Czereśniak latem 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak latem 2010

Post »

Basiu, Twój strażnik jest zajefajny na prawdę! A róża kwitnąca w połowie listopada... ;:180
A czy żurawki nadają się na słoneczko? Bo wydaje mi się, że chyba nie bardzo, a tak mi się marzą....
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu. Widzę zakupy wciąż trwają. Pochwal się jakie powojniki kupiłaś. Czterdzieści parę róż kupiłaś jesienią :shock: Ja może zmieszczę jeszcze 5 - 8 róż, ale na więcej już nie mam miejsca :;230 . Piękne są te ścieżki z granitem, ale to chyba już zastane na działce.
Podpowiem Andzi, że dużo jest żurawek które sobie dobrze dają radę w słońcu lub lekkim półcieniu. Kilka razy listę ich podawała Iga23. Musisz przejrzeć jej wątek jak i cały żurawkowy i wiele z nich można wybrać. Nie tolerują słońca tylko żurawki i tiarelle o kolorze limonkowym.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Ada, bardzo dziękuję za informację ;:196
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Cześć Basieńko, ładny kawałek roboty odwaliłaś ;:196 ;:138 Róża cudniejsza, gdy kwiatków coraz mniej... Jakie kupiłaś powojniki 8-) Przyznaj się :wink: :D
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu ;:196 to się ostro napracowałaś ale za to będą efekty ,ja jeszcze róż nie
okryłam jeszcze nie ma mrozów a podobno musi wierzchnia warstwa ziemi przymarznąć. ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU widzę ,ze Ty również miałaś bumelki na Forum . Największy bajzel u mnie już wysprzątany wracam do normalności . Jeszcze trochę żarła zostało ,ale nie najgorzej . No to jestem ciekawa ile za te róże ;:223 płaciłaś ,ze tak napisałaś . Fajnie kwitnąco masz jeszcze na ogródku . Teraz żałuję ,że moje pościnałam a i tak w wazonie nie doszły :evil: ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Basiu ale nasadzeń róż zrobiłaś :D :D latem będziesz miała co pokazywać ,a my będziemy mieli co podziwiać :D :D
Czytałam :D :D prognozę pogody jaką dostałaś od Św.Mikołaja oby się sprawdziła :D :D
pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Uff...wszystkie granity i inne kamolowe przydasie :) poukładane. Z budowy zostało mi z pół tony żwiru i postanowiłam go też jeszcze teraz zagospodarować. Trochę już rozsypałam, reszcie muszę przygotować teren. Co na to mój kręgosłup?

Kupiłam wszystkie powojniki wielkokwiatowe z oferty, kwitnące na nowych pędach. Nawet nie wiedziałam, że takie istnieją. Oczywiście drobnokwiatowe też się przyczepiły :) oto lista

Clematis wielk. Ville de Lyon
Clematis Purple Spider
Clematis wloski Polish Spirit
Clematis wielkokw. Lady Betty Balfour
Clematis Wielkokwiatowy Henryi
Clematis bylinowy Alionushka
Clematis wielkokwiatowy Allanach
Clematis wielkokwiatowy Jackmanii
Clematis wielkokwiatowy Lasurstern
Clematis włoski 2-kolory MINUET
Clematis Kardynał Wyszyński
Clematis WŁOSKI Viola
Clematis bot. pełny Albina Plena

Tosiu grubą robotę mam za sobą, ale drobiazgi będą ciągnąć się do wiosny. A na wiosnę zostały jeszcze okna i drzwi do remontu ;:223
Ja będę tylko okrywać skimmię, a różom i hortensjom zrobię wielkie kopce z kory. Niech się hartują :D

Marzanka na razie tylko rozsypałam korę na rabatkach, a kopce zrobię identycznie, jak Ty :) duże, z kory, po pierwszych silniejszych mrozach.

Ania moja chyba dostanie zwykłą metalową. Większy kłopot mam z wisterią, tu już nic nie potrafię wymyślić ;:223

Andziu jak to dobrze, że zajrzała tu wysoko szkolona Krysia ;:180 ja przynajmniej na razie nie jestem żurawkowo zakręcona i prawie nic na ich temat nie wiem.

Krysiu granitowe rabatki zastane :) było też sporo kostek luzem i teraz powoli buduje się z nich granitowy kącik wodny i grill. Przypuszczam, że kiedyś w pobliżu ogródków wymieniano bruk na asfalt, bo grantu na działkach dość dużo.
Powojniki pójdą do róż, takie kompozycje pokazane na forum bardzo mi się spodobały.

Ania przekonałam się teraz, czym różni się kobieta od mężczyzny :;230 to , co on dzwiga jedną ręką, ja dwoma z potem na czole i plecach. I wkurza mnie to ;:7

Stasiu ponoć musi przymrozić do minus 5, tak długo pewnie nie będę czekać, ale jeszcze za ciepło. W tym roku haruję jak wół od wczesnej wiosny, może w przyszłym będę tylko wąchać kwiatuszki :D

Jadzia no i życie wróciło Ci do normy :) Wszystko się udało, więc możesz odpoczywać.
O różach pogadamy w przyszłym tygodniu u mnie. Chyba będziesz już wolna?
U mnie kwitnie jeszcze drobna czerwona róża i ta ze zdjęć, chyba Paskali.

Bożenko Mikołajowi trzeba by uwierzyć, nie? :D
Teraz już mam ponad setkę róż, a kwitnienia tych nowych jestem bardzo ciekawa.

Trochę zieleni tej jesieni
Obrazek Obrazek

Oni mają radochę z kominka nie mniejszą, niż ja :;230
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:138 :wit Basieńko te dwie ostatnie foty - zniewalające!!!! ;:196 :wit ;:138
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIA oj takim to dobrze BEZSTRESOWO sie wylegują . Caryca na pewno zadowolona z ciepełka . Niedosyć ,że różanie zaszalałaś to i powojnikowo :shock: . Teraz masz 2 powojniki z grupy Viticella Purpurea i Alba . Nie będę mogła się doczekać jak wszystko u Ciebie zakwitnie Chociaż na prawdziwy efekt trzeba będzie trochę poczekać . Widzę ,że i podłoga w altance tez już gotowa ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Ale się wygrzewają , :;230 :;230
Basiu czy wstawiasz też wkład zamknięty do kominka,czy zostawiasz taki otwarty :D
ja na wiosnę chcę do swojego włożyć,bo my nocujemy na działce,a taki wkład kominowy dłużej trzyma ciepło :D :D
ale i taki jest super prawda , jest się gdzie ugrzać ,popatrzeć jak się drewno pali i iskry lecą ,super widok :D :D
pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Piękne powojniki kupiłaś - czy jeszcze je będziesz wysadzać do ziemi czy tylko zadołujesz. Ja kupiłam tylko cztery, stoją jeszcze w doniczkach, ale muszę już podjąć decyzję, co z nimi zrobić. Mam ochotę zadołować, a dopiero wiosną posadzić na stałe miejsce.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Kilka powojników... toż to cała kolekcja, ale będzie pięknie, jak zaczną zakwitać ;:138
Co do kociaków, to dopiero po chwili załapałam, że one leżą pod paleniskiem z płonącym ogniem :;230 nieźle... Basieńko ;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

BASIU ;:196
Jaka ilość powojników i jakie piękne ;:138 . Będziesz miała w przyszłym roku cudowną ozdobę działki.
U mnie nie chcą rosnąć. Mam dwa, które rosną ładnie. Próba wprowadzenia innego do ogrodu
kończy się fiaskiem
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tosia dwójce zrobiłam zdjęcie, a w sumie była ich czwórka :;230 przeganiały się wzajemnie z ciepłego miejsca pod ogniskiem.

Jadzia biały powojnik jest z grupy Atragene, za to Viticelle to Polish Spirit, Minuet i Viola. Dzisiaj dotarły i jutro pójdą pod róże :) Efekt różano-powojnikowy pewnie będzie za kilka lat.
W altance prawie wszystko gotowe, czeka na wystrój ;:65

Bożenko kominek zostanie otwarty, mimo, że iskry strzelają na odległość :) podłoga jest z cegieł, więc nic się nie podpali, a nocować nie będę tam na pewno.

Krysiu jutro posadzę powojniki na stałe miejsca. Dokładnie wiem, gdzie je wsadzić, więc nie ma sensu dołować. Zastanawiam się jedynie, czy posadzić przed, czy za, a może obok krzaka różanego?

Aniu sama wiesz, jak kupuje się na All :) skoro płacę transport, to kupuję więcej :;230
Ten kominek to już kocham, pomieszczenie bardzo szybko się nagrzewa i pewnie będę się wylegiwać na cegłach razem ze zwierzętami :uszy

Krysiu teraz mam parę powojników, które też nie szaleją :( toteż pokusiły mnie najbardziej te wielkokwiatowe, które mają kwitnąć na nowych pędach. Nie powinno być kłopotów z przemarzaniem.

To jeszcze raz kominek
Obrazek

Jabłonka ocalała dzięki kobei :lol: ale już niewiele jej zostało
Obrazek

Dojrzałam kilka kwitnących maluchów :roll:
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”