Guciu jak będziesz kiedyś ciachać tą tetraksimę to mogę poprosić? albo begonkę? Fajnie rośnie z juką i ładnie przysłania pieniek

Aaa i jeszcze opuncja niech się przyjmie dobrze po tych cięciach

Daj mi dobrej jakości zdjęcia na email,całej rośliny i bryły korzeniowej może uda się go uratować.gucia pisze:Buniu, cykasa już spisałam na straty, spryskuje go codziennie rano, ale robi się coraz jaśniejszy a kolejny liść jest już zupełnie żółty.
Pokaż ją w co posadzona i gdzie ją ustawiłaś?Opuncję dzisiaj już wsadziłam, mam nadzieję, że tym razem jej nie zabiję.
Anula, doniczek nie naszykowałam, bo myślałam, że te korzenie muszą być większe! Czyli już wsadzać????
Wolu, jak widzisz zdaję się całkowicie na Przemo, trzymaj mocno kciuki!tulipanka pisze:Guciu - tak mi przykro z powodu sagowca. Może jeszcze nie odpuszczaj, spróbuj go przesadzić, ratuj goSzkoda by było, bo to już ładny okaz a one powoli rosną.
Kwitnie dość często, ale ma kwiatki białe, raczej drobne, na długiej łodyżce, może znajdę gdzieś zdjęcie, będzie łatwiej ją rozpoznać.3wa pisze:Nie tylko rexowe ,a czy ona Ci kwitła dość dużymi kwiatami jeżeli tak to może jest to begonia z grupy Tuberhybrida czyli begonia bulwiasta nic innego nie znalazłam,ale najbardziej mi ją przypomina.