Witajcie
Jakoś ostatnio nie mam czasu na forum. Niby ogród się skończył, ale zawsze cos wypadnie.
Wczoraj walczyłam z licznikiem do gazu, bo nareszcie przyjechali mi go zamontować, ale okazało się, że brakuje jakiejś części i musiałam jeździć i szukać. całe szczęście, że panowie byli tak mili i przyjechali ponownie tego samego dnia po wiadomości że już ja zdobyłam. Jutro przychodzi pan od pieca, żeby go przestawić i wyregulować i po 3 miesiącach będę miała ciepłą wodę
Niestety zgubiliśmy gdzieś dysze do kuchenki i teraz musimy kupić nowe, a to już problem. No, ale ciepła woda najważniejsza. Gotowanie może jeszcze poczekać.
Izuś, ten tamaryszek jest u mnie od jakiś 4 lat, był juz drastycznie przycinany, ale i tak zajmuje bardzo duzo miejsca. Rośliny radza sobie nieźle, ponieważ mają świetlisty cień, ale ich nie widać spod niego. Strasznie się pokłada. Dlatego idzie do golenia.
Martuś, niestety z boku domu jest zbyt wąsko do zrobienia jakiejś rabaty. Na 100% wykorzystam kawałek po butli, ale wzdłuż domu jest tylko 2m pas trawnika. Dla upartego mozna tam zrobic fajna rabatę leśną, bo to północna strona. Miałam nawet pomysł na nia, ale wiele osób mi ja odradzało. A najbardziej m. On wręcz powiedział kategoryczne NIE.
A rozchodniki cudne są. I takie niekłopotliwe.
Tamaryszkowa Izuniu, to tawuła ?GOLDEN PRINCESS?, najprawdopodobniej. Kupowałam ja jako jedna z pierwszych roslin do mojego ogrodu, a było to jakieś 9 lat temu. To był czas kiedy nie interesowały mnie nazwy. Ale ja starałam się zapamiętać, bo strasznie mi sie podoba wiosną kiedy ma nowe czerwone przyrosty. Masz rację, że żywopłoty są dobrym tłem, ale tam jest strasznie wąsko. tylko fragmenty nadają sie do obsadzenia.
Polecam magazynowanie trawy pod tujami. Nie dosyć, ze ściółkuje, to jeszcze odżywia.
To ja juz nie mogę sie doczekać kiedy te psiaki będą. Czy jakaś konkretna rasa?
Alu, mój m. jeszcze nie wie, że dostanie narzędzie do pracy w ogrodzie

Jak widzisz u mnie bardzo sie przyda. Może chciałby coś innego dostać, ale chyba w końcu doceni, moja troskę o jego czas i wygodę