Sosnowo-azaliowy zakątek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Pablo
50p
50p
Od: 16 paź 2008, o 14:54

Post »

Każda sosna jest warta grzechu, są wspaniałe i tak różnorodne, a co do zielonej siatki, to już jej nie ma, nie sprawdziła się podczas silnych wiatrów, nadymała się jak żagiel i odrywała się, teraz zamontowałem naturalną wiklinę - brązową - rośliny, zwłaszcza sosny doskonale z nia kontrastują - wrzucę jakieś zdjęcia niebawem. Pozdrawiam gorąco, zwłaszcza że pochodzisz z moich rodzinnych stron (dawne czasy).
Pablo
50p
50p

wracam po długiej przerwie

Post »

Przyszła zima, jakiej dawno nie było i pewnie jak wszyscy martwię sie o przetrwanie swoich roślin - oczywiście pookrywałem to, co należało ale i tak mam strach w oczach, mam nadzieję, że może kołdra ze śniegu okaże się sprzymierzeńcem i pomoże roślinom przetrwać mroźne noce:) Obrazek Obrazek
Pablo
50p
50p

Re: Sosnowo-azaliowy zakątek

Post »

Długa przerwa na forum spowodowała oczekiwanie na kolejną zimę. POstaram się nadrobić zaległości zamieszczając zdjęcia ze zmian w ogrodzie przez ten czas, a trochę się zmieniło:)
Na początek nowe nabytki: Sosna Pinus densiflora pendula wiosną, latem i jesienią. Obrazek Obrazek Obrazek

Buczekpendula i sosna wintergold:) Obrazek Obrazek

I pozostałe letnio-jesienne widoki:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pablo ogród coraz bardziej dojrzały .
I wcale nie przeszkadza mu jesień , wygląda pięknie w tej jesiennej barwie.
I widać jak iglaki urosły , jesteś na forum od jesieni 2008 r jak ja.

Genia
Pablo
50p
50p

Post »

TAk, tak, tylko ja z dużą przerwą prawie roczną, cudownie patrzeć jak ogród się rozrasta i zmienia:)
Pablo
50p
50p

BUJNY ROZKWIT

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”