Storczyki Katarzynki

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Arletko ;:196 Dzisiaj pokarzę co słychać u sabotków. ObrazekGracjan po przesadzeniu dodaniu skorupek jajkowych :D Obrazekzieleninka Gracjana Obrazek a to już nowy listek u Artura bardzo się cieszę to znak ze takie warunki mu pasują Obrazeka to listek u sabotka który zaczął moją przygodę z tymi storczykami ,czy ja się doczekam ich kwiatków taka jestem ciekawa jakie mają :?:
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

;:224 ;:224 ;:224
Patrysia
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super Ci się sabotki sprawują! ;:138
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

O tak duże ;:138 dla sabotków
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Kasiu, dodanie skorupek jajka do podłoża na pewno się Twojemu sabotkowi spodoba, ja mam wyglądającego jak Król Artur i powiem Ci, że po tym zabiegu ładnie się rozrósł. Co prawda przesadzałam go potem jeszcze raz, bo jakieś małe muszelki znalazłam w podłożu ( ślimacze, bez sladu ślimaków ale wolałam dmuchać na zimne), a jako że nie miałam skorupek wtedy wsadziłam go normalnie w samo podłoże i teraz tylko podlewam wodą w której gotowałam jajka. I to tez daje efekty. Przez rok bycia u mnie wypuścił 5 nowych rozetek, z czego jedna właśnie mi zakwitła.. :) Trzymam kciuki za Gracjana i Artura:)
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu no chyba sabotkom się podoba u Ciebie :D ;:138
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Kasiu sabotki zdrowiutkie ;:63 Mój coś nie bardzo chce rosnąć. Kasieńko napisz proszę czy te skorupki od jajek to z surowych czy z ugotowanych. Może i ja bym spróbowała :roll:
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny milo mi że zajrzałyście do nas :D Aniu ja dałam skorupki po ugotowaniu jajek ale myślę że mogłyby być i z surowych tylko przepłukane z białka. Teraz zalałam w słoiku skorupki i od czasu do czasu przeleję je taką wapienną wodą jak pisała Agatka .Agatkonieinna wiesz dopiero jak przeczytałam co mi napisałaś to przyszło mi do głowy :idea: że może celowo w każdym sabotku są ślimaki jakby niebyło ich muszelki to też wapno :;230 tylko z tym że ja ups nie ja tylko moje sabotki Artur i Gracjan miały muszelki z zawartością bo po kąpieli uciekały z doniczek ,te muszelki :wink: To je właśnie zdradziło że są w podłożu .Wymieniłam na nowe ,korzonki porządnie umyłam i na razie nic się nie dzieje.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dawno nie pokazywałam Aniołka oto on Obrazek Obrazek Obrazek to jego nowy namiot wilgotnościowy :wink: .Musiałam go z powrotem wsadzić do czegoś takiego ,uparciuch nie chciał wypuścić nowych korzonków a te która ma naziemne nie starczały na pobór wilgoci i listki były jakieś takie oklapłe i nowy przestał rosnąć .Teraz ruszył ,pięknie rośnie a pozostałe dwa są jędrne .Musiałam go jeszcze jakoś zmusić do trzymania się prosto ,bo cały czas się pochylał i nawet jakby jakiś korzonek zechciał urosnąć to nie miałby jak się zakotwiczyć. Nowy namiot to baniak po wodzie destylowanej ,przecięty żeby łatwiej było wstawić storczyka do środka i dzięki temu też ma przewiew bo nie dolega dokładnie duł do góry .Woda wlana na dno nie dostaje się do doniczki bo po środku baniaka jest wybrzuszenie .Wilgotność b.dobra ,światło bez problemu .Stoi sobie w tym baniaczku na samym końcu za innymi storczykami wiec nie za często zaglądam do niego ,więc tak stoi i rośnie :D ACH kiedy i czy w ogóle doczekam się nowych korzonków UPARCIUCH jeden :D Na koniec pokarzę Wam jeszcze jednego uparciucha to Malinka Obrazek po tylu no śmiało mogę powiedzieć miesiącach nareszcie zaczyna otwierać pączek, musiałam zrobić mu zdjęcia bo przypomina mi kasztana który otwiera swoją łupinkę :D
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Chyba też muszę takie cuś zmajstrować dla mojego Odrobinka, żeby zmotywować go do ukorzeniania się. Doprawdy, do tej pory nei rozumiem, czemu padły mu korzonki... :( No nic, będę walczyć, zaraz poszukam odpowiedniej butelczyny na namiocik. :D
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

A co się stało Twojemu kwiatkowi coś ja nie nadczasie jestem :(
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Jagódko jeżeli pytasz o aniołka to całą jego historię opisałam na str. 6 ,wojuję z nim a właściwie o niego już dość długo :roll:
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Kasiu,super to sobie wykombinowałaś.Takie jednoosobowe a właściwie storczykowe orchidarium. ;:138
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Henryku dziękuję za uznanie, jak już kiedyś wspominałam potrzeba matką wynalazków .Orchidarium- kiedyś przymierzą się do większego, dużo większego :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu trzymam kciuki za aniołka ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”