Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2

Post »

Iza - zajrzyj na PW. :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo to w przyszłym roku będzie się gdzie schować przed deszczem i słońcem .
Genia
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ja jak papuga powtórzę za Nelą-termos w łapkę i do altanki-widoków nie musi być ,bo jak zaczniemy rozmawiać to na nic one się nie przydaszą :;230 (te widoki ogrodowe ,oczywiście)
Ja cię pochwalę!!!!!Ślicznie to wymyśliłaś i wspólnie zrealizowaliście Twoją wizję. ;:138
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jadzieńko, to było jedyne miejsce, gdzie altanka mogła stanąć i dlatego wejście musi być od strony sąsiada. Inaczej się nie dało. Przycupnąć to ja i tak nigdy nie mam czasu :lol: , ale ... myślałam o suszeniu ziół wewnątrz altanki. No i jest gdzie wstawić wiaderko z obornikiem czy gliną, zeby za każdym razem nie latać do "schowka" ani nie zostawiać na środku ;)
No a najważniejsze, ze mam gdzie posadzić powojniki :D

Celinko, dziękuję! Mam nadzieję, że to co przy niej posadzę, da radę ją okryć i stworzy widoki o których marzę! :D

Ewelinko, zajrzałam! Dziękuję ;:180

Gieniu, przed słońcem to raczej jeszcze nie :lol: ale przed deszczem owszem - pod warunkiem, ze nie będzie zacinał :lol:

Anulka, kochana, chociaż Ty doceniłaś mój wkład! Przecież to ja wymierzałam, rysowałam, przytrzymywałam a nawet młotkiem tłukłam! A cały splendor ma spaść na M?
Wprawdzie przycinał i zbijał, ale jak przy tym pomstował! :;230
Ostatecznie jednak postawiliśmy toto i jesteśmy z siebie dumni :lol: Zwłaszcza M ;)
Ale herbatkę to pijemy pod tulipanowcem! Zobaczysz, ze tam jest dużo wygodniej i przyjemniej, a i patrzeć będzie na co - od przyszłego roku ;) :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izunia, poproś Nelusię,żeby mi odstąpiła 1 nasionko wieczernika!! ;:180 ;:180 :( Ale się spózniłam!!
Przepiękna roślina! Albo poczekam na siewke i jak się spotkamy u Neli, to ją dostanę. Co o tym sądzisz? :;230 ;:167 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Miesiąc się rodziła altanka? To dla mnie szast prast i na dodatek jeszcze migusiem... Nie jest za wysoka, przecież nie może być kliteczką, w której człowiek będzie się w pół giął.... Jak będą dosychać pęki ziół... No i takie miejsce do wrzucenia tego co pod ręką być powinno jest cenne. Altanka jest absolutnie OK. A jak zarośnie będzie więcej niż OK. Ja bym jej dała drugą poprzeczkę do wzmocnienia ścian, na ukos ( w krzyżyk) - to duża konstrukcja. Wiesz... gibnie nie gibnie...
Róże i powojniki - uroczo ;:3
A... czy mógłby w pierwszym sezonie groszek pachnący zakwitnąć? On taki wdzięczny... zanim te powojniki się rozbuchają...
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Fajnie ,że zrobiliście altankę, moje gratulacje ;:138 Nie jest za wysoka,tylko się tak wydaje, bo podstawa jest stosunkowo niewielka, mamy wyższą :lol:
Powojniki to są dosyć lekkie, róża też pasuje a może jeszcze jakieś zimozielone pnącze?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IZO fajna altanka a jak jeszcze obrośnie kwitnącymi powojnikami . Jaką różę tam posadziłaś czy Veilchenkę ,albo jakąś pachnącą ,bo nie doczytałam .Fajnie by również było tak jak pisałaś powojnik z róża na przemian a może akebię ona też się fajnie pnie . Ach Ci nasi M-kowie chcą sobie wszystkie zaszczyty przypisać a może niech im będzie a my i tak wiemy swoje ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tosiu, Nelka ma rękę do nasion ;) Z pewnością wyhoduje więcej siewek, a wtedy bez wątpienia się z Tobą podzieli! :D

Izulku, miesiąc licząc od rozpoczęcia prac! A to tylko daszek na 4 palikach!
Jak chodzi o gabaryty, to ja wysokiej nie potrzebuję ;) :lol: a w końcu to jest dla mnie i dla moich roślin. Martwię się, czy powojniki dadzą radę to okryć :roll: Własnie wyczytałam, ze jeden, który ma przyjść na czoło, obok róży, rośnie tylko do 2 m :?
Zobaczymy!
Też bym dała drugą poprzeczkę, ale ... materiału brakło :roll: Jednak konstrukcja jest stabilna :D
Powojniki już pierwszy sezon mają za sobą, więc mam nadzieję, że teraz dadzą z siebie wszystko :D
A groszek mnie zawiódł! Był niski, rzadki i miał za mało kwiatów ... Ma przechlapane! Wolę wilca ;:108

Mario Tereso, dziękuję! Właśnie dlatego, ze altanka jest niewielka, to wydaje mi się, że powinna być niższa ... Ale musi zostać już taka, jaka jest.
Myslałam o czymś zimozielonym, ale nie chcę, zeby jakiś bluszcz czy coś podobnego zagłuszyło mi róże i powojniki. Zostanę przy tych dwóch gatunkach :D

Jadziu, przed altanką posadziłam Gertrudę Jekyll :D Obok zamierzam posadzić powojnika Multi Blue. Dale jeszcze nie wiem :lol:
W każdym razie cała altanka będzie w tonacji różowo-niebiesko-fioletowo-białej. O ile coś mi sie nie odmieni ;) :lol:
Mojemu M dałam przeczytać pochwały - niech się puszy :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś a pamiętasz ogród Alutki i jej róże?
http://www.youtube.com/watch?v=B956tmt_jAk&NR=1
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grazynko, jak można zapomnieć taki ogród! Cały czas czekam, że Alutka zakończy prace ogrodowe i zatęskni za forum, za nami ;) :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś gdybym wcześniej wiedziała ,że miałaś tyle wkładu w realizację planu ,to oczywista, że wszelkie pochwały Tobie by przypadły :uszy ,Trochę zostałoby dla połowicy... :wink: Psioczenie M...skąd ja to znam ...,aby tego nie słyszeć ,wolę robić sama... :D
Ważne ,że postawione zostało wspólnymi siłami ...
Tosiu ,oczywiście ,że się z Tobą podzielę...oby tylko nasionka wzeszły...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tego powojnika mam posadzonego przy czerwonej róży ,ale chyba mu to miejsce nie pasuje ,bo drugi raz nie zakwitnął . Może dlatego ,że kupiłam go już kwitnącego i potem chyba mu coś nie spasowało . Mam nadzieję ,że w przyszłym roku zakwitnie . Piękne kolory wybrałaś na altankę a Gertruda hmmmm piękny zapach i kolorek . Masz rację niech się cieszą ,że wszystko ich zasługa . Nelu dlatego ich manierujemy a oni to wiedzą dlatego zrzędzą :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

hahaha altanka nie na kawę i za wysoka..
czyli na co?
na tańce moja droga.. romantyczne tańce przy blasku księżyca.. :)

i róże róże róże.. a wilce pomiędzy :D
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Neli, właśnie ze względu na te fochy, też wolę wszystko robić sama. Tu jednak nie dałabym rady. Trzeba było m.in. przyciąć ok. 30 desek - pod skosem :roll: Robiłabym to chyba rok :;230
Ważne, że stoi i jest gdzie sadzić pnące róże i powojniki :tan
Nasionka wzejdą na pewno. Przecież są świeże, z tegorocznego zbioru :D

Jadziu, na powojnikach to ja się jeszcze słabo znam, bo od niedawna się nimi zaczęłam interesować, więc nie mam pojęcia, co mogłoby być przyczyna słabszego kwitnienia :roll:
Z czerwoną różą to świetne zestawienie ;:108
Cieszę się, ze moje plany kolorystyczne Ci się podobają :D Mogą jedynie ulec jeszcze drobnym modyfikacjom ;)
M jak się go nachwali, to może następnym razem chętniej będzie współpracował ;) :lol:

Izuś, przecież pisałam na co ;) Na tańce za mała :lol:
A między różami nie wilce (jednoroczne?) a powojniki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”