Hydroponicus nie stosowałam tych" zmyślnych" wskażników ze względu na cenę,sa dosyć drogie.Widziałam natomiast ich zastosowanie w olbrzymich donicach dekoracyjnych kwiatów w Galerii Krakowskiej.Zaskoczył mnie tez widok tradycyjnych wskazników w baaaardzo dużych donicach.Zaskoczył mnie, ponieważ wkaznik nie był proporcjonalny do doniczki.Był zbyt mały jak na tak dużą doniczkę.Zasięgnęłam jezyka

u pani która się opiekuje tymi kwiatami i okazało się że firma ktora przywozi jej kwiaty mocuje na wysokości korzeni tradycyjny wkład za pomocą drutu.Z tego wynika że wody w doniczce musi być sporo b o wkaznik nie sięga dna a korzenie mają odpowiednie nawodnienie.
GRUDNIK...w hydro jet rewelacyjny

.Moje juz się eksploatują ostatni rok

.Nowe szczepki nie sa jeszcze tak atrakcyjne.Może na drugi rok Ci dorównam

Żeby mieć dobry humor kupiłam sobie 2 grudniaki biały i ciemno różowy i posadziłam do hydro.Teraz chorują , opadły im najwięsze pąki

a wglądają tak

korzenie po oczyszczeniu

i juz w doniczce.
Hydroponicus wracam do Twojego postu dotyczącego wzrostu korzeni.Niewiele ponad miesiąc temu posadziłam do hydro niedospiały którego szczepki dostałam od Miro.Ukorzeniłam w wodzie i zobacz co się dzieje z korzeniami........wyszły już bardzo mocno poza doniczkę.Są bielusieńkie jak mleko a sama roślina pięknie się rozrasta.Nie jest jeszcze zbyt wysoka ponieważ ja przycinam aby go zagęścić.

ten okaz pochodzi z drugiej paczki i posadzony został ok 2 tygodnie pózniej a korzenie już mu wychodzą poza doniczkę.