Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Ech... zapach hiacyntów, ciepłe promienie słońca... Wiosna się marzy :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Różane niedobitki się nieźle jeszcze sprawują...Moje róże już dobitki :;230
Ciemiernikowo się rozwijasz, brawo!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko ;:196

Tajeczko ciemierniki teraz nie zakwitną na pewno, nie maja jeszcze pąków, ale wiosną podobno będą kwitły wszystkie :D Ja jestem bardzo ciekawa ich kwiatuszków, bo u siebie mam już białego, białego w piegi, bordowego i ciemnofioletowego. A te to będą prawdziwe niespodzianki :D

Izuś ach marzy się, marzy, ale to już z każdym dniem bliżej 8-) :lol:

Martuś w ciemiernikach zakochana jestem już od dwóch lat :roll: jak je zobaczyłam, to zapałałam miłością natychmiastową i wielką :roll: :lol: To się chyba nazywa miłość od pierwszego wejrzenia ;:224 :;230
Na początku kupowałam w ogrodniczym i przez internet korzonki w woreczkach....niestety doświadczenia moje w tym względzie są nieciekawe :roll: większość po prostu padła. Korzonki zasuszone, czy coś im nie pasowało....Teraz kupuję już gotowe rosnące sadzonki i jest super, 2 krzaczki mam też z forumowych wymianek, oba już kwitły wiosną, są śliczne :tan
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

:wit

Aguś u Ciebie susza :shock: no proszę a u mnie nadmiar wody , opuncjom musiałam zafundować spory daszek bo by się potopiły a swoją drogą w ogrodzie mam miejsca gdzie woda stoi non stop od jakiegoś czasu :(
Te ciemierniki kupiłaś u Ismeny ? no proszę jakie ładne krzaczki ;:138
Doczytałam też o irysach ;:224 że nie pasowały do Twojej koncepcji i się ich pozbyłaś :wink: trzeba było sobie po jakimś kłączu do doniczki ot tak w razie czego :roll: i teraz jak znalazł . Ja iryski lubię zrobiłam dla nich wczesną jesienią taki zakątek i ...podsadziłam je innymi kwiatuszkami i czekam do kwitnienia :tan
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

AGNESS pisze:Wandziu więc następne moje letnie wspomnienia, to będą fotki irysków jakie jeszcze mam :wink: :lol:
A żebyś Ty wiedziała jak ja żałuję, ze pooddawałam tyle pięknych bylin ;:223 Ale teraz przynajmniej mam co gromadzić od początku ;:224 :;230
Agnieszko ja też muszę często rezygnować i wydawać nie które rośliny , ale jakoś do tej pory nie żałowałam bo kupowałam w to miejsce ciekawsze :;230 .

Ale z irysów bym nie zrezygnowała ,chyba że z tych starszych odmian , bo też się już ich pozbyłam ,żeby zrobić miejsce nowym ciekawszym , część posadziłam pod płotem .

jakie kolory ciemierników kupiłaś ?

Genia
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, jakie piękne masz te krzaczki ciemierników. Jakie będą miały kolorki? Czy to te podwójne czy proste posadziłaś?
Też bardzo je lubię, bo po pierwsze zimozielone, a po drugie kwitną wtedy gdy nie ma za dużo kwiatów. Miałam posadzić
tej jesieni by zastapić bergenię, ale jakoś już nie było miejsca na nie jak posadziłam to co już czekało w kolejce na przesadzenie.
No cóż trzeba będzie im znależć inne miejsce później, może na wiosnę. A póki co czekam na kwiaty Twoich ;:65 będą na
pewno piekne ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit
Niezła kolekcja ciemierników :) Też jestem ciekawa jakie to kolorki :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Też mam po raz pierwszy ciemierniki, ale myślałam, że one kwitną raczej pod koniec zimy. Pójdę do ogrodu sprawdzić. Może moje też mają jakieś pąki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorku moje kolorki jakie będą, t dopiero się okaże, ale one wszystkie są piękne :D

Eluś sucho u mnie wciąż, mam nadzieje, ze w końcu spadnie deszcz, tak mi się już nie chce podlewać , a trzeba będzie nawodnić krzewy przed zimą :roll:
Ciemierniki faktycznie kupowałam u naszej Ismeny , przepiękne sadzonki, wiem, że to nie był ostatni zakup u Niej :D
Co do irysków, to też bardzo je lubię i powoli odnawiam kolekcję, dokupując nowe odmiany, albo wymieniając się :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu ja też bardzo lubię iryski i chcę, żeby rosły w moim ogrodzie. Ja tak sobie myślę, że tak to czasami jest ze mną, że nie doceniam tego co mam ,, od zawsze,, :roll: wydaje mi się nudne i chce mi się zmiany. Porozdaję, a później brak mi tej roślinki i jej od nowa poszukuję ;:223 tak mam np z irysami, albo z chryzantemami, z tym, że o ich wydaniu przesądziła zapadalność na choroby. Ale teraz znów je sadzę, najwyżej będę pryskać :roll: :lol:
Kolorków ciemierników nie znam , kupiłam mieszankę , będę miała niespodzianke wiosną :lol: mam nadzieję, że chociaż jeden trafi się pełny 8-) :lol:

Wiesiu moje ciemierniczki kupione jako mieszanka, kolorków nie znam , okaże się jak zakwitna 8-) :lol: nie wiem też czy okażą się pojedyncze, czy podwójne, po cichutku licze, że będą i pełne 8-) Ja mam kilka kolorków sadzonych w zeszłym roku, ale pełnego nie mam żadnego, oby choć jeden taki się trafił, bo bardzo mi się podobają. Biały ma już sporo pąków, pewnie niedługo zakwitnie :D

Aguś wiec wszyscy będziemy mieć niespodziankę, oby tylko pięknie przetrwały zimę i wiosną zakwitły ;:65

Wandziu z tym kwitnieniem to jest różnie, moje kwitły wczesną wiosną, a teraz jeden z nich już jesienią ma mnóstwo pąków. A i jak odwiedzam forumkowe ogrody, to w niektórych już pięknie kwitną :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozostałości kolorowej jesieni.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Agnieszko jak na pozostałości jesieni to jest tego jeszcze sporo.
Pozdrawiam Zenek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko, u nas nie ma szans na kolorową jesień, szaro, buro , ponuro.
Klasyczny listopad, jeden dzień było słoneczko ,a tak od miesiąca cały czas pada....
Pewnie jak będzie deszcz potrzebny na wiosnę to przestanie padać. ;:224
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wiosna i tyle! :-) Jak to cieszy, takie kolorowe plamy wśród powszechnej już szarości :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga - naprawdę sporo jeszcze kolorków u Ciebie ! :wit
Zablokowany