Ulubione storczyki Art :) cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ulubione storczyki Art :) cz.2

Post »

ooo no właśnie .... a ja pisałam przed chwilą u Ewy,że była na wystawie Masdevallia veitchiana :;230
Ja dopiero się uczę,wybaczcie....
Asiu kupiłyście faktycznie cudeńka... ale wy jesteście wytrawne kolekcjonerki,wiecie czego szukać ;:196
Phalaenopsis Amabilis ,,Variegata" to jeden ale pozostałe również udane zakupy....
Śliczne.... a ja przez nie nie mogę spać.... pooglądam sobie watki Wasze.... :wink:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu- dziękuję Ci ślicznie za "opis" masdevalli z wystawy ;)
A Twoje nowości - piękne. Zachwyciły mnie liście ammabylisa ;)
Świetnie wyglądają te, kolorowe paseczki, są ozdobą roślinki. Oby zakwitl, ściskam za niego kciuki ;:108

Maleństaw do akwarium równie ładne. Niech Ci się zdrowo chowają.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, moje serce skradł Sophronitis wittigiana, będę mocno podglądać jego rozwój u Ciebie, a jeśli zakwitnie masz murowaną wizytę.
Bardzo Ci dziękuję za relację z wystawy, bardzo się cieszę że tak miło spędziłaś czas i odpoczęłaś od codzienności, pomimo że taki wyjazd też jest męczący.
Phalaenopsis amabilis na zdjęciu wygląda jak sztuczny, piękne są te jego liście, oby tylko nie pogubił pączków, to będzie cudo na święta.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Przemku, jak widzisz, to już nie pierwszy raz wybieramy (niezależnie od siebie) podobne roślinki :) Tak, tak, będziemy podglądać
postępy bliźniaków.
A Phalaenopsis kupiłam ze sporą zniżką, bo dałam im zarobić kupując jeszcze przeróżne akcesoria.
Agita pisze:Asiu, przepięknie wyglądają liście Phalaenopsis amabilis variegata! Chyba wykupiłyście z Ewą ostatnie (albo jedyne ;) ) egzemplarze, bo ja w sobotę już takich nie widziałam.
W piątek były takie 3 sztuki. Dwie trafiły do nas z Ewą. Pierwszą kupił ktoś przed nami.
Mam słabość do białych kwiatów. Są dla mnie niezwykle eleganckie. Cieszy mnie ogromnie rosnący pęd na Phalaenopsis aphrodite,
pomimo,że nie jestem w stanie zapewnić roślinie 80% wilgotności jaką lubi.

Arletko, okazuje się, że skutecznie wszyscy się mijali. A w kawiarence starczyłoby miejsca dla wielu osób.
Cóż, pozostaje inaczej to wszystko rozegrać w przyszłości ;:4
Dzięki za odwiedziny i zapraszam na bieżąco ;:196
KaRo pisze:Asiu kupiłyście faktycznie cudeńka. Śliczne.... a ja przez nie nie mogę spać.... pooglądam sobie watki Wasze.... :wink:
No tak, jak zobaczyłam godzinę, o której robiłaś Krysiu ten wpis, to zrobiłam takie oczy :shock:
Jak tu pozaglądasz częściej, to nie będziesz zarywać nocek, tylko sprawisz sobie też jakieś 'cudeńko' jako lekarstwo :wink:
Radzę kupowanie bez wielkiego rozpędu. Małymi kroczkami zdobywa się więcej wiedzy i są lepsze efekty. A już pokazałaś, że sporo potrafisz ;:63

Justynko, Phalaenopsis amabilis variegata mnie też zauroczył pięknem liści. Nawet nie kwitnący jest ozdobą.
A czy urosną pąki, czy może zżółkną, to się okaże. Przeżył trudy podróży, przeciągi, potrącania itp. Może być różnie...

Renatko, to wrażenie sztuczności zawsze robi lampa błyskowa. Ale dziś tak ciemno i ponuro na dworze, ze zdjęcie nie byłoby lepsze.
Zawsze jesteś u mnie mile widziana, nawet bez okazji ;:196 A co do odpoczynku, masz rację - 'naładowałam akumulator' :uszy
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Asiu widzę, że i Ty miałaś tę przyjemność być na wystawie :) no i miałaś tę radochę kupowania :heja
Osobiście najbardziej z zakupów podoba mi się Phalaenopsis amabilis ze względu na przepiękne liście ;:152 Pozostałe także ciekawe, a szczególnie ta maleńka Sophronitis wittigiana ;:63
Gratuluję i standardowo życzę Ci by rosły zdrowo , bo to przecież najważniejsze :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale fantastyczny Phalaenopsis! Piękne, błyszczące liście z jasnym brzegiem i do tego w pędzikach.
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Super zakupy. Polystachye też od niedawna posiadam, może będziemy mogły się wymienić informacjami :D
Szkoda, że się nie spotkałyśmy, następnym razem musimy się umówić :wink:
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Trzeba pomyśleć (czyt. zacząć marzyć ) o najbliższym, wiosennym spotkaniu w Sosnowcu. Chyba będzie bliżej niż do Łodzi. Co Ty na to ?
Nie odrzucam! ;:109
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

I ja się przyłączam pamiętajcie o mnie ;:196
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Asiu napatrzeć się nie mogę na Twoje zakupy.Phalek z takimi liśćmi - marzenie!!!
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

No ładnie,ciekawę jak ja teraz zasnę ;:224 po oglądnięciu tych cudeniek.A takie miałam przeczucie żeby nie odpalać kompa :D Asieńko gratuluję świetnych zakupów ;:63 ;:63
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Henrykbb pisze:
Trzeba pomyśleć (czyt. zacząć marzyć ) o najbliższym, wiosennym spotkaniu w Sosnowcu. Chyba będzie bliżej niż do Łodzi. Co Ty na to ?
Nie odrzucam! ;:109
I ja też się na pewno udam na wystawę do Sosnowca :).
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nowości piękne ;:108 czekam na kwiatuszki amabilis :tan
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Joanno- cieszę się, ze wypadzik do Łodzi był udany; towarzysko i towarowo :P.
Mogę tylko zazdrościć i...wpieniać sie na sytuację, która uniemożliwiła mi wyjazd.
Dla poprawy sytuacji mówię sobie :widocznie tak miało być.I juz z sobą nie dyskutuję.

Ogladam zakupy...hmmm ;:24 kodem dobierałaś storczyki.Wszystko prawie w Twoim "red style" :;230 .Tak poza falenopsisem green-white.
-życzę powodzenia,wszak każde z nich to odrębne bieguny.
Cattleya Aquini jest cudowna gdy zakwitnie.Była moim marzeniem.To rasowy peloric miałam od sadzonki.Niestety po 3 latach doczekałam sie ...upadku rośliny.
Podobnie było Sophronitis'em .Niestety widać było ,że nie spasowała im uprawa uśredniona.
A póżniej....już nie miałam ochoty na powrót do ulubionych.

Eksperymentuj! - nastepny zakup to zapewnie już wiem :;230 to gablota nowa, aby tę florę ujarzmić w mieszkaniu. Inaczej meble i mąż pójdą.... do sąsiadki na przechowanie.

Powodzenia- JOVANKA
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Ach...dziękuję wam WSZYSTKIM za odwiedziny :D ;:4
Jovanka pisze:Eksperymentuj! - nastepny zakup to zapewnie już wiem :;230 to gablota nowa, aby tę florę ujarzmić w mieszkaniu. Inaczej meble i mąż pójdą.... do sąsiadki na przechowanie.Powodzenia- JOVANKA
Ładnie to tak śmiać się ze mnie ? ;:78 :;230

A tak na poważnie, gablota bardzo by się przydała, ale póki co mi nie grozi. Na moje szczęście, Sąsiadka (zamiast wziąć meble i Męża na przechowanie)
wzięła ode mnie na stałe dwa falenopsisy, które mam zdublowane w kolorze. Maluchy poszły mieszkać do akwarium i po problemie
z miejscem.
Za to w Sosnowcu będziesz mnie musiała Joasiu pilnować, żebym nic nie kupiła :) A będzie to baaardzo trudne, bo właśnie z Sosnowca mam
większość ze swoich ulubionych np. ta katlejka, której właśnie otwiera się trzeci kwiat (obiecana dedykacja dla Justynki - Mala_Mi :) )

Obrazek

A to Ewo zdjęcie dla Ciebie - podejrzałam pod słońce (zamiast latarki) tę psb i.... powinny być pączki :) Na dole tej psb rośnie młody przyrost
i już ma ochotę wyjść z doniczki. A cała roślina na kolejnej fotce.

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”