Moje zielone cztery kąty 2010 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje zielone cztery kąty 2010 cz.2

Post »

Głeboka jak ta donica :;230
Liście oddam w dobre ręce... tylko sama je musisz pozbierać :lol: a te drzewa rosną od północnej strony, więc cienia nie dają :evil:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale tu o kompozycję idzie, a nie jakąś matrycę!
Pusta donica jest też elementem kompozycji! Ja się g.... znam na malarstwie, ale to zdjęcie to jest dla mnie mistrzostwo świata! Dałabym Ci 1-szą nagrodę w każdym konkursie!
Tylko nie próbuj liści grabić!
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza... regulamin mówi:
2. Umieszczający posiada zgłoszone zdjęcia w rozdzielczości co najmniej 2048x1536 (ok. 3MPx w aparacie)
Ja wiem... teraz byle komórka ma porządną matrycę... ale ja jestem niedzisiejsza i dla mnie komórka jest do dzwonienia jednak :lol:
Mój aparat już staruszek, ale ciągle sprawny...
Nie kupuję na razie nowszego... ale też zdjęć nie robię w jego maksymalnej rozdzielczości, bo wtedy mało by weszło na kartę pamięci :roll:

Byłam właśnie u Ciebie... lecę zaraz do lodówki, sprawdzić, czy stamtąd też nie zabraniasz mi grabić liści :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mo dobra, to pograb, jak tak Ci na tym zależy, tylko najpierw porób zdjęcia! :;230

Faktycznie, jest taki punkt :roll: Spytam Krzysia, czy nie można zrobić wyjątku ;)
Albo zrób jeszcze raz to samo ujęcie w większej rozdzielczości? ...
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Gosiu,fotka jest cudna,chciałabym mieć taką kartkę w kalendarzu...Zdjęcie jest nostalgicze ale jednocześnie pełne radości i nadziei,że po jesieni pzyjdzie czas ,aby znowu tą donicę czymś uzupełnić...Może uda Ci się powtórzyć ujęcie albo może wyjdzie jeszcze coś piękniejszego... ;:63
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzej... ja dokładnie rozumiem, w czym rzecz :wink: niestety... mój Olimpek naprawdę jest wiekowy i nawet na SHQ nie spełnia wymaganych standardów :(
Życzę powodzenia w konkursie kalendarzowym innym :)

Niusiu... no widzisz... ogrodnik nawet w zimie się nie nudzi: patrzy na puste donice i kombinuje :lol:

Dzięki Wszystkim za słowa uznania... są dla mnie bardzo ważne... ważniejsze nież kalendarz... czy brak nowego aparatu ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Goś, słyszałaś: wykonać! :lol:
Kochana, jeżeli Twój aparat naprawdę nie potrafi robić zdjęć w wymaganej rozdzielczości (naprawdę?)
to poźycz od kogoś i powtórz to ujęcie! Zrób to dla nas ;:180 Jeśli jeszcze nie uprzątnęłaś tych liści :roll:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Popieram Izę, nie grabić, pożyczyć aparat, wykonać fotę i to już ;:65 :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza... serio... mimo, że matryca 3Mpix, to daje się zrobić max. 1984x1488... rady na to nie ma...
Kupowaliśmy go... ho ho... prawie siedem lat temu... sprawuje się przyzwoicie... są ważniejsze wydatki :?
A pożyczyć lepszego chwilowo nie mam od kogo... zresztą... ileż tak mogą leżeć te liście? :;230
Tak więc... wybaczcie :roll:

Aniu... Ty też :wink:

Zresztą... pewnie już by nie wyszło "takie" :wink: wiesz o tym najlepiej Izuś... Ty też wolisz swój stary aparat :lol:

Wróćmy zatem do rzeczywistości...
Po pięknym piątku przyszła jeszcze piękniejsza sobota... i ta prawidłowość ma być zachowana jeszcze przez kolejne 2 dni :D
W związku z powyższym, a także z niewieloma obowiązkami "cmentarnymi" pozwoliłam sobie posprzątać ogródek...
Jeszcze trochę liści spadnie, ale zasadnicza część już zrobiona.
W nowym skoszona trawka, przy okazji kosiarka zjadła liście, których tam jest zdecydowanie mniej...
Zaczyna to wyglądać przyzwoicie... choć jeszcze nie nadaje się do prezentacji na zdjęciach... dopiero z nadejściem wiosennej trawki się całkiem uładzi... a co się nie uładzi... to się dosieje :wink:

Posprzątane "cztery"...
Liście są malownicze... ale ja lubię porządek 8-)

Obrazek

Obrazek

O! Tu jeszcze z wczoraj... dla zwolenników złocistości... liści już nie ma... i krzaczki też już sie przeprowadziły :;230
Teraz rośnie tam leszczyna, klon palmowy i wisienka ozdobna z wyprzedaży...

Obrazek

I jeszcze z wczorajszych... bardzo zabawna sprawa: jakiś czas temu powyrywałam spod oliwnika osteospermum... już się nieładnie pokładało...
Oliwnik wyłysiał... i okazało się, że coś przeoczyłam :;230

Obrazek

Takie kwiatki odkryłam na wysokość 1,8 m :shock:

Obrazek

I jeszcze Alexander

Obrazek

Halinkowa chryzantemka

Obrazek

Tawuła japońska 'Goldflame'

Obrazek

I jesienna kompozycja juniora

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No, no ;:224 Ale wysprzątane! Jak Ty te liście z tych kamyczków powybierałaś...Ale mi się bardziej podobało z liśćmi :)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ja chcę taki kalendarz! Strzelaj fotki, póki liscie nie znikną :;230 Ale fajnie takie pożółkłe, chociaż w mieście to problem, spalić sie nie da (no u nas też nie można, ale z zachowaniem pewnych norm bezpieczeństwa... ;:224 )

Ae to osteospermum mnie zastrzeliło! To takie wysokie rośnie? Na pierwszym zdjeciu myślałam, że to clematis jakiś :shock:
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

:shock: Jego Wysokość Osteospermum :D A to Ci niespodzianka- chryzantemy skarlają o ten jakiś hormon wzrostu połknął :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

GOSIU chyba to Osteospermum nie wyrosło aż tak wysoko . To chyba jakieś 1,20 na oko . Porzadeczek na 6 + zresztą u Ciebie przeważnie tak jest . Aleksandra wielkiego też mam tylko czy on nie jest w oranżu ? albo zółto czerwony podobno żarówa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Za porządnie :? A liście były takie piękne, żółciutkie ...
Mogły sobie leżeć i oczy cieszyć kolorem, a potem zasiliłyby rabatę w próchnicę :D
Ja zawsze liście z tulipanowca zagrabiam na rabatę pod nim i tam zostawiam. Niestety koty lubią mi tę ściółkę rozgrzebywać, a i tak ziemia na rabacie lekko się już poprawiła :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Gości :wit

Marta... jak to jak? :lol: Miotła jest niezastąpiona... a jak mi z nią do twarzy :;230
Nie jest tak źle: póki liście suche, dają się porwać do tańca :wink:

Aga... cała reszta była przyzwoita, a to jedno jakieś... wyalienowane :lol: Nasionka od Grzesia... może jakieś czary-mary nad nimi odprawiał? :roll:

Iza... mea culpa... nie uszczykiwałam... ale chryzantem też nie, a nie wyrosły aż takie :roll:

Jadziu... no nie chce być inaczej :wink: kratka ma ponad 1,8 m... a ono tuż pod jej górną poprzeczką...
Mutant jakiś, ot co!

Iza... niech zasilają... ale nie wszystkie! Czy ty zdajesz sobie sprawę, ile liści może spaść z ogromnego klonu? Część trzeba usunąć...
Jakiś tam procent rozłożyłam na rabatkach, zwłaszcza tam, gdzie są spłachetki gołej ziemi... jeszcze trochę spadnie... bez obaw... będzie miało co użyźniać :wink:
Niestety, liście klonowe nie rozkładają się zbyt szybko...

A piękne liście do szurania i przewracania, to ja poproszę w parku... albo w lesie ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”