Wszystkie kaktusy kwitnąPaula1984 pisze:Szkoda tylko, że jest to rodzaj (chyba) niekwitnący...

Wszystkie kaktusy kwitnąPaula1984 pisze:Szkoda tylko, że jest to rodzaj (chyba) niekwitnący...
Oj jaki piękny kwiat :Pmoritius pisze:Wszystkie kaktusy kwitnąPaula1984 pisze:Szkoda tylko, że jest to rodzaj (chyba) niekwitnący...- tylko niektóre rzadko albo wcale w domowych warunkach ;). Opuntia ( jak przeczytałem w wątku identyfikacyjnym vulgaris ) kwitnie tak ( jak się uda to może zakwitnąć w domu
):
Mnie nie pytaj - pytaj Izy (zulek84), jej opuncje ładnie kwitną. Mi kwitła tylko jedna - O. microdasys var. albispina ;)Paula1984 pisze:Oj jaki piękny kwiat :Pmoritius pisze:Wszystkie kaktusy kwitnąPaula1984 pisze:Szkoda tylko, że jest to rodzaj (chyba) niekwitnący...- tylko niektóre rzadko albo wcale w domowych warunkach ;). Opuntia ( jak przeczytałem w wątku identyfikacyjnym vulgaris ) kwitnie tak ( jak się uda to może zakwitnąć w domu
):
W takim razie co mogę zrobić, żeby pomóc mojej opuntii zakwitnąć? Pewnie to nie jest łatwa sztuka...
Ooohohoho, to ja miałem wtedy jakieś 4 miesiąceblabla pisze:Mi też kiedyś kwitła. Ale to było jakieś 15 lat temu, gdy trzymałem je jeszcze na parapecie. Zdaje się, że był to rok mojej matury, czyli coś ~1994.
Dzięki, dzięki, mam nadzieję, że na wiosnę coś zakwitnieNiutka89 pisze:Witam na forum kaktusiarzy![]()
![]()
![]()
![]()
Masz ładna kolekcję, niech sie powiększa co będziemy mieli wiosną co oglądać![]()
![]()