Moje kochane storczyki :))

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje kochane storczyki :))

Post »

Haim pisze: Powiem Ci, że kolorek o niebo fajniejszy, bo przede wszystkim jest jasniej w pokoju i optycznie wydaje się, że więcej miejsca, chociaż przemeblowanko też swoje zrobiło
Mam nadzieję to kiedyś zobaczyć ;)

No i nie ma wyjścia, musisz się szybko zakręcić wokół następnego wychowaczego :;230 Tylko najpierw zdrówko- coś Cię ostatnio strasznie wymęczyło... :roll:

A co do vandy- pochwal się za jakiś czas czy widzisz różnicę, ciekawa jestem zmiany...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oczywiście, jak najbardziej zapraszam ;)

No ze zdrówkiem coś ostatnio kiepsko, co miesiąc coś, chyba mój organizm jest nieco osłabiony :roll:

Postępami u Vandy na pewno się pochwalę, chociaż obawiam się, czy nie będzie jej gorzej :roll:
Na parapecie wśród innych kwiatów i w dodatku w wazonie, miała na pewno lepsze warunki i więcej wilgotności.
Teraz jest wyżej, gdzie powietrze tez bardziej suche.
Jeśli zobaczę, że jest jej źle, wykombinuję miejsce na parapecie;)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Nie martw się, na pewno się przystosuje- sporo osób tak trzyma vandy i dają radę ;:108

A teraz zmykaj spać, jako i ja czynię ;) - dbaj o siebie Asiu!!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobranoc :wit ;:19

Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Witaj Asiu :wit
Dotarłam do Twojego wątku już jakiś czas temu, ale czekałam aż się pojawisz z przywitaniem się :)
Pięknie wygląda odnowiony pokoik, tyle w nim zielonego, a Twoje okno to po prostu miód ;:224

Właściwie każdego z tych, które pokazujesz jako kwitnące aktualnie u Ciebie chciałabym mieć (bo każdy w kropki i ciapki) :;230 :;230 Śliczności!
Teraz czekam na zdjęcia pędzików!

Zdrowiej nam szybko, kuruj się porządnie, trzymam kciuki za zdrówko i za starania potem ;:167
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Asiu pokoik pierwsza klasa :) Nie dość, że ściany idealnie współgrają z zielenią roślin, to jeszcze te okno... ;:167 Powiedz mi co tam u góry wisi w tym koszyku półokrągłym? :)
Phalaenopsis Pink Panther jest śliczny. Może przy następnym kwitnieniu obejdzie się bez formy peloric :wink:
Pozostałe kwitnienia także niczego sobie ;:224

Co do Bobaska to już wszystko napisałam Ci na PW ;) Trzymaj się Asiu, dbaj o zdrówko , a nim się obejrzysz - brzuszek będzie Ci się już zaokrąglał ;:108 Powodzenia raz jeszcze ;:196 Masz jeszcze sporo czasu ;)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ślicznie ci kwitną, a pink panther jest bardzo ładnie wybarwiony, mój mial takie kwiaty tylko w chwili kupienia, bo potem to już miał zawsze blade.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Asieńko kolorowy zawrót głowy :wink: ;:83 śliczne kwiatuszki Ci kwitną, pokoik w jasnej tonacji faktycznie wydaje się większy ;:108 no i zazdroszczę Ci tego kwietnika do sufitu ;:224 ja nie mam gdzie takiego ustawić ;:223
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ach...jak milutko ru się zrobiło ;)
Asiu- kolor żółty należy do moich ulubionych kolorków, jest bardzo energetyczny :D
W moim pokoju są dwie ściany < + sufit, i tu był mój błąd> w kolorze żółtym :)

Masz piękny kwietnik. A i parapet pełen storczyków. Gratuluję pomysłu na ciekawe firanki ;:108

PP przepiękny, te kreseczki na płatkach przyciągają wzrok. Cambria równie pięlnie kwitnie, nie mogę się doczekać widoku mojej...więc będę podziwiać na razie Twoją ;:108

A z dzidziusiem pewnie się uda. Może nastęnym razem, jak organizm będzie silniejszy ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Asieńko długo Cię nie ma ale jak wchodzisz to dajesz czadu :) pokoik naprawdę bardzo milutki kolor ma :) słoneczny jasny a storczyki kwitną jak najęte :) wspaniale się ogląda...
Haim pisze:niestety moje przeczucia nawaliły, nie będzie Dzidzi, jest mi smutno, ale dalej mam nadzieję, że innym razem ;)
na pewno dzidzia czeka na ten właściwy moment ;:196 i ja trzymam za to mocno ;:196
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

U Ciebie Asiu wiosna, nie jesień !
Fajnie, że jesteś i broda do góry - wszystko będzie dobrze, a jak będzie dobrze, to będzie jeszcze lepiej :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Asiu,ja także przychodzę do Ciebie,by podpisać się pod wszystkimi ciepłymi słowami jakie przesłały Ci Dziewczyny.
Pogody ducha Ci życzę.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu ależ u Ciebie kolorowo :shock:
Pięknie odnowiony pokoik i tyle kwiatów.
Kuruj się, Kochana kuruj, bo wystawa już za parę dni i trzeba listę chciejstw troszkę skrócić ;:224
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani po troszkę przedłużonym weekendzie :)

Agatko(nieinna)
, witam w moim skromnym wąteczku :wit
Dziękuje za odwiedzinki i miłe słowa względem moich podopiecznych oraz za życzenia zdrówka.

Sylwunia, dziękuję :)
Wiesz, mi przede wszystkim zależało aby pokoik był jaśniejszy, bo wg. mnie ciemny był strasznie i ta zieleń nie dodawała mu aż tak uroku jak teraz.

Moniczko
, w tym koszyku półokrągłym wiszą 2 Phalaenopsisy a z przodu Rhypsalis(sukulent), bo potrzebuje więcej światełka ;)
Co do Phal. w typie PP tez bardzo mi się podoba, ale mam nadzieję, że przy moim kwitnieniu kwiatki będą już normalne .

Duśka, dziękuję, ale na razie mało storczyków mi kwitnie,... bo większość ma pędziki :lol:
Dlatego nie mam nic przeciwko, skoro na zimę będzie bardziej kolorowo.

Arletko, taki kwietnik aż do sufitu właśnie nadaje się do małych pokoi, gdzie miejsca nie ma za bardzo ;)
Polecam bardzo serdecznie, mój stoi naprzeciw okna południowego, dokładnie niecałe 2 metry odległości.
Dlatego też i rośliny mniej wymagające.

Justynko, powiem szczerze, że obawiałam się troszkę tego kolorku jak wyjdzie na ścianach, nie chciałam aby to był zbyt ostry żółty.
Ale na szczęście wyszło ok i jestem bardzo zadowolona z efektu.
Dodatkowo ciemnobrązowe meble i zieleń roślin dodają uroku ;)
Co do Cambrii, to okazało się, że ta, co miała dwa pędziki identycznie zakwitła jak ta, co teraz pokazałam.
No więc znalazła swój nowy domek u mojej teściowej.

Celinko, cóż ja mogę powiedzieć, jak Ty za każdym razem mnie tak zawstydzasz :oops:
Ja tu wzdycham do Waszych wątków i podziwiam Wasze piękności a Ty piszesz, że ja daję czadu.
Przede wszystkim marzą mi się obfite kwitnienia i więcej wyszukanych botaników, ale wciąż obawiam się, czy jestem w stanie zapewnić im odpowiednie warunki, więc będę wybierać z rozwagą .

Ewelinko, może i wiosna w kwitnieniu i kolorku pokoju ;)
Bo teraz pokażę typową jesień, czyli czas pędzików :tan

Henryku, Kochany jesteś, dziękuję za ciepłe słowa a pogody ducha postaram się więcej nie stracić ;:180

Kasiu, kuruję się już różnymi sposobami, ale choroba jak mnie dopadła, tak nie chce mnie opuścić, ale walczę, dzielnie, co do soboty będę w super stanie na wystawę ;)

Na początek powiem Wam, że wczoraj pożegnałam się z 5 Phalaenopsisami, ale spokojnie, nic im się nie stało, pojechały jedynie do nowych domków ;)
Po jednym dostały moje trzy ciocie a dwa, moja kuzynka.
Nie mam wyrzutów, cieszę się, że mogłam komuś sprawić przyjemność i chętnie będę oglądać u nich postępy i kwitnienia, bo Phale dostały z pędami ;)

Poszły:
-czerwone wino, phal. 'Monte Carlo'
- bordowy peloric
-żółty woskowy
-podwójna panterka
-podwójny żółty z różową warżką

Wiem, że trafiły w dobre ręce, bo są to osoby zarażone już przeze mnie storczykozą .
I tym sposobem ja zrobiłam sobie troszkę miejsca na nowości z wystawy :lol:

Ale koniec gadania, czas fotek wklejania ;)
Będę numerować pędziki, tak, żeby była jasność dla Was i dla mnie ile ich jest.

1,2,3,4, znowu cztery pędziki na pachnącym Oncidium 'Sharry Baby Yellow Flash'
To już drugie kwitnienie w tym roku.
Obrazek

5,6, dwa pędziki na phal. 'Brother Little Amaglad', jeden wyrósł dużo wcześniej i pokazało się keiki, ale mimo to pędzik się nie poddał i ruszył z przedłużeniem z oczka.
Mamuśka po jakimś czasie wypuściła drugiego pędzika.
Obrazek

Obrazek

7,Phal 'Philadelphia' wydała jeden pędzik i kolejny śliczny listeczek rośnie.
Obrazek

Obrazek

8,Phal 'equestris' przedłuza swój stary pędzik i wyrósł mu kolejny, radość niesamowita, bo to wdzięczny storczyk.
Obrazek

Obrazek

c.d.n.

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

O, keiczek! A to jest taki półminiaturowy jasnorózowy Phal. z żoltawą warżką? Też mam takiego i chciałabym jakiegoś keiczka... Posmarowałam mnóstwo storczyków keiki pastą i czekam na efekty :). A inne też pięknie puszczają pędziki, equestrisik, philadelphia...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”