Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Moje roślinki na skalniku wyglądają nie źle o tej porze roku, ale znacznie bardziej podobają mi się wiosną wtedy to maja kolorki .

Genia :wit
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Bardzo ładnie wyglądać musi twój skalniak o tej orze roku skoro pojedyńcze roślinki są takie kolorowe. Mój też jest niczego sobie. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu to jest cotula pięciornikowata, pięknie się przebarwia na jesień i niesamowicie się rozrasta :D

Martuś u Ciebie tak bardzo narozrabiał podagrycznik, on w każdym miejscu jest tragiczny do wytępienia, gdyby nie on to i Twój skalniak byłby bezobsługowy :wink: :lol: Współczuję tej walki z nim , nieźle dał Ci w kość :shock:

Jacku ja mam go dopiero 2 lata, ale jakoś do tej pory nie zaobserwowałam gubienia liści, zobaczymy co będzie dalej, na razie jest coraz większy i taki piękny, że zawsze zachwycam się nim oglądając skalniak :D Te fotki to obecnie robione, on bardzo rozrósł się właśnie po kwitnieniu.

Geniu wiadomo, że skalniaczki są najpiękniejsze właśnie wiosna, kiedy wszystkie kwiatuszki kwitną :D Ale ja kocham jesień i barwy jakie wtedy dominują, a i roślinki na skalniaku wspaniale się przebarwiaja, więc zachwyca mnie i jesienią :D Jedynie latem jest taki najmniej ciekawy, sama zieleń, jedynie żurawki wnoszą trochę koloru.

Lucynko faktycznie piękne kolory pojawiły sie na skalniaku, zachwycona jestem jedną z kęp bodziszka, jest na niej mnóstwo różnych kolorów, liście niesamowicie sie poprzebarwiały, muszę dziś cyknąć fotkę :D
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko :wit piękna odsłona skalniaka w jesiennej wersji; śliczne przebarwienia, ale soczystej zieleni też jeszcze nie brakuje.
Ja juz kilka lat walczę z rogownica kutnerowatą, chyba zaczynam wygrywać tę nierówną walkę- ale ile to już trwa.. :roll:
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Aga :wit
Piękny ten skalniak :) U siebie nie mam, więc do Ciebie zaglądam podziwiać małe gwiazdeczki :)
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

AGNIESZKO
Skoro o chwastach mowa - czy u Ciebie nie ma szczawika.
U mnie pokrył już cały skalniak.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Aguś bardzo chętnie przygarnę wiosną sadzonkę wilczomlecza. Jak to mówią - do 3 razy sztuka...Jak i tym razem nie uda mi się go utrzymać to znaczy, że trzeba się pogodzić. Nie można mieć wszystkiego :wink:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Tyle postów?Agnisiu gratuluję.
Jesień u Ciebie ma wszystkie kolory tej pory roku.
Jest cudnie.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Agniesiu :wit
AGNESS pisze: Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku, ja jak już pisałam wielokrotnie kocham jesień, za ogrom wspaniałych kolorów jakie nas otaczają, u mnie jesień jest dużo bardziej barwna niż lato :D A żurawki faktycznie porobiły się teraz nieziemskie, barwy aż w oczy rażą :D
Naprawdę piekna u Ciebie jesień.. , u mnie na mojej " ciupince " to jest troche kolorków latem.. , teraz już niestety pustka.. i paskudnie , będę musiał się zainteresować uprawą chryzantem.. , ale one podobno są trudne... . Z chryzantem mam tylko kompozycje przy wejściu :) . Marcinki ma mi podarować Genia.. , bo też mi ich już brakowalo , a odziwo spotkać nigdzie nie mogłem... Z kolorowo przebarwiających liści to mam tylko 2 tawuły japońskie.... :roll: , nawet zdjęcia nie zrobiłem a tak ładnie się przebarwiły , niestety szybko opadły im liście na silnym wietrze no i azalie japońskie . Tak to jest jak nie ma się miejsca :lol: .

O skalniaku piszecie , Twój jest cudny , ja nie mam póki co :( :wink: .
Tylko taka malutka górka z kilkoma rojnikami i tym strumykiem :lol: .

Pozdrawiam :wit
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto ja też usuwam rogownicę i wciąż wyrasta, ale zawsze czekam aż przekwitnie, bo ślicznie wtedy wygląda, a później wyrywam. Największy problem mam z barwinkiem, jego mi cięzko się pozbyć :roll:

Aga cieszę się , że mój skalniaczek przypadł Ci do gustu :D Najpiękniejszy jest wiosną, kiedy większość kwiatuszków kwitnie :D

Krysiu na skalniaku na szczęscie nie mam szczawika. Ale niestety pojawia się na rabatach, to paskudztwo jest niesamowicie żywotne i trudne do wytępienia :roll: Największy problem jak wejdzie w jakieś płożące zadarniające roślinki, praktycznie nie do usunięcia bez strat w roślinkach :roll: Kiedyś wszedł mi w rojniki, musiałam wszystkie wykopywać i od nowa pojedynczo sadzić po oczyszczeniu korzonków :?

Izuś więc dopisuję wilczomlecza na wiosnę :D

Aniu dzięki ;:196 Jesień jest faktycznie cudnie kolorowa, u mnie przed pracą jest cały długi szpaler irgi na tle iglaczków, a pomiędzy nimi różne liściaste drzewka, które przebarwiły się we wszystkich możliwych jesiennych odcieniach. Nieprawdopodobnie to wygląda. Irga jest przebarwiona na wściekły bordowo-czerwony kolor, ja aż rozpływam się z zachwytu na jej widok, dziś wyciągnęłam z pracy swojego szefa, że musi pozachwycać się za mną :;230 :;230

Arturku ja marcinków nie mam a sadzoneczki chryzantem posadziłam dopiero tej jesieni. Tak, że kwiatów u mnie o tej porze malutko, u mnie kolor dają przebarwiające się na ostre kolory drzewa i krzewy.
Arturku Twój skalniaczek malutki ale naprawdę śliczny :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Agnieszko a co to za krwawnik.
Możesz o nim napisać coś więcej ?
Nie spotkałam jeszcze takiego. ;:185
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Niespotykany ten krwawnik. Ja co prawda miałam przez moment (1 rok) Taki płożący żółto kwitnący krwawnik, ale jak poszedł na skalniak, to go mrówki zjadły. :evil:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko to nie krwawnik, źle napisałam, przepraszam to cotula pięciornikowata :D

Lucy to cotula pięciornikowata, źle podpisałm, ale faktycznie są fajne niziutkie krwawniki, które świetnie wyglądają na skalniaczku :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś, u Ciebie też tak zimno. :wit
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

AGNIESZKO
To wyobraź sobie, że mnie to wiosną czeka. Rośliny które dadzą się przesadzić
to jakoś przeżyją. Ale gorzej z tymi, które mają długie palowe korzenie - te na
100% padną nie lubią aby je ruszać. Nie wiem co zrobię może przez zimę coś wymyślę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”