Agita- kolejne sezony storczykowe

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Agita- kolejne sezony storczykowe

Post »

Ech.....Dlaczego u mnie nie ma takich śmietników?????Była bym tam stalym bywalcem :;230 A tak na poważnie to ludzi nieraz nie zdają sobie sprawy z tego co robią ,ale Dzięki temu inni korzystają.Cieszę sie że roślinki znalazły się w dobrych rękach ;:63 ;:63
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dialog z mężem super :wink: :wink: :wink: a vandzia po prostu cudowna ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Dziękuję za wszystkie wizyty i komentarze, miło mi Was gościć :) Justyś, tak, to ta vanda, kto by pomyślał, nie? Facet myślał, że one przekwitają, a one po prostu zasuszone były- wisiały tam w folii nie wiadomo jak długo i widać było, że nikt ich nawet raz nie spryskał (folia czysta!).

Dialog niezły; mnie samą zaskoczył, bo 1-wszy taki w naszej historii storczykowej, czułam się trochę jak skarcony uczniak, ale i śmiałam się w duchu- nie przyłapał mnie na niczym Szanowny Pan Mąż :lol: No i już po chwili już stwierdził, że nowa vanda jest piękna... ;)

Marto, kwiatki się troszkę podniosły, ale nie wiem czy pąki dadzą radę- pędzik był nieco nadłamany nad 3-ema pierwszymi kwiatami- usztywniłam go i podwiązałam, ale mam wrażenie że zasycha w miejscu zgięcia... Zobaczymy, ja wciąż wierzę, że roślinka da radę je otworzyć :)
Dendrobium "śmietnikowe" chyba musiało jednak przemarznąć, bo zasusza ten żółty pędzik i te 3 żółte listki, reszta na razie zielona, ale jak dotąd nie rozwinął się żaden nowy pąk- czekam więc co będzie dalej ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agita, ale ty masz szczęście do śmietnikowych kwiatków. :;230 Niech jak najładniej u Ciebie rosną.
Vanda też mi się podoba. Lubię właśnie z takimi kwiatkami. ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Szczęściara z Ciebie...Vanda. dendrobium...piękne nowości i niewiele kosztujące ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

justus27 Podpisuję się pod wszystkimi, "dziwaczek" śliczny :!: ;:138 ;:138 ;:138 Ciesze się, że Twoja kolekcja się powiększa. :D I... zazdroszczę sąsiadki ;:63
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

przepraszam, :oops: miało być Agito.
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

:wit Aguś, zawitałam wreszcie do Ciebie a tu tyle się dzieje :shock: ;:138

Piękne śmietnikowe nowości, Vanda ma niesamowity kolorek i Dendrobium Phal. też cudniaste :D
Twoja kolekcja z powrotem rośnie i staje się coraz bardziej niesamowita pod względem różnorodności ;:108

Jak tam żółty kurczaczek, Ascocenda, jeszcze kwitnie ?
Szkoda, że nie mogłam zobaczyć jej na żywo :(
A Cattleyka ile czasu Tobie kwitła ?
Czy jeszcze kwitnie ?

Jestem bardzo ciekawa, bo u mojej pochewka rośnie a na drugim przyroście widać pędzik :tan

Buziaczki ;:196
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak na szybko: niestety śmietnikowe (fajnie brzmi ;) ) dendrobium phal., tak jak przewidziała Marta, zasuszyło wszystkie pąki i 4 liście, chyba musiało przemarznąć- ale cóż, jak nie teraz, to innym razem, niech się zregeneruje trochę. Nowa vanda też już zasusza kwiaty, nie podniosły się, niestety, pewnie była już za mocno przesuszona.

Moja pomarańczowa ascocenda niedawno przekwitła, trzymała kwiaty niecałe 5 tygodni- dokładnie tak jak rok temu (a miałam nadzieję, że moje kwitnienie będzie trwalsze..), cattleyka też już nie ma kwiatka ale kwitła równo miesiąc, czyli nie jest tak najgorzej :)

Troszkę u mnie zmian/nowinek, ale to już po weekendzie, razem ze zdjęciami ;:108

Kingo, nie szkodzi, zdarza się- tyle tu imion :D Fajnie, że wpadłaś, zapraszam znowu! :)

Igorze, Joane, Justynko, Asiu, miło Was gościć :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Aguś, to nic, że Dendrobium zasuszyło kwiatki, zobaczysz, po nowych przyrostach przyjdą pędziki a czasem potrafi jeszcze pędy puścić z tych samych przyrostów ;:108

Ascocenda i Cattleyka i tak ładnie kwitły, widac tak maja i nic na to nie poradzisz :)

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia zmian i nowinek ;:65 ;:65 ;:65

Dobranoc :wit
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Agitko- bardzo długo kwitła Ci Ascocenda ;) Tak samo, jak katlejka...może na wiosnę puści pędzik znów?

A Vandzi przynajmniej Znasz kolorek. Mi się one zaczynają podobać, jak do lata nie zabiję Ascocendy, to może skuszę się jeszcze na jedną sztukę ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj, dzięki uprzejmości naszej forumowej Kasiunieczki, miałam okazję gościć na wystawie storczyków w Łodzi.
Była to moja pierwsza taka wystawa, wrażenia niezapomniane, towarzystwo doborowe (Kasiunieczka- nasz dzielny kierowca, Asia-Haim i Marta-Nesuniaa, czyli mocny skład z Polski północnej). Było wspaniale,; uśmiałam się, nagadałam, nawzdychałam z zachwytu.. czego jeszcze pragnąć?!
Może tylko nabytków ;) Więc, żeby nie było, że nic nie przywiozłam, nabyłam całe 4 litry podłoża i minidoniczkę do akwarium :;230 Niestety u mnie nie czas jeszcze na większe zakupy, muszę jeszcze odczekać po chorobie...

Mam natomiast obiecaną u Marty siewkę phal. equestris, oraz czekam na jeszcze jedną zamówioną roślinkę (na razie psst! tajemnica :) ), tak, że niedługo będzie się czym pochwalić.

A tymczasem zapraszam na fotorelację z wystawy:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=308

I raz jeszcze: dziewczyny, dziękuję Wam za miłe towarzystwo i wspaniałą sobotę! ;:138
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Fajnie, ze byłaś na wystawie :)). Na pewno było cudnie, tylko jak ci się udało wyjść z pustymi rękami? Ja nawet do LM nie mogę pojechać żeby nie wrócić ze storczykiem lub dwoma (dzisiaj z Vandą!!!), a na wystawie to już w ogóle bym oszalała... Zaraz pójdę pooglądac wątek z wystawami, na pewno będzie co oglądać.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia, przecież nie tylko dla zakupów jeździ się na wystawę! :D
Od kiedy straciłam tyle roślin, nie mam już takiego przymusu kupowania za wszelką cenę. Na razie muszę myśleć trzeźwo ;:108

Przyznaję, że miałam ochotę na jakieś małe szaleństwo, ale jakoś nic mi za bardzo nie wpadło w oko (albo miało za wysoką cenę :;230 ). I już! ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ja jeżdżę dla zakupów, jak chcę oglądać, to wystarczy, że wejdę na forum. Przecież nie po to jechałam taki kawał do Krakowa, żeby sobie tylko popatrzeć. Ale jak ty miałaś dużo chorych, to pewnie co innego, bo może się obawiasz, że ta choroba jeszcze gdzieś jest i nowe mogą zachorować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”