Pomidory z nasion od Kozuli
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- smonika
- 500p
- Od: 29 gru 2008, o 18:51
Re: Nasiona pomidorów od kozuli
Jankiel pisze:...Jeśli ktoś z was chciałby włączyć się do akcji z własnymi nasionami, np. z kolejnymi pokoleniami linii hodowlanych Kozuli, ale nie tylko to proszę o wiadomość.
Witajcie! Jak już Jankiel napisał akcja coraz bliżej, co więcej może być rozszerzona o Wasze nasiona, zebrane z kozulowych odmian, lub też inne, których macie w nadmiarze. Jak widać kontra już jest chętna udostępnić swoje nasiona, ja również mam ich sporo.kontra pisze:Ja bym chętnie podesłała świstakom nasiona koktailowych Snow White na które było kilka osób chętnych.
Dlatego BARDZO WAS PROSZĘ przysyłajcie zgłoszenia do mnie lub Jankiela na PW czy chcecie się podzielić.
Pozdrawiam, Monika
- leniawka
- 500p
- Od: 27 sie 2010, o 11:52
Jestem pełna podziwu dla akcji "nasionka od Kozuli"
sama chętnie się w tym roku ustawię w kolejce, ale jako nowicjusz ogrodowy - dopiero drugi rok na działce, proszę o radę, jakie odmiany nadają się do gruntu, są niskie, foli jeszcze się nie dorobiłam, kochamy pomidory słodkie do spożycia na surowo, również koktajlowe, bardzo dziękuje z
a pomoc

pozdrawiam
Iwona
Iwona
-
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
I to jest dobry pomysl , nawet bardzo dobry pomysłsmonika pisze: lub też inne, których macie w nadmiarze.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja jestem chętna i to bardzo na nasiona melona kantalupa bo jak frant pisze,że:
to trudno o lepszą reklamę i tak jest.
frant pisze: .. Zawsze sie udaje i jest dobry jak nie wiem co !![]()
to trudno o lepszą reklamę i tak jest.

- Jankiel
- Od: 2 cze 2010, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Frant za ofertę.frant pisze:Posiadam sporo nasion melona kantalupa ,
- Jankiel
Z tego co wiem jesteśmy na etapie "inwentaryzacji" i w tegorocznej akcji skupimy się na najbardziej popularnych w ubiegłym sezonie nasionach.Bogdan Szczepanski pisze:Witam czy Kozula podała już co przyśle chcę skorzystać jak co roku z kilku odmian po kilka nasion
- smonika
- 500p
Mam nadzieję, że sakiewkowate były popularne, bo ja w zeszłym roku przegapiłam 

Pozdrawiam, Monika
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Ja mam sakiewkowate ale niestety nie za dużo - gdybym wcześniej wiedziała to mogłam pozyskać więcej nasion ale trochę mogę zaoferować- czy mam liczyć ile?
PS Nie są to pomidory pochodzące od kozuli .
PS Nie są to pomidory pochodzące od kozuli .
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
w tym roku niestety nie mam nasion ale w przyszłym roku oczywiście się przyłączę do akcji i chętnie się podzielę nasionkami z pomidorków kozulowych

frant i ja się pisze na nasionka melona, o ile świstaki się zgodząfrant pisze:(...) Posiadam sporo nasion melona kantalupa , odmiana miejscowa ,stara .. Zawsze sie udaje i jest dobry jak nie wiem co !Opisywalem w wątku melonowym ... Wiosną oferowałem sie dla chętnych , ale bylo ich niewielu .
Ale teraz widzę z innych wątków , że byli by chętni sprobować , więc sie ośmielam zglosić ... o ile świstaki zechcą

- smonika
- 500p
Cieszę się, że są chętni do dzielenia się nasionami
Jeśli chodzi o mnie to mogą być i melony i inne jak KTOŚ ma. Roboty będzie więcej ale ile radości

Jeśli chodzi o mnie to mogą być i melony i inne jak KTOŚ ma. Roboty będzie więcej ale ile radości

Pozdrawiam, Monika
- Jankiel
Aga, ja tu nie jestem od zgadzania się lub nie
My z Moniką zaproponujemy organizację zamawiania i wykonamy całą logistykę, czyli prosty i klarowny system zamówień, pakowanie i wysyłka.
Głównym darczyńcą nasion jest koleżanka Kozula, ale (za jej zresztą sugestią) zachęcamy innych do dzielenia się nasionami. Ale tutaj jest pełna wolność i swoboda, można się wymieniać w sposób dowolny. Nasz - że tak powiem - kanał dystrybucji ma pewne zalety dla obu stron, dla zamawiającego oznacza tylko jeden list z koperta zwrotną, a dla każdego z darczyńców pełnia chwały i również tylko jedna przesyłka do "banku" nasion.
Jedyne ryzyko jest takie, że ja te wszystkie przesłane nasiona mogę opchnąć na allegro i uciec do Ameryki Południowej.

My z Moniką zaproponujemy organizację zamawiania i wykonamy całą logistykę, czyli prosty i klarowny system zamówień, pakowanie i wysyłka.
Głównym darczyńcą nasion jest koleżanka Kozula, ale (za jej zresztą sugestią) zachęcamy innych do dzielenia się nasionami. Ale tutaj jest pełna wolność i swoboda, można się wymieniać w sposób dowolny. Nasz - że tak powiem - kanał dystrybucji ma pewne zalety dla obu stron, dla zamawiającego oznacza tylko jeden list z koperta zwrotną, a dla każdego z darczyńców pełnia chwały i również tylko jedna przesyłka do "banku" nasion.
Jedyne ryzyko jest takie, że ja te wszystkie przesłane nasiona mogę opchnąć na allegro i uciec do Ameryki Południowej.

-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Jankiel pisze:Jedyne ryzyko jest takie, że ja te wszystkie przesłane nasiona mogę opchnąć na allegrooo i uciec do Ameryki Południowej.

PS To gdzie mam te kilka nasion swoich sakiewkowych wysłać , może też kilka żółtych, małych o kształcie gruszki ?Na melona też byłabym chętna i jakąś dynie ale nie ozdobną tylko jadalną .
- leniawka
- 500p
- Od: 27 sie 2010, o 11:52
mam sporo nasionek dyni "Justynka" gdyby ktoś chciał 

pozdrawiam
Iwona
Iwona
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
Uwielbiam "produkcję" nasion, szkoda,że nie wiedziałam, że będzie taka możliwość "dołożenia się", ale nic to, w przyszłym roku, jak dobrze pójdzie, naprodukuję.
Waleria