No dobra, jestem w końcu Kochani
Widzę, że podobała się moja półminiaturka.
Grażynko, dziękuję ;)
Henryku, chciałabym na prawdę więcej takich kwitnień, ale niestety nie wszystkie phale chcą u mnie tak kwitnąć, może z czasem znajdę na nie sposób ;)
Skromności nigdy za wiele
Wioletko, nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak rozkwitną wszystkie kwiaty, byłaby istna rewelacja
Moniczko, tak półminiaturki maja to do siebie, ze maja dużo kwiatków.
Ja ogólnie mam 5 połminiaturek, jedna przedłuża pędzik, ta, co teraz pokazałam rozkwita, kolejna ma dwa pędziki i keiki a Philadelphia kupiona w lipcu, której po kwitnieniu obcięłąm pędzik, ma już nowy i widac pączki
Sylwunia, faszerowałam różnie, zmieniałam nawozy od koncentratu Florovit, poprzez Agrecol w żelu, dla odpoczynku woda z akwarium do Blosom Booster przed kwitnieniem
Dorotko, właśnie tak też sądzę, muszę iść obejrzeć Twoją choinkę ;)
Kasiu, na takie widoki, to zapraszam na kawkę ;)
Dusiu, sama nie wiem, jak to zrobiłam, że ten storczyk ma tyle pąków
W lecie stał w szklarence, był nawożony różnymi preparatami na zmianę, plus woda z akwarium.
I to tyle, dużo tez od niego zależy ;)
Moje keiki miewają się dobrze, parę dni temu jednego oddzieliłam od mamuśki.
Miał juz trzy korzonki, więc wsadziłam go do koszyczka w sphagnum i do akwariuim.
A oddzieliłam, bo osłabiały juz roślinę mateczna, która ma jeszcze pędzik i juz dwa pąki zżółły a bardzo chciałabym zobaczyć jej kwiaty, bo już zapomniałam jakiego były koloru
Arletko, dziękuję
Jak juz Dusi napisałam, jedno keiki zostało oddzielone od rośliny matecznej i siedzi sobie w akwarium.
Postaram się jeszcze dzisiaj wstawić fotki, w najgorszym wypadku jutro ;)
Przyznam się bez bicia, że moja wizyta u Kasi(Kasiunieczki) zakończyła się kolejnymi nowościami
No więc chwalę się ;)
Masdevallia 'Sugar Baby'
Masdevallia tovarensis
Pachiopedilum , seryjny
I w ramach wymiany od Marty(Nessuni) Promenea xanthina