Storczyki Katarzynki

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Pokażę Wam co u mnie w storczykowie piszczy czyli ruch w pędzikach :D Tyle się dzieje u bliźniaków Obrazek to pęd krótszy Obrazek a to malutki któremu musiałam trochę pomóc bo wybrał sobie takie miejsce z którego nie mógł się wydostać Obrazek musiałam trochę odchylić brzeg liścia pomogła mi w tym zapałka .Myślę że teraz da radę urosnąć. Obrazek a tu jeszcze co znalazłam na usychającym korzeniu, śliczny, malutki korzonek :D Białasek Obrazek nowy pęd rośnie a i przedłużenie na odciętym też już coraz ładniejsze Pechowiec Obrazekpęd jak się patrzy :D Malinka Obrazek ma dwa z trzech pączków, jeden odpad :( ale te dwa chyba dadzą radę , trzymają mnie w strasznym napięciu . Jaśminek Obrazek coraz większy ,ma straszną wolę życia :tan Obrazek Obrazek teraz pokazują się nowe korzonki z tych wydawałoby się zasuszonych i starych Obrazeki na koniec oncydiumGwieadeczka te martwiące mnie marszczące się bulwy .Na wystawie kupiłam mech ,dzisiaj ją przesadziłam mimo to że jeszcze kwitnie, trudno ,byleby bulwy odzyskały trochę wigoru Obrazekteraz wygląda tak . Tak wygląda relacja na dzień dzisiejszy u moich storczysiów :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

katarzynka575 pisze:Miło mi że podobają się Wam moje zakupy :D ale powiem Wam że jestem w szoku właśnie wróciłam z L.M. tego lepiej zaopatrzonego i nie mogłam uwierzyć w to co widzę, te same sabotki które były na wystawie po 169 zł. tam były po 38zł. i piękne nie to żeby na wyczerpaniu .Szkoda że nie z tych mniejszych bo zaraz bym wzięła te były z tych co mają duże kwiaty a kwitnące niebieskie i chyba białe Vandy po 99zł. I co o tym myśleć :?:
No to tanio w tym waszym LM, u nas Paphiopedila jednorozetkowe chyba po 57 zł, Vandy po 156. A w jakim stanie były te po 99?
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie zapędzikowane roślinki ;) Najbardziej podobaja mi się Bliźniaki :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Kasiu,przyszedłem popatrzeć na to Twoje-moje Sogo i w tym gąszczu cudności utknąłem na całego.

Ajajaj,jak u Ciebie jest śliczniutko ;:94 ;:111
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dusiu tak jak już kiedyś mówiłam tylko jeden z dwóch L.M. jest tak dobrze zaopatrzony.Vandy jak dla mnie w b.dobrym stanie wiesz ja tak bardzo nimi się nie interesowałam ale jak bym jednak się zdecydowała w piątek to mogę dokładnie je obejrzeć.Tylko powiedz mi, na co mam w szczególności zwrócić uwagę .Justynkoja już nie mogę się doczekać kiedy bliźniaki będą minie cieszyć kwiatkami ,tym bardziej że trzy pędy rosną swoim tempem bo ma jeszcze jeden najdłuższy ale coś mi umknął jak wstawiałam zdjęcia.Więc będzie kwitnienie rozciągnięte w czasie :D a jeszcze nie miał jednocześnie choćby dwóch pędów ,a tu, po przesadzeniu chyba tak dobrze mu idzie z tymi pędami .Henrykumiło mi gościć Cię u mnie i moich kwiatuszków i co jak myślisz czy Twój i mój miniaturek to Sogo ? wyglądają identycznie :D Ach jeszcze zapomniałam o moich skrzatach czyli tych które przyniosłam z wełnowcami, jeden ten który był bardziej zainfekowany, wypuścił listeczka :tan jak się cieszę Obrazek Obrazek zobaczymy kiedy kolega się zdecyduje na pokazanie jakiś oznak że się zaaklimatyzował :D na razie jeszcze stoją odseparowane tak na wszelki wypadek .Na święta dołączą do rodzinki :D
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Poszalały ci te kwiatki! :D A ja zawsze jak widzę masę pięknych roślinek, tobym je wszystkie chciała przygarnąć... a te sabotki łażą mi po głowie jak zaczarowane! :shock:
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu zima i święta będą pięknie ukwiecone Twoimi storczykami ;:108 Gratuluję tylu pędzików i oczywiście wystawowych nowości.
A jeśli chodzi o vandy to namawiam ;:108 Co prawda trzeba lubieć wiszące na oknie korzenie lub wielkie wazony, ale jak już zakwitną to :shock: nie można się oprzeć ich urokowi.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Kasiuwiem Vandy owszem podobają mi się ale u kogoś, a jak nie to pojadę sobie do sławetnego L.M. i tam mogę się napatrzeć do woli ,zazwyczaj maja kwitnące i ostatnio właśnie w szklanych wazonach
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Mi też się podobają u kogoś. ;) A teraz mogę u Teściowej podziwiać suwenir z wystawy. ;)

Wstawiłam w wątku fotki mojej lampy kwiatowej, możesz sobie obejrzeć. ;)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Już podziwiała no twoją lampkę i Vandę teściowej na żywo ;:113
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

katarzynka575 pisze:Kasiuwiem Vandy owszem podobają mi się ale u kogoś, a jak nie to pojadę sobie do sławetnego L.M. i tam mogę się napatrzeć do woli ,zazwyczaj maja kwitnące i ostatnio właśnie w szklanych wazonach
W jakim mieście jeśli mogę się dowiedzieć to sławetne L.M. ;:224
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Ale u Ciebie to się dzieje nie to co u mnie 2 kwiatki tylko.Aż Ci zazdroszczę!!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu sławetne L.M. w Łodzi w Porcie, tam czuję cię czasami jak w palmiarni, naprawdę mają bardzo dobrze zaopatrzony sklep w rośliny i podłoża, super ,polecam jakbyś kiedyś była w Łodzi . Jagódko to tylko tak wygląda i bliźniaki nadrabiają bo u nich są trzy pędy no tak białasek ma dwa i pechowiec jeden i chyba że policzymy M.M. ale to kupne także widzisz u mnie tylko trzy no dobrze cztery storczyki mają pędy . Malinka przedłużenie i to wszystko :D Mówisz że dwa pędziki u Ciebie, a u mamusi ile :?:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiu tak jak już kiedyś mówiłam tylko jeden z dwóch L.M. jest tak dobrze zaopatrzony.Vandy jak dla mnie w b.dobrym stanie wiesz ja tak bardzo nimi się nie interesowałam ale jak bym jednak się zdecydowała w piątek to mogę dokładnie je obejrzeć.Tylko powiedz mi, na co mam w szczególności zwrócić uwagę

Musisz zwrócić uwage na to, zeby Vanda miała dużo korzeni, najlepiej grubych, jednolicie zielone liście, bez plamek, żeby nie były bardzo pomarszczone. Najwazniejsze są korzenie i liście, na kwiaty patrz się potem.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dusiu jakbym się wybrała to zobaczę dokładnie to wszystko o czym piszesz i zdam Ci relację co i jak.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”