Storczyki Storczykowej cz. 3

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 3

Post »

Storczykowa pisze:I mam takie pytanie, czy ktoś z was stosował może KEIKI PASTE? jeśli tak, to czy ona działa? Gdyby działała, to chciałabym sobie kupić i wyhodować keiczki.
Dusiu Asia (Haim) pokazywała wyniki takiego eksperymentu z tą pastą
Zobacz sobie na tej stronie
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=280
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O, to w takim razie muszę koniecznie kupić keiki paste... Chcę wyhodować sobie dużo keiczków, to chyba jedyny sposób, żeby wyhodowac ciekawe storczyki, bo na wysiew nasion nie mam szans... Na pewno bym chciala sobie rozmnożyć Liodoro, tetraspisa, Lea marie, amboinensisa, violacea x amboinensis x spica i trochę hybryd :).
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Więc nie pozostaje nic innego jak czekać na zdjęcia i życzyć ;:3 i rozkwitu pączków
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vanda rozwinęła już wszystkie kwiaty... tetraspisik na dniach zacznie kwitnąc, ale niestety troche pąków mu opadnie :((. Mialby 20 kwiatów, gdyby zakwitly wszystkie... A inne Phal. puszczają pędziki.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj a fotek nie ma :?:
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wywoływaniem Dusiu :?: Bo cały czas wydawało mi się, że masz cyfrówkę, czy tak :?:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, ale co ma wpływ typ aparatu na wywoływanie zdjęć? Na komputerach nie można polegać, w tym roku ciągle się psuje, a zdjęcia na papierze mają w sobie to coś... Zawsze jak jest pełna karta w aparacie, to najładniejsze zdjęcia wybieram do wywołania (a jest ich zawsze bardzo dużo, 200-300, a w aparacie mieści się 950-1000). Wywołane zdjęcia trzymam w albumach (chyba wkrotce będę musiała dokupić następne, bo w moich zostało niewiele miejsca). T. już zaniósł do wywołania, więc w sumie mogę wykasowac to, co jest a aparacie i może nawet w tym tygodniu będę mogła porobić swieże zdjęcia (m.in. Vandzi).
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Właśnie bardzo dużo ma rodzaj aparatu do wywoływania zdjęć :!: Przecież jeśli mam cyfrówkę to zrzucam każdorazowo zdjęcia na komputer i mam wolną kartę w aparacie, a jeśli mam ochotę coś wywołać, to bez względu na to: czy chcę to zrobić od razu, czy też za pół roku, zrzucam z komputera na np. pendrive lub płytkę i idę z tym do fotografa ;:108 W ten sposób kiedy chcę i jakie (bo i obróbkę zrobię sobie sama na komputerze i wielkość zmienię) zawsze mogę sobie wywołać.
Poza tym zawsze można dokupić sobie większą pamięć w aparacie. Ja teraz mam ze względu na wyjazdy, możliwość zmieszczenia na moim ok. 2000 zdjęć o największym rozmiarze.
To jedna z podstawowych zalet tych aparatów: nie muszę już biegać jak tylko napełni się karta do fotografa, lecz to ja decyduję kiedy to zrobię :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja i tak przerzucam na komputer, ale są w aparacie i jak się napełni, to się oddaje do wywołania, potem kasuje i znowu robię zdjęcia, aż aparat się napełni. Zawsze tak robiliśmy. A na nowoczesnościach nie można niestety polegać. Komputery się psują, płytki się łamią, pendrivy sa tak malenkie, że łatwo je zgubić... Też mam zdjęcia na pendrive, żeby w razie formatowania komputera móc je potem z powrotem wgrać na niego, ale i tak zawsze te najlepsze chcę mieć wywołane, w albumie. To jest dobre, bo mogę w każdej chwili je obejrzeć, mam zdjęcia nawet tych storczyków, które już dawno uschły...
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Storczykowa pisze: płytki się łamią, pendrivy sa tak malenkie, że łatwo je zgubić...
Dusiu wybacz, ale jakby każdy tak myślał to nikt by nie kupował ani płyt ani pendrivów.... no i chyba jesteśmy ludźmi na tyle rozgarniętymi, że nie kładziemy płyty byle gdzie tylko do pudełka i na półkę.. chyba , że rzucasz płytę na kanapę to rozumiem Twój problem.... wtedy może się połamać rzeczywiście jak się na nią usiądzie dość mocno...... :roll:
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Tak, ja też mam ale na komputerze, nawet zdjęcia z wczasów kilka lat temu. I nawet to, że padł mi poprzedni komputer, na którym były, nie spowodowało, że je straciłam, ponieważ twardy dysk zawsze można podłączyć do sprawnego komputera i wszystkie dane odzyskujesz momentalnie. Tak więc to nie do końca tak jest z tą nowoczesnością jak mówisz, ale oczywiście masz swoje zdanie na ten temat i na pewno go nie zmienisz. Szkoda tylko tak sobie życie utrudniać jeśli świat idzie do przodu.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Pooglądałabym ten album ;:108
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi kiedyś się płytka złamała sama od siebie, w środku komputera, trzeba było wymieniac całą tą rzecz, w której są odtwarzane płytki... Poza tym z mojego komputera nigdy mi się nie udalo nagrac zdjęc na płytkę, kiedyś się godzinę męczyłam i nic się nie nagrało. szkoda czasu na takie bzdury, już wolę to pendrive, bo można szybko i łatwo nagrać, ale i tak nie zamierzam na nich za bardzo polegać. Zdjęcia mają być wywołane, wsadzone do albumu, a nie tylko zapisane w komputerze. Komputery są zawodne i nie można w każdej chwili przejrzeć zdjęć.

A tetraspis zacząl otwierac jeden pączuszek. Pędziki Phal. rosną.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Już na sam koniec tej nic nie wnoszącej dla Ciebie wymiany zdań: to "coś" co odtwarza płytę to "napęd", a żeby móc cokolwiek nagrać na płytę to nie wystarczy mieć napęd, ale ten napęd musi mieć funkcję nagrywania. Dotyczy to także płytek. Do całości konieczny jest także odpowiedni program komputerowy, ale zazwyczaj jest on automatycznie odnajdywany po uruchomieniu urządzenia nagrywającego.
Zamiast się denerwować i żyć w przekonaniu, że coś jest bzdurą, wystarczy się czegoś na ten temat dowiedzieć :wink:

Czekam na piękne kwiaty tetraspisa, bo u mnie po zakupie pędzik się na razie zatrzymał :(
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tetraspisik ma 4 pędziki w pakach, ale część mu żółknie, pewnie od kaloryfera, bo we wrzesniu, jak nie grzał, to wszystkie paki rozwinąl bez problemu. Tak się cieszyłam, że będzie miec 20 kwiatów, ale oczywiście musiał coś zrzucić...
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Dusiu... przykro mi to pisać, ale troszkę dziwna jesteś :roll: Piszesz, że na komputerach i na nowoczesności nie można polegać. A przepraszam bardzo : aparat cyfrowy to przestarzała rzecz?? Bo widzę, że temu urządzeniu ufasz bezgranicznie... A przecież w aparacie jest karta pamięci. To prawie jak pendrive tylko złącza USB brakuje.... Pendrive to tak jakbyś włożyła kartę pamięci do czytnika kart. Więc czemu ufasz aparatom cyfrowym a komputerom nie? Aparaty i karty pamięci też się psują. Najlepiej kup sobie aparat na kliszę, bo on to nie jest nowoczesny. Tylko pamiętaj, że klisza może Ci się naświetlić i wtedy już po zdjęciach... jakby tak na każdą rzecz patrzeć pod względem psucia się to nikt nic by nie kupował! Ale Ty oczywiście uwielbiasz sobie utrudniać życie... Twój wybór.... Ja już się nie będę wypowiadać na TEN temat. Ale jak znowu mnie sprowokujesz to nie ręczę za swoje słowa.....

a żeby nie było, że robię off-topic (Jovanko wybacz proszę! ;) ) to powiem: gratuluję pędów na Phal tetraspis... :uszy
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”