Bożenko , aniołki cudowne , a ja dziś nie mam możliwości zabawy , czekam na gości !
Może jutro sobie pofolguję , lepiąco!
Grażynko , bombki zachwycające , tak sobie myślę , że bardzo chciałabym zobaczyć Twoją ubraną choineczkę , musi być pełna uroku , i niepowtarzalnie piękna !
A wiesz Dorotko....sama jestem jej ciekawa....
Bo zawsze ...no chyba 2 x nie.....miałam sztuczne choinki....a od 2 lat chodzi za mna żywa...a to dzięki forum
rok temu już wybierałam...i szkoda mi było kasy.....ale teraz bedzie....bo do tych ozdób nie pasuje po prostu sztuczna i już a mam szyszki długie malowane i dekorowane,aniołki,te bombki.będą pierniczki....i aniołki z masy solnej....nie mam tylko...na szydełku .....no i jak tu sztuczna....eeeee....nie
Grażynko Fajna ta twoja choinka z żołędzi, tylko, jakby to powiedzieć mi się kojarzy ona tak bardziej dla kawalerów (bo to przez te cycuszki żołędziowe) Bożenko - a cóż to łyse janiołki być nie mogą, ponoć i garbate są
A wiesz....ja też to zauważyłam......i jakoś tak się przyglądam......chyba dam synowi do akademika niech mu zazdroszczą
Wilk.... aaaa...wiem...Bożenka kota zrobiła
Witaj Grażynko moje poncho poszło do szafy -oczywiście nie skończone ,ale za to ogródek pod igłę przygotowany na zime ,teraz wziełam sie za anioły oraz choinki szydełkowe jutro pierwsza partia idzie pod krochmal ,czas biegnie nieubłaganie a ja muszę zdążyć na kiermasz bożonarodzeniowy,jak moje prace bedą gotowe to się pochwale ,urzekły mnie Twoje bombki ja bym tak nie potrafiła
Marzenko-potrafiłabyś...bez 2 zdań...skoro ja zrobiłam....to TY na bank
ja tak mówiłam w zeszłym roku....a teraz siadłam i od razu wyszła
Mam teraz 4 i pół sztuki-bo mi szpilek brakło i muszę do jutra czekać...ale to denerwujące (czekanie)
nie zrobię duzo-tylko dla siebie....bo strasznie drogo wychodzą
a ponczo kiedy skończysz? na wiosnę by się zdało....jak pogoda taka niewiadomo jaka....nie?
Bożenko-a pokażesz te co zrobiłaś? udekorowałaś czy malowałaś....czym malujesz? czy lakier i jaki na koniec dajesz?..
aaaa....jakiego brokatu potrzebujesz? ...bo mam złoty i czrwony może Ci podrzucę....
Pokażę jak będą wykończone Na razie są pomalowane lakierem uniwersalnym w sprayu .Niektóre będą miały doklejone włosy z wełny ,no i skrzydełka ozłocone brokatem
E tam przepis , toż to pracochłonne , a trzeba zbierać siły by okres zimowego spoczynku przetrwać !
Tłuszczyku zapas utworzyć , posłanie wyścielić , i boczek odpowiedni wybrać , a to już było nie było wysiłek!
Ja na talerzyku poproszę!
Tylko dziel podle obwodu w talii , a nie wzrostu ,. bo będę pokrzywdzona!