Mój ogród przy lesie cz.3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród przy lesie cz.3
WITAJ TAJKO
Cudownie kwitną twoje róże. One chyba pomyliły pory roku.
Niech kwitną jak najdłużej i radują nasze oczy.
Cudownie kwitną twoje róże. One chyba pomyliły pory roku.
Niech kwitną jak najdłużej i radują nasze oczy.
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu dziękuję bardzo.
Aneczko- Anna 11 witaj w moim ogrodzie.
Cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Róże mają jeszcze mnustwo pąków, ale niestety już się raczej nie rozwiną, kwitną tylko nieliczne pojedynczymi kwiatami.
Róże u mnie w tym roku jakby były trochę zdrowsze, niż w latach ubiegłych, myślę, że przekornie przysłużyły się liczne deszcze i miały dostateczną ilość wilgoci, co na tych moich piaskach nie jest bez znaczenia, a ogród mam daleko i nie zawsze zdążyłam je na czas podlać.
Oczywiście opryskiwałam je na wiosnę miedzianem po przycięciu pędów, a później Amistarem i Score.
Pozdrawiam serdecznie.
Krysiuniu- Goryczka bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Andrzejku dziękuję. Jesteś bardzo miły, ale mój ogród wcale nie jest taki piękny, zwykły, wiejski.
To fakt, że mam dużo roślin posadzonych, razem z bylinami ok. 800 gatunków i odmian.
Także o każdej porze roku, nie licząc zimy coś ciągle zakwita.
Pozdrawiam serdecznie.

Aneczko- Anna 11 witaj w moim ogrodzie.

Cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Róże mają jeszcze mnustwo pąków, ale niestety już się raczej nie rozwiną, kwitną tylko nieliczne pojedynczymi kwiatami.
Róże u mnie w tym roku jakby były trochę zdrowsze, niż w latach ubiegłych, myślę, że przekornie przysłużyły się liczne deszcze i miały dostateczną ilość wilgoci, co na tych moich piaskach nie jest bez znaczenia, a ogród mam daleko i nie zawsze zdążyłam je na czas podlać.
Oczywiście opryskiwałam je na wiosnę miedzianem po przycięciu pędów, a później Amistarem i Score.
Pozdrawiam serdecznie.

Krysiuniu- Goryczka bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Andrzejku dziękuję. Jesteś bardzo miły, ale mój ogród wcale nie jest taki piękny, zwykły, wiejski.
To fakt, że mam dużo roślin posadzonych, razem z bylinami ok. 800 gatunków i odmian.
Także o każdej porze roku, nie licząc zimy coś ciągle zakwita.
Pozdrawiam serdecznie.

- Tajka
Dzisiaj byłam na działce. Pojechałam z zamiarem grabienia liści, ale taki wiatr wiał, że wszystko fruwało, a także przenikliwe zimno. Wywiozłam tylko 3 taczki krecich kopców, obsypałam korą nowo posadzone krzewy.
Niby dużych mrozów nie ma, ale licho nie śpi, szkoda by mi było je stracić. Pędy będę okrywała dopiero w listopadzie. Przesadziłam także hiacynta z pąkami do doniczki, gdyż w ogrodzie z pewnością by zmarzł.
Trawa już prawie nie rośnie, ale przed zimą zechcę jeszcze raz ją skosić.
Myślałam, że w gorszym stanie zastanę ogród, bez liści i bez kwiatów, ale jeszcze trochę kolorków się znalazło.

Niby dużych mrozów nie ma, ale licho nie śpi, szkoda by mi było je stracić. Pędy będę okrywała dopiero w listopadzie. Przesadziłam także hiacynta z pąkami do doniczki, gdyż w ogrodzie z pewnością by zmarzł.
Trawa już prawie nie rośnie, ale przed zimą zechcę jeszcze raz ją skosić.

Myślałam, że w gorszym stanie zastanę ogród, bez liści i bez kwiatów, ale jeszcze trochę kolorków się znalazło.

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Wiało ale i ja miałam robótkę na ogródku zmarzłam jak diabli.A liści u mnie zatrzęsienie.Tajeczko u Ciebie jest pięknie o każdej porze roku 

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z przyjemnością pospacerowałam po ślicznym jesiennym ogrodzie. 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
- Tajka
Andrzeju myślę, że w taką pogodę jak dzisiaj liście brzozy wirowały w powietrzu, one są takie leciutkie.
Ja w ogrodzie nie mam brzóz, gdyż za siatką jest las brzozowy.
Nawet liście tulipanowca zawiewało na kilkanaście metrów, także dałam sobie spokój z grabieniem dzisiaj, aby tylko jeszcze śniegu nie napadało.
Gosiu u mnie krety szaleją w ogrodzie, tak mam co jesień.
Pół dnia mi zeszło ze sprzątaniem kretowisk, gdyż musiałam później zagrabić i wyściółkować świeżą korą.
W ogrodzie jeszcze jest kolorowo, głównie za sprawą krzewów, które po ostatnich przymrozkach ładnie się wybarwiły.
Marylko witaj.
Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam serdecznie.
Ja w ogrodzie nie mam brzóz, gdyż za siatką jest las brzozowy.
Nawet liście tulipanowca zawiewało na kilkanaście metrów, także dałam sobie spokój z grabieniem dzisiaj, aby tylko jeszcze śniegu nie napadało.

Gosiu u mnie krety szaleją w ogrodzie, tak mam co jesień.
Pół dnia mi zeszło ze sprzątaniem kretowisk, gdyż musiałam później zagrabić i wyściółkować świeżą korą.
W ogrodzie jeszcze jest kolorowo, głównie za sprawą krzewów, które po ostatnich przymrozkach ładnie się wybarwiły.

Marylko witaj.

Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam serdecznie.

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Tajka ładnie bo koloprowo jeszcze jest w Twoim ogrodzie.Ja jutro wybieram się na swoją działkę,aby zobaczyć jak wygląda tam po ostatnich silnych wiatrach.
Pozdrawiam Zenek
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko cudnie i kolorowo jeszcze u Ciebie
Przepięknie wyglądają te poprzebarwiane bordowo i złociście drzewa i krzewy
I widoczne w oddali brzózki to takie piękne tło
Chryzantemki też tworzą wspaniałe kolorystyczne plamy wśród tych jesiennych barwnych drzew.
Piszesz o szaleństwach kreta, współczuję..... może zaradziłby temu kociaczek , albo i dwa
Nie mogę sobie przypomnieć czy macie 

Piszesz o szaleństwach kreta, współczuję..... może zaradziłby temu kociaczek , albo i dwa

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Witaj .Całkiem ładna ta jesień u Ciebie .Nawet bez kwiatów jest co podziwiać .Napisałaś o kretach ,czy próbowałaś odstraszania ,jest do nabycia w różnistych marketach ,piszczyk na baterie zakopywany w ziemię ,jego dźwięk odstrasza krety .Mój kuzyn zakupił i to zdało egzamin .U mnie ich na szczęście nie ma ,od czasu jak zadomowiły się na terenie działek różniste koty .
- Tajka
Zenku dziękuję za odwiedziny.
Ja dzisiaj tak niefortunnie wybrałam dzień wizyty na działce.
Do południa było jeszcze znośnie, ale mi zeszło z kretami.
Później zaczęło silnie wiać i liści nie dało się grabić, wszystko fruwało w powietrzu. Jak spadnie śnieg, to zostaną do wiosny, co mi się jeszcze nie zdarzyło.
Agniesiu u nas jest dwa kotki, ale one łapią nornice, codziennie przynoszą pod dom. Dzięki temu jakoś korytarzy nornic za bardzo nie widać, dopiero jak spadnie śnieg, koty nie łapią, a nornice szaleją, wyjadają cebulki kwiatowe. Teraz tylko krecie kopce.
Po dzisiejszym wietrze, to myślę, że już nie wiele liści na krzewach zostanie.
Aleksandrze dzięki za odwiedziny i za poradę w sprawie odstraszacza na krety.
Będę musiała kupić, może i u mnie okaże sie skuteczny, gdyż koty łapią tylko nornice.
Ja dzisiaj tak niefortunnie wybrałam dzień wizyty na działce.
Do południa było jeszcze znośnie, ale mi zeszło z kretami.
Później zaczęło silnie wiać i liści nie dało się grabić, wszystko fruwało w powietrzu. Jak spadnie śnieg, to zostaną do wiosny, co mi się jeszcze nie zdarzyło.

Agniesiu u nas jest dwa kotki, ale one łapią nornice, codziennie przynoszą pod dom. Dzięki temu jakoś korytarzy nornic za bardzo nie widać, dopiero jak spadnie śnieg, koty nie łapią, a nornice szaleją, wyjadają cebulki kwiatowe. Teraz tylko krecie kopce.
Po dzisiejszym wietrze, to myślę, że już nie wiele liści na krzewach zostanie.

Aleksandrze dzięki za odwiedziny i za poradę w sprawie odstraszacza na krety.
Będę musiała kupić, może i u mnie okaże sie skuteczny, gdyż koty łapią tylko nornice.

-
TAJKO
Twój ogród wygląda na bardzo duży więc możesz szaleć z nasadzeniami.
Masz pięknie w ogrodzie od wiosny do jesieni.
Twój ogród wygląda na bardzo duży więc możesz szaleć z nasadzeniami.
Masz pięknie w ogrodzie od wiosny do jesieni.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Jesień u Ciebie jeszcze w pełnej krasie Tajko , u mnie też wiało dzisiaj okrutnie ..ja już nie chodzę na działkę chociaż jeszcze można by grabić liście ale to syzyfowa praca i już mi się odechciało ...
W przyszłym tygodniu ma być na południu jeszcze
16 st.
to z okrywaniem jeszcze czekam ...

W przyszłym tygodniu ma być na południu jeszcze

- Tajka
Krysiuniu dziękuję.
Sam ogród ozdobny ma 10 arów, ale ja go już tak zawaliłam krzewami, płożącymi jałowcami, że miejsca na kwiaty nie mam dużo .Tej jesieni wykopaliśny 3 jałowce płożące olbrzymy.
Jeden rósł na skalniaku, to dzięki temu na wiosnę trochę skalniaczków sobie posadzę.
Pozdrawiam serdecznie.
Marynko dziękuję za odwiedziny.
Ja w każdą porę roku lubię pracować w ogrodzie, ale dzisiejszy dzień był okropny, wiatr potęgował uczucie zimna.
Fajnie, że ma być jeszcze ciepło, gdyż mam cały ogród liści do grabienia.
Wygrabiłam dopiero z dwóch jesionów, które najwcześniej opadły.
Ja będę także okrywać dopiero w listopadzie, dzisiaj zrobiłam tylko kopczyki z kory na winniku, iteii i jeszcze kilku tegorocznych nasadzeń.

Sam ogród ozdobny ma 10 arów, ale ja go już tak zawaliłam krzewami, płożącymi jałowcami, że miejsca na kwiaty nie mam dużo .Tej jesieni wykopaliśny 3 jałowce płożące olbrzymy.
Jeden rósł na skalniaku, to dzięki temu na wiosnę trochę skalniaczków sobie posadzę.
Pozdrawiam serdecznie.

Marynko dziękuję za odwiedziny.
Ja w każdą porę roku lubię pracować w ogrodzie, ale dzisiejszy dzień był okropny, wiatr potęgował uczucie zimna.
Fajnie, że ma być jeszcze ciepło, gdyż mam cały ogród liści do grabienia.
Wygrabiłam dopiero z dwóch jesionów, które najwcześniej opadły.
Ja będę także okrywać dopiero w listopadzie, dzisiaj zrobiłam tylko kopczyki z kory na winniku, iteii i jeszcze kilku tegorocznych nasadzeń.

-
Tajko - jest więc dwa i pół razy większy od mojej działki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:

Jak pięknie