Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Witaj z rana :wit Jakie piękne słoneczne rabatki. Smagliczka, prymulki, floksy, omieg, bordowa sasaneczka. NIby wszystko różne, a jakże zgodnie sobie rośnie. Nic, tylko usiąść i kontemplować!
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne jesienne widoczki i ile prymulek ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

AGNESS pisze:Joluś czytałam przed chwilą u Ciebie, ze już kończysz okrywanie krzewów, piszesz o konstrukcji dla rh...czy masz na myśli takie domki z listewek i gałęzi świerku :?: Jeśli tak, to wyższa szkoła jazdy 8-) :lol:
Aga konstrukcja z listewek, okryta cieniówką. W ubiegłym roku przez agro straciłam piekną rh, dostał chyba jakiej grzybowej choryby i nie dało się uratować. Myślę, że cieniówka wystarczy :uszy
Ależ dałaś po oczach kolorami ;:196 Aż słoneczko u mnie wyjrzało zza chmur ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu ja mam tak samo z pracami jesiennymi, ale wiadomo, co trzeba zrobić, to trzeba, roślinki później nam się odwdzięczą :D U mnie hortensje już dawno bez liści, ale z okrywaniem czekam do przymrozków, już też trzeba będzie się za to wziąć.

Jacku moje zwierzaczki to wielcy przyjaciele, śpią przytuleni i jedzą z jednej miski, przeważnie są razem :D
Ja zawsze drzewka bielę na początku zimy, żeby ostre słońce nie powodowało, ze soki zaczynają krążyć, a wiadomo, że zimą słońce bywa bardzo ostre, później kora pęka, wdają sie choroby i można nawet stracić drzewko.

Wandziu w moim ogródku niezbyt dużo kwiatów kwitnących latem, ale kwiatów wiosennych ogrom, ja je strasznie lubię i wtykam gdzie tylko się da.Wiosna więc jest u mnie bardzo kolorowa, a lato takie bardzie j spokojne i stonowane. Pracuję , żeby i letni ogród bardziej ubarwić, bo ja kocham kolory i wspaniale się czuję w otoczeniu wielu barw :D

Gosieńko prymuleczki strasznie lubię i faktycznie mam ich dużo...no może właściwiej byłoby powiedzieć miałam :roll: bo przerabiając skalniak sporo kolorków straciłam, ale na szczęście jeszcze sporo zostało, tak , że mam nadzieję, na piękne kolorowe bukiety wiosną :D

Joluś to mnie zmartwiłaś :shock: ja zawsze okrywam agrowłókniną i zawsze jest ok, teraz zacznę się bać ;:223 Ale mam nadzieję, że nadal będzie dobrze, zobaczę, może dla odmiany rh opatulę gałązkami iglaczków, one nie potrzebują wielkiej ochrony, bo bywało, że wcale nie okrywałam i również było ok, tylko rh broniąc się przed dużym mrozem bardzo stulały listki.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Agnieszko, za oknem śnieg....u Ciebie na fotkach śnieg :lol: .....
Tylko ten Twój taki fajny , wiosenny, pewnie z jabłonki albo wiśni? :wink:
Miło popatrzeć na takie kolorki, człowiekowi od razu raźniej na duszy się robi :D
Jak pomyślę ,że za jakiś czas muszę pojechać na działkę okopczykwać róże....brrrrrr.....aż się odechciewa.....
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Aga :wit

Widzę że się mocno bronisz przed śniegiem takimi słonecznymi i kolorowymi fotkami :D
Super widoczki rabat - prymulki ;:63 i sasankę chyba gdzieś tam dojrzałam ;:63
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aga śliczne wspomnienia ,kolorowe .
Genia :wit
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ja drzewek do bielenia mam wprawdzie tylko cztery ale już są pobielone.Gdyby ,wapno spłukał deszcz,to drugie bielenie zrobię styczeń-luty.Smagliczki tam widzę.Kiedyś miałem ich cały rząd ale troszkę zrezygnowałem bo jednak dużo miejsca potrzebują.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu mój śnieg z kwiatów wiśni 8-) :lol: Duże drzewko, więc cały skalniak, duża częsć rabaty i trawnika była wysłana płateczkami :D
Mnie też czeka jeszcze opatulanie roślinek i mimo, że nie chce się wyjśc na zimno, to już jak zacznie się robić, to jest bardzo fajnie na powietrzu :D Trzeba tylko zacząć 8-) :lol:

Aguś zgadza się jest i sasaneczka. U mnie w ogródku jest ich dużo, sadzę, gdzie tylko mogę, gdzie jest wolny kącik, bo to jedne z moich ulubionych wiosennych kwiatuszków :D

Geniu ja kocham jak jest kolorowo, dlatego w moim ogrodzie najbardziej lubię wiosnę, bo kolorów wtedy co niemiara , latem jest już spokojniej, bardziej zielono.

Janku ja jeszcze się lenię z bieleniem :roll: Ale trzeba wygonić lenia precz i zrobić to 8-) :lol:
Smagliczki faktycznie widzisz :D ze skalniaka je usunęłam, bo faktycznie za bardzo się rozpychały, ale mam je na rabatach, bo strasznie lubię takie złociste plamy wiosną. Na ich tle świetnie wyglądają tulipanki, lub inne kolorowe kwiatuszki :D
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Agnieszko, widzę, że u Ciebie w wątku piękna wiosna :D Jak cudne są wspomnienia! Szkoda, że wiosna taka krótka i tylko raz w roku :)
U nas po kilku smutnych jesiennych dniach znowu wyjrzało słoneczko ;:3 Od razu humor lepszy mimo tego, że jest chłodno, ale i tak temperatura plusowa :D Wczoraj prószył troszkę śnieg, ale na razie się nie utrzymuje bo ziemia jest ciągle ciepła.
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
x-d-a

Post »

Agnieszko, u mnie dzisiaj było tak przyjemnie - cieplutko i słonecznie, że spędziłam dwie godzinki w ogrodzie :P Pokrzątałam się, zrobiłam kilka kopczyków, bo ciągle wieszczą jakieś straszne mrozy :evil: Ale ogród ciągle nie chce iść spać i róże kwitną na całego :D
Ale wiosenne widoczki z Twojego ogrodu zawsze chętnie pooglądam - tyle pięknych, delikatnych kwiatuszków, tyle kolorów! Aż się cieplej robi na sercu ;:167
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Agnieszko jeszcze zimy nie ma a Ty już wywołałaś u mnie tęsknoty za słonecznymi kolorami ;:196
Śniegu to ja jeszcze też nie chcę widzieć :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, nadszedł czas na wspomnienia, w ogródku nie bardzo już jest co podziwiać, ale cudownie, ze możemy wrócić do fotografii :D
U mnie dziś nie było słoneczka, ale dzień ok, nie padało, nie było wiatru. W nocy i ran poprószył snieg i tak sobie leży :lol:

Daluś właśnie wróciłam od Ciebie i widzę, ze Ty w tym samym czasie byłaś u mnie ;:196
U mnie faktycznie wiosna jest bardzo kolorowa, gorzej z latem. Jest takie bardziej stonowane i spokojne. Ale w związku z tym , że ja kocham kolory i najlepiej się czuję w takim barwnym, energetycznym otoczeniu pracuję nad tym, żeby i lato było bardziej kolorowe :D

Aguś dobrze, że mamy letnie zdjecia, więc nie przejmując się aurą za oknem będziemy wspominać i cieszyć się pięknymi kolorowymi widokami :D Szybciej przyjdzie wiosna, a jeszcze te wszystkie plany zmian w ogrodach, jakie będziemy snuć całą zimę, nie pozwolą nam się nudzić :D A ile będzie pracy, jak zaczniemy wprowadzać wiosną nasze zimowe plany 8-) :lol:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Agnieszko ,bardzo ociepliłaś klimat wiosennymi zdjęciami,bo na dworze brrr,ja dziś kończyłam opatulanie rh,jeszcze zostały hortensje,ale w ubiegłym roku były młodsze i nic z nimi nie robiłam na zimę i ładnie kwitły.Bielenie chyba odłożę na wiosnę...też mam lenia.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko ;:167 dziękuję za wiosenne fotki - ooo, jak miło się zrobiło !!!

Byłam dzisiaj na działeczce i sprawdziłam jeżynę bezkolcową :lol:
Większość liści już opadła, ale trochę jeszcze pozostało na gałązkach :D

Obrazek

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”