Ogródeczek An-ki cz.3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.3
ANIU
Zjadłam całe no nie umiałam sobie odmówić jestem łakomczuchem.
Ciacho było pyszne.
Zjadłam całe no nie umiałam sobie odmówić jestem łakomczuchem.
Ciacho było pyszne.
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dopiero teraz zobaczyłam, jakie róże posadziłaś... cud miód i orzeszki 

Wielkie dzięki za odkurzenie tematu "Najlepsze róże ..."
Wielkie
jest nie z przypadku 

Wielkie

Pozdrawiam - Jurek
Jurek
To przecież fantastyczny wątek i bardzo edukacyjny.
AniuDS-inwencja własna
Ale dobry był(gotowany serni z dodatkiem komkosu)
Asiu dziękuję -też mi się podobają a wyszperała je Nela.Poza tym widziała je w realu więc wiedziałyśmy jakie one będa.
Krysiu-większego łakomczucha na łakocie jak ja to chyba nie ma.Piekę dużo ,ale lubię tez jak dom pachnie ciastem i kawą.
Nelu i okazało się,że to ciasto smakowało Ci.
Kokos nie został wymieciony a zjedzony.Super.
Och szkoda że tylko Monik.No ale w przyszłym roku na pewno bedzie więcej róż do postawienia na piedestale.
Ciasto Reniu wszystkim bardzo smakuje.Dzięki.

To przecież fantastyczny wątek i bardzo edukacyjny.
AniuDS-inwencja własna

Asiu dziękuję -też mi się podobają a wyszperała je Nela.Poza tym widziała je w realu więc wiedziałyśmy jakie one będa.
Krysiu-większego łakomczucha na łakocie jak ja to chyba nie ma.Piekę dużo ,ale lubię tez jak dom pachnie ciastem i kawą.
Nelu i okazało się,że to ciasto smakowało Ci.

Och szkoda że tylko Monik.No ale w przyszłym roku na pewno bedzie więcej róż do postawienia na piedestale.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Grażynko Kogro dziękuję za wszystkie dary.Mikołaj był niespodziewany i bogaty i smakowity.
Roślinki posadziłam.

Roślinki posadziłam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Aniu słodko i radośnie u Ciebie to ja też radośnie Kosmosy pięknie wypuszczają listki czyli z serca i nowy domek im odpowiada a latem pokażą swoje uroki, już nie mogę ach................. 

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
N
Gdy będziesz znowu piekła to daj znać...przylecę jak na skrzydłach... 
Aniu dzięki za pyszne ciasto wg przepisu Reni...nie sądziłam ,że kokos jest zjadliwy...a jednak...elu i okazało się,że to ciasto smakowało Ci.Kokos nie został wymieciony a zjedzony.Super.

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko nie ma za co - to ja dziękuję.
Ciasto było równie pyszne.
Już zjedzone M dziękuje i pyta - to kiedy upieczesz ?
Czekam zatem na przepis.

Ciasto było równie pyszne.

Już zjedzone M dziękuje i pyta - to kiedy upieczesz ?
Czekam zatem na przepis.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
ANIU
Ja ostatnio nie piekę ale dawniej też często. Teraz podrzuca mi synowa.
Ja ostatnio nie piekę ale dawniej też często. Teraz podrzuca mi synowa.
-
ANIU - no to Ty z mężem . My opalanie i ploty a On koszenie.
Krysiu-koniecznie
Czyli byle do wiosny.
Nelu teraz pora na rogaliki Kasi.Kiedyś podobny przepis też miałam i pamiętam,że były dobre.Muszę poszperać czy to ta sama receptura.
Grażynko

Taro-Aniu-tak czytam o twoim kosmosie-odętce i cały czas mślę,gdzie je wysiać.Zawsze bardzo lubiłam te kwiaty o koperkowym ulistnieniu a same kwiatuszki to kolorystyczna magia barw.
Myślę,że za płotem(mam tam od pn.strony pas około 30cm) tylko napisz mi czy się nie pokłada bo ludziska mają zaraz chodnik.

Nelu teraz pora na rogaliki Kasi.Kiedyś podobny przepis też miałam i pamiętam,że były dobre.Muszę poszperać czy to ta sama receptura.
Grażynko

Taro-Aniu-tak czytam o twoim kosmosie-odętce i cały czas mślę,gdzie je wysiać.Zawsze bardzo lubiłam te kwiaty o koperkowym ulistnieniu a same kwiatuszki to kolorystyczna magia barw.
Myślę,że za płotem(mam tam od pn.strony pas około 30cm) tylko napisz mi czy się nie pokłada bo ludziska mają zaraz chodnik.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Igor witaj w" zegródce".
Szkoda,że nie ma fotografii całościowej,wtedy dopiero widać zmiany.W każdym razie ogródek był taki jak na zdjęciu nr 1.
Wszelkiej maści iglaczki-miniatury i duże.
Stanowią ładne tło dla kwiatów.A tych przybywa i przybywa.Ogród zrobił się kolorowy i wabi sąsiadki,które już też sadzą róże i byliny.
Szkoda,że nie ma fotografii całościowej,wtedy dopiero widać zmiany.W każdym razie ogródek był taki jak na zdjęciu nr 1.
Wszelkiej maści iglaczki-miniatury i duże.
Stanowią ładne tło dla kwiatów.A tych przybywa i przybywa.Ogród zrobił się kolorowy i wabi sąsiadki,które już też sadzą róże i byliny.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Idziemy w lewo w stronę tarasu.Na zdjęciu(4.09.2010) nie kwitnie już koło Arabelli pnąca żólta róża Lucia.

Nie ma też hortensji(za dużo słońca) a w jej miejsce posadzonych jest parę róż.(oczywiście znikła też jakaś miniaturka z iglaczków i całkiem ładny jeden krzaczor przy końcu rabaty.(na rzecz oczywiście róż.)
Koniec tej rabatki wieńczą azalie z miniaturowymi różami ,gożdzikami i koleusem.

Doszliśmy do tarasu-około 10-11 metrów -tu powstały pergole i zamówiony luk.Posadziłam 7 róż pnących w tonacji różu i fioletu oraz niebieskie powojniki.Przed nimi róze ,floksy,czarnuszka,lilie,liliowce.

Nie ma też hortensji(za dużo słońca) a w jej miejsce posadzonych jest parę róż.(oczywiście znikła też jakaś miniaturka z iglaczków i całkiem ładny jeden krzaczor przy końcu rabaty.(na rzecz oczywiście róż.)
Koniec tej rabatki wieńczą azalie z miniaturowymi różami ,gożdzikami i koleusem.

Doszliśmy do tarasu-około 10-11 metrów -tu powstały pergole i zamówiony luk.Posadziłam 7 róż pnących w tonacji różu i fioletu oraz niebieskie powojniki.Przed nimi róze ,floksy,czarnuszka,lilie,liliowce.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu masz śliczny ogródek wszystko takie piękne , zdrowe ,dorodne .
Pięknie zmieniasz swoje kąty w ogrodzie , teraz są kolorowe .
Genia
Pięknie zmieniasz swoje kąty w ogrodzie , teraz są kolorowe .
Genia