Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Agnieszko przecudne zdjęcia żurawek , też zrobiłam zdjęcia ale jeszcze ich nie wkleiłam .
Żurawki o każdej porze roku są piękne no może zimą nie bo ich nie widać .

Genia :wit
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Boszsz ... Aguś, za każdym razem jak oglądam te żurawki, to wyraźnie czuję motyle w brzuchu ...
Czy jest coś piękniejszego nad kolorowe zurawki? Cóż im dorówna? No, moze róże ;0 :lol:
x-d-a

Post »

Agnieszko, Twoje żurawki wśród jesiennych liści wyglądają bajecznie :!: Wszyscy moi przedmówcy już się zachwycali i wiele napisali - nic dodać, nic ująć :P To wspaniałe roślinki, do niedawna zupełnie niedoceniane w naszych ogrodach - w sumie dobrze, że przyszła na nie moda, bo mało jest roślin tak ozdobnych z liści, tak różnorodnych i do tego ...atrakcyjnych również zimą :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

AGNESS pisze:Iwonko :D :wit Żurawki mają różne kwiatki, czerwone, białe , kremowe...o większych i mniejszych kwiatuszkach, ale wszystkie takie delikatne i zwiewne :D
Hmmmm! Zwiewne... :roll: mi takie wiechcie urosły gęste i na metr prawie, ale to u takiej zwykłej drżączkowej! Ale wyglądały... kosmicznie!

Ale żurawki! Miód!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Agnisiu

Kociczka ma motyle w brzuchu bo żurawie sie nie mieszczą :lol:
Małe jest piekne a u Ciebie miedzy kamykami same klejnociki ;:108

SŁODKO!

i cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko ;:167 żurawki POEZJA !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:shock: ślicznie wybarwione żurawki - piękno tych roślinek poprawi humor nawet w pochmurny dzień

Pozdrawiam Jola.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

AGNIESZKO
Cudowne żurawki ;:138
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Smok jak coś powie, to już powie! :;230
Żurawie w brzuchu :;230 Ale mnie naprawdę łaskocze coś w środku na takie widoki ...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aguś, dopiero teraz zorientowałam się, że mnie strasznie dawno u Ciebie nie było. A ty juz tyle stron nowego wątku. Kobieto, ale pędzisz.
W dalszym ciągu zachwycam sie kolorami Twojego ogrodu. Miałas rację, że Twój ogród jest najbardziej kolorowy o tej porze roku. Tyle czerwieni, żółci.
Żurawki boskie.
U mnie te, które rosły na drodze rury od gazu jakoś marnie wyglądają. Musze je chyba jeszcze raz wykopać i porządnej ziemi dosypać, bo przez to kopanie sam piach na wierzchu.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, pokazałaś żurawki z nieco innej perspektywy; nie jako kolorowe rozweselacze ale jesiennie, doskonale wpisane w tę porę roku. Bo jesienią królują jaskrawe liście. I to pięknie pokazałaś żurawkami ;:63
Napisałaś, że na nowe rojniki nie masz już miejsca. Na takie maluchy na pewno się znajdzie :lol: Właśnie - kawałek konaru wbitego pionowo i już miejsce na rojniki :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ja coś nie mam szczęścia do rojników wiosną dostałam od Grzegorza B takie jak uwielbiam czerwone i wszystkie zakwitły nawet nie zostawiły po sobie dzieci i zginęły .
A tak je lubię też mam mało miejsca bo skalniaczki się rozrosły a skalniak malusieńki .

Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu żurawki są faktycznie bardzo wdzięcznymi modelkami do fotografgowanie, u mnie są już otulone spadającymi liśćmi, tak, że nie mocno widoczne, ale tak juz pozostaną na zimę pod cieplutką kołderką :D
Czerwonych rojniczków też nie mam , kiedyś mi zginęły , teraz mam zielone z czerwonymi środkami jeśli masz ochotę, to bardzo chętnie się podzielę :D

Izuniu, czy motyle, czy żurawie w brzuchu....no może mini -żurawie :wink: :lol: to fajne uczucie, a jak powodują je moje żurawki, to bardzo zapraszam do oglądania ;:196

Daluś ja przyznam się, że jestem szczęśliwa, że odkryłam te maluszki, rewelacyjnie zdobią ogród o każdej porze roku, a mi potrzeba koloru, szczególnie latem, kiedy wiosenny ogrom barw zanika i pozostaje głównie zieloność.

Miłeczko, to wyhodowałaś wspaniałe bukiety żurawkowych kwiatuszków, mimo, że ogromne i wysokie, to jednocześnie zwiewne i delikatne . Musiał być niesamowity widok takiej masy :D

Smoczynko takie mini-żurawie by się zmieściły :wink: Ale najważniejszy efekt miłego łaskotania 8-)
A co do kamieni, to czasami się śmieję, że u mnie w ogrodzie więcej kamieni , niż roślin :;230

Halinko dziękuję ;:196

Jolu faktycznie żurawki swoimi pięknymi ognistymi barwami każą buziakom uśmiechać się :D

Krysieńko dziękuję ;:196 bardzo się cieszę, ze pogoda pozwala pozwala delektować się takimi widoczkami .

Gosiubardzo się cieszę, że mnie odnalazłaś :D u mnie niestety też ziemia słabieńka i też przez ciągnięcie rur :roll: po zasypaniu okazało się, że mam żółty piach na wierzchu....teraz w tym miejscu zanim coś posadze muszę robić spory dołek i wsypywac dużo dobrej ziemi. Jestem pewna, że jeśli podsypiesz swoim żurawkom dobrej gleby będą pięknie rosły.

Jacku moje żurawki w bardzo jesiennej scenerii, powolutku przykrywa je kołderka z liści( odgarniam tylko z wierzchu) i tak pozostaną do wiosny :D
Jacku co do rojników, marzy mi się spora karpa drzewa obsadzona tymi slicznymi roślinkami, ale na razie jeszcze jej nie udało mi się zdobyć, musze się bardziej postarać :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, jak to jest że Twoje żurawki są tak piekne na jesieni, może to właśnie ze względu na dość słoneczne miejsce dla nich? Moje na jesieni
są przybladłe, wyzieleniałe, pewnie dlatego że rosną w cieniu. Ale za to na wiosnę są niesamowicie kolorowe, aż w oczy kłuje :heja
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu na pewno powodem jest słoneczko, u mnie wiele żurawek rośnie na pełnym słońcu, a te, które rosną w cieniu, teraz gdy opadła większość liści z drzew też ma dostęp do słoneczka i nawet te, które latem miały spokojniejsze kolorki teraz bardzo intensywnie się wybarwiły :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”