Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Ach ta zielona ściana iglaków z boku domu...Jak pięknie by się róże prezentowały na jej tle... Sądzę, że śmiało możesz ten pomyśl przedstawić mężowi, kupi na pewno! :;230
Z całą mocą muszę sobie powtarzać, że nie lubię rozchodników,jak patrzę na ten Twój złoty...
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Gosiu ! To tawuła tak ślicznie wybarwiona na wczorajszym zdjęciu ? Jaka odmiana?
Tujowe żywopłoty są jednak bardzo pożyteczne i stanowią wspaniałe tło do krzewów i kwiatów.
Wiesz, że za Twoja radą będę pod swoje sypać skoszona trawę..? (Część pójdzie do warzywnika)
A psina będzie, chcę nawet dwie, ale muszę chwilę poczekać...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu mój M zupełnie odwrotnie w OBI zobaczył nożyce do cięcia żywopłotu takie o dł.ok. 0.70 m i zdecydowany już kupić.A żywopłocik mam z niskiego bukszpanu o wys. 20 cm.Ledwo mu wytłumaczyłam że wystarczy nam taki mały na baterie.Dwa razy do roku przycinam,to po co mi taka maszyna.Nie był zbyt zadowolony.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witajcie :wit
Jakoś ostatnio nie mam czasu na forum. Niby ogród się skończył, ale zawsze cos wypadnie.

Wczoraj walczyłam z licznikiem do gazu, bo nareszcie przyjechali mi go zamontować, ale okazało się, że brakuje jakiejś części i musiałam jeździć i szukać. całe szczęście, że panowie byli tak mili i przyjechali ponownie tego samego dnia po wiadomości że już ja zdobyłam. Jutro przychodzi pan od pieca, żeby go przestawić i wyregulować i po 3 miesiącach będę miała ciepłą wodę ;:138
Niestety zgubiliśmy gdzieś dysze do kuchenki i teraz musimy kupić nowe, a to już problem. No, ale ciepła woda najważniejsza. Gotowanie może jeszcze poczekać.

Izuś, ten tamaryszek jest u mnie od jakiś 4 lat, był juz drastycznie przycinany, ale i tak zajmuje bardzo duzo miejsca. Rośliny radza sobie nieźle, ponieważ mają świetlisty cień, ale ich nie widać spod niego. Strasznie się pokłada. Dlatego idzie do golenia.

Martuś, niestety z boku domu jest zbyt wąsko do zrobienia jakiejś rabaty. Na 100% wykorzystam kawałek po butli, ale wzdłuż domu jest tylko 2m pas trawnika. Dla upartego mozna tam zrobic fajna rabatę leśną, bo to północna strona. Miałam nawet pomysł na nia, ale wiele osób mi ja odradzało. A najbardziej m. On wręcz powiedział kategoryczne NIE.
A rozchodniki cudne są. I takie niekłopotliwe. :D

Tamaryszkowa Izuniu, to tawuła ?GOLDEN PRINCESS?, najprawdopodobniej. Kupowałam ja jako jedna z pierwszych roslin do mojego ogrodu, a było to jakieś 9 lat temu. To był czas kiedy nie interesowały mnie nazwy. Ale ja starałam się zapamiętać, bo strasznie mi sie podoba wiosną kiedy ma nowe czerwone przyrosty. Masz rację, że żywopłoty są dobrym tłem, ale tam jest strasznie wąsko. tylko fragmenty nadają sie do obsadzenia.
Polecam magazynowanie trawy pod tujami. Nie dosyć, ze ściółkuje, to jeszcze odżywia.
To ja juz nie mogę sie doczekać kiedy te psiaki będą. Czy jakaś konkretna rasa?

Alu, mój m. jeszcze nie wie, że dostanie narzędzie do pracy w ogrodzie :D Jak widzisz u mnie bardzo sie przyda. Może chciałby coś innego dostać, ale chyba w końcu doceni, moja troskę o jego czas i wygodę :roll:
Grzegorz B

Post »

Rośliny powoli się szykują do snu, ale jeszcze zachwycają pięknymi barwami, oby jak najdłużej wytrzymały i cieszyły oczy ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu, podobno jeszcze przyszły tydzień ma być całkiem znośny. Dalej zobaczymy.
Ale masz ślicznego berbecia, a jaki juz duży. :roll:
Grzegorz B

Post »

Gosiu jest duży, ma 7 miesięcy a nosi ciuchy przeznaczone dla dzieci w 9-12 miesiącu :roll: Z wszystkiego wyrasta tak szybko, niektórych ciuchów nawet nie założył, bo za szybko urósł :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój syn jak miał 5 miesięcy ważył 9 kilo. I tyleż samo ważył w wieku 12 miesięcy. Czyli jak zaczął nosić ciuchy odpowiednie dla jego wagi i wzrostu tak nosił je przez 6 miesięcy. :D Zupełnie inaczej niz wszystkie dzieci, bo one zmieniały ubranka co miesiąc.
Grzegorz B

Post »

To faktycznie, ale oszczędność :lol: nasz maluch waży z 9 kg, ale jest długi, biorąc pod uwagę siatki centylowe, to jest jednym z najwyższych dzieci w jego wieku. Ale podobno te siatki mają być zmienione, bo obecnie dzieci są wyższe niż kiedyś.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgoś to Ty chyba nie chorujesz ...zahartowana dziewczyna ,przez 3 miesiące tylko zimna woda...
Wiem... :wink: na pewno podgrzewałaś...,ale pewnie nieraz się nie chciało...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze:Jest może zbyt wysoki, ale to sie zmieni, bo na gwiazdkę m. dostanie nożyce elektryczne :twisted:
Będzie miał co robić.
Ty mężowi, a mój mąż mam nadzieję, że kupi mnie :;230
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

AniaDS pisze:
Margo2 pisze:Jest może zbyt wysoki, ale to sie zmieni, bo na gwiazdkę m. dostanie nożyce elektryczne :twisted:
Będzie miał co robić.
Ty mężowi, a mój mąż mam nadzieję, że kupi mnie :;230
Aniu, może napisz list do Pana Mikołaja, ja od kilku lat tak robię i widzę, że przynowi to nadspodziewanie dobre efekty :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu, niedługo zrobią sie z ludzi wielkoludy :;230
Jeszcze 100 lat temu byli o kilkadziesiąt centymetrów niżsi, Co bedzie za kilka lat. Kiedy skończy sie ten wzrost?
A może Twój syn będzie miał to co mój. Szybko nabrał ciała, a potem stanie w miejscu na kilka miesięcy.

Nelu, sama wiesz, że nie miałam ciepłej wody już sierpniu, jak u mnie byłaś. Za tydzień minęłyby równe 3 miesiące jak skończył sie gaz. Przetrwałam. Nie jestem z cukru. Wychowałam sie na obozach, gdzie czesto warunki były gorsze. Pamiętam mycie menażek piaskiem w jeziorze, żeby tłuszcz wyczyścić. Teraz to było tylko uciążliwe, bo człowiek do luksusu sie przyzwyczaił. No i kosztowne. Trochę prądu na to podgrzewanie poszło :roll:

Aniu, Asia ma doskonały pomysł. Trzeba pisać listy. Nie lubię kupować prezentów które komuś się nie podobają. Ja wole nic nie dostać, niż udawać zadowolenie.Dlatego mimo, że wielu osobom sie to nie podoba, to wole zapytać co ktos chce dostać na imieniny, czy chodźby na gwiazdkę. Uwielbiam jak ktos sie cieszy z tego co dostał.

To na dobranoc zdjęcia jesiennego ogrodu

Te róże kwitną nieprzerwanie
Obrazek

Obrazek

Wiele osób niecierpki tej rośliny, a u mnie rośnie jako ozdoba :D - nawłoć
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Te zdjęcia wyglądają jakby czas zatrzymał się w lecie... to cudnie, że masz czym jeszcze nacieszyć oczy :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, to pozory, bo tak naprawdę juz niewiele kwiatków zostało. Te są już chyba ostatnie. Jest jeszcze wiele paków, ale chyba juz nie zdążą sie rozwinąć. Chociaż zapowiadają calkiem niezły przyszły tydzień.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”