

Post »

Aniu śliczna jodła koreańska -zapisana na liście ;:138 Trzmielina duża :heja Bardzo ładnie wygląda kotula ;:63 Z psiaków taki pożytek w ogródku :;230 :;230 Mojego na chwilę spuszczę z oka, zaraz sobie dołek wykopie ;:7
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko ;:167 strasznie mi się podobają wszystkie jodły, mają piękne szyszki rosnące do góry...mam w planach dokupić jeszcze jedna w innym kolorze igieł. Kotulę mogę Ci wysłać na wiosnę...jak przetrwa zimę ;:108
Znalazłam stare fotki jak zmieniał się ogród przez ostatnie trzy lata...sporo rośli wypadło inne przybyły...z tego roku fotki przepadły syn mi wykasował :cry:

Zacznę od wesołych letnich widoków...za oknem zimno i ponuro, miłego oglądania :P

Lilie jedyne które przetrwały atak nornic :?
Obrazek

Obrazek

Irysy miniaturki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu lilie liliowce, same piękności pokazujesz :D Ja w tym roku sporo dosadziłam sobie jednych i drugich i już nie mogę się doczekać , żeby zobaczyć jak zakwitną ;:224 :;230
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Sama przyjemność oglądać letnie fotki,irysy,lilie same cuda...oby do wiosny... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Aniu jakby się okazało na wiosnę że żarnowiec zbrązowiał to nie wywalaj go bo powinien odbić.
Widzę że nie tylko ja wykorzystuję każdą słoneczną chwilę na nowe rabatki :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny ;:167 za takimi widokami się tęskni ;:3
Aga żarnowiec opatuliłam papierowym workiem, na razie był zielony wcale nie zdrewniał...zobaczę czy przetrwa...posadziłam też laurowiśnię nie wiem czy przetrzyma zimę, wyczytałam że znosi przymrozki do minus 20 stopni. Migdałek u góry owinęłam włókniną, róże też obsypałam :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Aniu ta ptaszkowa fotka to taka muzyczna-wypisz wymaluj nutki :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu na tej pięciolini, to jaskółki siedzą? Fajne zdjęcie. :roll:
Piszesz, że u Ciebie także nornice lilie zjadają, a takie piękne odmiany masz posadzone.
Ja lilie sadzę tylko wiosną, gdyż wtedy tak nie wyjadają.Śliczne liliowce.
Moje żarnowce pomarzły niestety, żółty i czerwony.
Już ich więcej nie sadzę. :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Łał ile ptaszków i jaka ładna fotka ... ja swoim dzisiaj pierwszy raz nasypałam jedzonka... mam nadzieje, że poczują... w zeszłym roku dużo wcześniej zaczęłam karmić bo i zima była wcześniej... mam nadzieje, że nie odleciały mi wszystkie w tym roku ;)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu Taju zrobiłam tę fotkę kilka tygodni temu, o ile dobrze pamiętam to są szpaki.
Zbierały się do odlotu, kilka mieszka pod dachem...latem nie dawało się wytrzymać,o czwartej rano siadały na linkach i gwizdały. Swoim dziewczynom uszczykiwały pojedyncze kwiatki, upodobały sobie sasanki...zbierały wszystko co się dało i nosiły do gniazda ;:224

Aluja dokarmiam tylko sikorki, pozostałe same się dokarmiają...mamy ukiszoną kukurydzę dla zwierząt, troszkę zawsze trzeba odrzucić...żywią się nią i są strasznie grube...szczególnie wróble.
Wbijałam też jabłka na gałęzie wierzbowe...przylatywał jakiś ptak i fajnie dziobem jeździł od góry do dołu...bardzo szybko wszystko wyjadał...dzisiaj zaczął padać śnieg więc i w tym roku mu nawbijam jabłek-ciekawe czy jeszcze będzie przylatywał.
Dalsze wspominanie :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu masz przepiękne wielkie kępy orlików, i w wielu ślicznych odmianach Aż wstyd sie przyznać, ale ja od lat mam tylko jeden krzaczek takiego popularnego granatowego 8-) :lol:
kandid
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 22 lis 2010, o 18:35

Post »

Bergeniaa u mnie już 3 lata nie kwitnie :(
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Aniu wspaniałe wspomnienia,orliki nie zawiodły,cudnie kwitły... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Aniu cudne wspomnienia ;:63 Orliki też cudne ja wysiałam ale mi nie wyszły :evil: Piękna pięciolinia ;:138 Zazdroszczę Ci tego obcowania z ptaszkami na co dzień :(
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu ;:167 na wiosnę coś zaradzimy, jedna kępka orlików to strasznie mało :?
Nie jestem pewna ile u mnie kępek przetrwało, znowu musiałam przesadzić...przez te ciągłe opady, orliki znalazły się pod wodą. Przesadziłam i zalewanie wodą im nie grozi...część została na starym miejscu ale strasznie słabo kwitły.

kandid może na wiosnę zakwitną, a jak nie, to przesadź bergenie na inne stanowisko... może coś jej nie pasuje...też tak robię jak coś siedzi nie rośnie, nie kwitnie. Bergenie są niewymagające rosną pod drzewami i na słonku...też nie każda kwitnie u mnie co rok.

Marylko dla orlików był ciężki rok...opady i susza dała im się we znaki...fotki są z ubiegłego roku...syn wykasował mi wszystkie aktualne :(

Romko :wit gdzie i kiedy wysiałaś :?: bezpośrednio na rabatkę czy do doniczki...na wiosnę czy w sezonie, zobacz czy aby na pewno nie zeszły :?: nieraz schodzą bardzo długo...listki są podobne do kończyny ;:108 ...może będzie niespodzianka :P Z sianiem orlików jest podobnie jak z pierwiosnkami i bratkami nasiona muszą przemarznąć w ziemi przez okres zimowy... wtedy pięknie kiełkują.

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”