Dziękuję wszystkim za odwiedziny i uznanie dla lilii. Oczywiście część z nich ( jeśli nawet nie większość) jest NN

Co roku kupuję kilka różnych i tak powolutku kolekcja się powiększa.
Grażynko-Kogro jesteś moim niedościgłym wzorem w temacie lilii i liliowców

Szkoda, ze zamknęłaś wątek na czas zimy. Gdzie teraz będę szukała inspiracji na kolorowe sny?
Jacku epimedium tak mnie zachwyciło w tym roku, że będę szukała kolejnych odmian. U mnie rośnie w tak kiepskich warunkach i nie narzeka

, więc i u Ciebie sobie poradzi. A znając Twoją słabość do kwiatowych "maluszków" jestem pewna, że i Twoje serce zawojuje

.
Dziękuję
Asiu! To żółte epimedium to odmiana "Sulphureum". Kwitnie bardzo obficie. Ja od wiosny będe szukała odmiany "Nivea" o białych kwiatach. Na jesienne smutki jeszcze coś znajdę w swoim archiwum
Witaj
Elu! Pogoda ostatnio nas nie rozpieszcza, co? Tych lilii to ponad 20 mi się zebrało. Tylko w tym roku kupiłam kilkanaście. Ta bardzo ciemna to od p.Pajdy. Jak znajdę nazwę to napiszę Ci na pw.
Masz rację
Agness! Kolorowe zdjęcia to jest to co ogrodniczki lubią jesienią najbardziej

Coraz częściej przeglądam wiosenne fotki, a do wiosny jeszcze tak daleko...Miło mi, że spodobały Ci się moje lilijki. Niestety nie wszystkie załapały się na ten pokaz.
Dawno Cię nie było
Grażynko-księgowa. Tym bardziej miło, że zajrzałaś. Czytałam, że zakończyłaś już sezon działkowy. Ja niestety nie i teraz czeka mnie szybkie przykrywanie róż i hortensji
Dzisiaj był piękny słoneczny dzień! Po wczorajszym deszczu ze śniegiem to była miła odmiana.
Sezon dokarmiania ptaków na działce rozpoczęty!

- nowe działkowe karmidełko
We wtorek na działce było tak duże stadko sikorek jakiego jeszcze w życiu nie widziałam

Niestety nie miałam ze sobą aparatu

Za to dzisiaj "ustrzeliłam" kowalika. To nowy gość na mojej działce. Jednak martwi mnie, że próbuje on niepodzielnie władać karmnikiem.

,

,

,