Ogródek AGNESS cz.6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek AGNESS cz.6
Ech... zapach hiacyntów, ciepłe promienie słońca... Wiosna się marzy 

Różane niedobitki się nieźle jeszcze sprawują...Moje róże już dobitki
Ciemiernikowo się rozwijasz, brawo!

Ciemiernikowo się rozwijasz, brawo!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko
Tajeczko ciemierniki teraz nie zakwitną na pewno, nie maja jeszcze pąków, ale wiosną podobno będą kwitły wszystkie
Ja jestem bardzo ciekawa ich kwiatuszków, bo u siebie mam już białego, białego w piegi, bordowego i ciemnofioletowego. A te to będą prawdziwe niespodzianki
Izuś ach marzy się, marzy, ale to już z każdym dniem bliżej
Martuś w ciemiernikach zakochana jestem już od dwóch lat
jak je zobaczyłam, to zapałałam miłością natychmiastową i wielką
To się chyba nazywa miłość od pierwszego wejrzenia
Na początku kupowałam w ogrodniczym i przez internet korzonki w woreczkach....niestety doświadczenia moje w tym względzie są nieciekawe
większość po prostu padła. Korzonki zasuszone, czy coś im nie pasowało....Teraz kupuję już gotowe rosnące sadzonki i jest super, 2 krzaczki mam też z forumowych wymianek, oba już kwitły wiosną, są śliczne 

Tajeczko ciemierniki teraz nie zakwitną na pewno, nie maja jeszcze pąków, ale wiosną podobno będą kwitły wszystkie

Izuś ach marzy się, marzy, ale to już z każdym dniem bliżej

Martuś w ciemiernikach zakochana jestem już od dwóch lat

Na początku kupowałam w ogrodniczym i przez internet korzonki w woreczkach....niestety doświadczenia moje w tym względzie są nieciekawe

Aguś u Ciebie susza

Te ciemierniki kupiłaś u Ismeny ? no proszę jakie ładne krzaczki

Doczytałam też o irysach

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko ja też muszę często rezygnować i wydawać nie które rośliny , ale jakoś do tej pory nie żałowałam bo kupowałam w to miejsce ciekawszeAGNESS pisze:Wandziu więc następne moje letnie wspomnienia, to będą fotki irysków jakie jeszcze mam![]()
![]()
A żebyś Ty wiedziała jak ja żałuję, ze pooddawałam tyle pięknych bylinAle teraz przynajmniej mam co gromadzić od początku
![]()

Ale z irysów bym nie zrezygnowała ,chyba że z tych starszych odmian , bo też się już ich pozbyłam ,żeby zrobić miejsce nowym ciekawszym , część posadziłam pod płotem .
jakie kolory ciemierników kupiłaś ?
Genia
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Aguś, jakie piękne masz te krzaczki ciemierników. Jakie będą miały kolorki? Czy to te podwójne czy proste posadziłaś?
Też bardzo je lubię, bo po pierwsze zimozielone, a po drugie kwitną wtedy gdy nie ma za dużo kwiatów. Miałam posadzić
tej jesieni by zastapić bergenię, ale jakoś już nie było miejsca na nie jak posadziłam to co już czekało w kolejce na przesadzenie.
No cóż trzeba będzie im znależć inne miejsce później, może na wiosnę. A póki co czekam na kwiaty Twoich
będą na
pewno piekne
Też bardzo je lubię, bo po pierwsze zimozielone, a po drugie kwitną wtedy gdy nie ma za dużo kwiatów. Miałam posadzić
tej jesieni by zastapić bergenię, ale jakoś już nie było miejsca na nie jak posadziłam to co już czekało w kolejce na przesadzenie.
No cóż trzeba będzie im znależć inne miejsce później, może na wiosnę. A póki co czekam na kwiaty Twoich

pewno piekne

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Niezła kolekcja ciemierników

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- AGNESS
Igorku moje kolorki jakie będą, t dopiero się okaże, ale one wszystkie są piękne
Eluś sucho u mnie wciąż, mam nadzieje, ze w końcu spadnie deszcz, tak mi się już nie chce podlewać , a trzeba będzie nawodnić krzewy przed zimą
Ciemierniki faktycznie kupowałam u naszej Ismeny , przepiękne sadzonki, wiem, że to nie był ostatni zakup u Niej
Co do irysków, to też bardzo je lubię i powoli odnawiam kolekcję, dokupując nowe odmiany, albo wymieniając się

Eluś sucho u mnie wciąż, mam nadzieje, ze w końcu spadnie deszcz, tak mi się już nie chce podlewać , a trzeba będzie nawodnić krzewy przed zimą

Ciemierniki faktycznie kupowałam u naszej Ismeny , przepiękne sadzonki, wiem, że to nie był ostatni zakup u Niej

Co do irysków, to też bardzo je lubię i powoli odnawiam kolekcję, dokupując nowe odmiany, albo wymieniając się

- AGNESS
Geniu ja też bardzo lubię iryski i chcę, żeby rosły w moim ogrodzie. Ja tak sobie myślę, że tak to czasami jest ze mną, że nie doceniam tego co mam ,, od zawsze,,
wydaje mi się nudne i chce mi się zmiany. Porozdaję, a później brak mi tej roślinki i jej od nowa poszukuję
tak mam np z irysami, albo z chryzantemami, z tym, że o ich wydaniu przesądziła zapadalność na choroby. Ale teraz znów je sadzę, najwyżej będę pryskać
Kolorków ciemierników nie znam , kupiłam mieszankę , będę miała niespodzianke wiosną
mam nadzieję, że chociaż jeden trafi się pełny
Wiesiu moje ciemierniczki kupione jako mieszanka, kolorków nie znam , okaże się jak zakwitna
nie wiem też czy okażą się pojedyncze, czy podwójne, po cichutku licze, że będą i pełne
Ja mam kilka kolorków sadzonych w zeszłym roku, ale pełnego nie mam żadnego, oby choć jeden taki się trafił, bo bardzo mi się podobają. Biały ma już sporo pąków, pewnie niedługo zakwitnie
Aguś wiec wszyscy będziemy mieć niespodziankę, oby tylko pięknie przetrwały zimę i wiosną zakwitły
Wandziu z tym kwitnieniem to jest różnie, moje kwitły wczesną wiosną, a teraz jeden z nich już jesienią ma mnóstwo pąków. A i jak odwiedzam forumkowe ogrody, to w niektórych już pięknie kwitną

Kolorków ciemierników nie znam , kupiłam mieszankę , będę miała niespodzianke wiosną

Wiesiu moje ciemierniczki kupione jako mieszanka, kolorków nie znam , okaże się jak zakwitna

Aguś wiec wszyscy będziemy mieć niespodziankę, oby tylko pięknie przetrwały zimę i wiosną zakwitły

Wandziu z tym kwitnieniem to jest różnie, moje kwitły wczesną wiosną, a teraz jeden z nich już jesienią ma mnóstwo pąków. A i jak odwiedzam forumkowe ogrody, to w niektórych już pięknie kwitną

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Agnieszko jak na pozostałości jesieni to jest tego jeszcze sporo.
Pozdrawiam Zenek
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Agnieszko, u nas nie ma szans na kolorową jesień, szaro, buro , ponuro.
Klasyczny listopad, jeden dzień było słoneczko ,a tak od miesiąca cały czas pada....
Pewnie jak będzie deszcz potrzebny na wiosnę to przestanie padać.
Klasyczny listopad, jeden dzień było słoneczko ,a tak od miesiąca cały czas pada....
Pewnie jak będzie deszcz potrzebny na wiosnę to przestanie padać.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Wiosna i tyle!
Jak to cieszy, takie kolorowe plamy wśród powszechnej już szarości 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aga - naprawdę sporo jeszcze kolorków u Ciebie !