Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Asiu, jak na razie jestem zadowolona z aparatu, bo po pierwsze to mój pierwszy porządny sprzęt, po drugie faktycznie robi w miarę fajne zdjęcia. Nigdy chyba nie będę profesjonalistą w dziecinie zdjęć, dlatego ten rezultat mnie satysfakcjonuje.

Tosiu, bardzo sie cieszę, że komputer nie jest juz dla Ciebie tak obcy jak na początku. Teraz umiesz więcej ode mnie :;230

Jacku, Fabi juz odpowiedziała za mnie. To golteria - kwasolub. Tylko, że u mnie siedzi na zwykłej grządce, zresztą obok azalii. Reszta roślin zdecydowanie lubi inne warunki, ale mimo to jakoś tolerują swoje towarzystwo.
Sosna u mnie jakos wybujała. Nie wiem dlaczego. Nie widziałam u nikogo takiej. Może ja mam jakąś inną odmianę :roll:
Faktycznie sie rozrosła. Myślałam, że będzie szła w górę a nie w szerz. Ale za to ma piękny kształt łezki. Sosna żółta rosnąca obok juz takiego pięknego pokroju nie ma.

Vituś, z tym obliczem, to chyba niestety nic nie będzie. M. trzyma rekę na pulsie i trawnik muszę wyrywać po kawałeczku :roll:
A werbena, prawda, że cudna?

Fabi, słyszałam, że golterie sa wrażliwe na mróz. U mnie już jest chyba 4 rok. W tym roku przykryłam gałązkami iglaków. Czy posadziłaś ja w kwaśnej ziemi?

Monia, jesteś kochana ;:196

Grzesiu, bardzo dziękuję. Muszę wpaść do Ciebie i zobaczyć jak wygląda ogród teraz. Tylko jeszcze mi to zajmie chwilkę. Mam nadzieję, że za jakis czas bedę miała więcej czasu, bo przecież za drzwi ciężko będzie nos wychylić.

Martuś, postaram sie męczyć ile wlezie :;230
Ja już zebrałam część nasionek. Reszta jeszcze na krzaczku. Poczekam jeszcze z tydzień. Obsypię ja wysoko, a na wierzch postawię pudła. Może przetrwa. Sprzedawca zapewniał, że po porządnym przykryciu powinna przetrwać.

Mario, dziękuję za rewizytę :wit
Bardzo mi miło słyszeć taklie słowa, ale mimo wszytko to on nie jest taki wypielęgnowany :D
A z Pilgrima jestem bardzo zadowolona. Tak zakwitł na jednej gałązce. Co bedzie jak zakwitnie na wszystkich ;:138

Józefie, dziękuję ;:196
Mam nadzieję, że w przyszłym roku też mnie odwiedzisz.

Adrianno, bardzo sie cieszę, że masz juz nowe płytki. Zawsze jest fajnie zrobic coś nowego. Wiem, że drażni to, że stare mogły poleżeć jeszcze kilka lat, gdyby były porządnie zmienione, ale może trzeba spojrzeć na to z perspektywy zmian. Przecież co jakiś czas gust nam sie zmienia i to co cieszyło kilka lat temu teraz czasami drażni. Musze zobaczyc efekt.
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu bardzo ale to bardzo podobają mi się schody. Wybrałaś bardzo ładny kolor kamienia. Ogród w jesiennej szacie ...Piękny.
całuski Elżbieta
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, jesień u Ciebie tak pięknie podbarwiona ;:63 widzę, że nie ściełaś jeszcze piwonii. Ja też czekam z nimi do ostatniej chwili. Po ścięciu piwoniowych pędów robi się u mnie całkiem goło i smutno :(
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu cudne jesienne widoki w Twoim ogrodzie :D Marcinki wspaniale zdobią go, muszę koniecznie i ja posadzić je w ogródku, tylko jakieś takie wcześniej kwitnące odmiany, bo moje, których pozbyłam się, często nie zdążyły zakwitnąć przed spadnięciem śniegu :roll:
Beaty
50p
50p
Od: 7 lis 2008, o 09:40

Post »

Gosiu! ja też muszę Ci te schody pochwalić- pięknie wyszły :D, ładnie wkomponowały się w ogród; i ta rynna na strumyk obok tarasu- pomysłowe!
pzd Bożena
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, słyszeć pochwały z Twoich ust to, to, brak mi słów. ;:180
Chciałam, żeby kolor kamienia choć trochę nawiązywał do płytek tarasowych. To co widać na zdjęciu jest jeszcze w zaprawie. Jak zmoczyłam, kamień zrobił sie bardziej brązowy. Ciekawa jestem, czy jak je porządnie juz z tej zaprawy wyczyszczę, też będzie widac jego brązowy odcień.

Basiu, czekam z cieciem, bo podoba mi się wybarwienie liści. Gdybym je juz wycięła byłoby strasznie pusto.

Aguś, do tej pory miałam marcinki wysokie. Te dostałam od Bożenki Babopielki. Są śliczne. Moje stare miały w poprzednie lata maczniaka także nie cieszyłam sie nimi na jesieni. W tym roku chyba sprzyja im pogoda. Oba krzaczki zakwitły. Tylko przyznam, że te maluszki dużo obficiej. Także polecam Ci miniaturowe formy.

Beatko, bardzo sie cieszę, że spodobały Ci się moje schodki. Długo biłam się z myślami czy na pewno maja być kamienne. No ale chyba sie udało.
Rynna, przyznaję, to pomysł m. :D

Jeszcze kwitną niektóre róże
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Hej. A u mnie kwitną tylko Pilgrim, Frezja i Bonica. Grafini ma co prawda pąki, ale chyba już nie zdąży zakwitnąć. Ale u ciebie nadal nie widać żeby zbliżał się koniec jesieni.
:wit Kasia
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Wszyscy chwalą schody i muszę się przyznać, że też wróciłam do tych zdjęć, bo napatrzyć się nie mogę.
A te "herbaciane" RH.... ileż tam pączków kwiatowych :shock: I tryskają zdrowiem - piękne okazy ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu widać, widać jesień. Najbardziej śmiać mi sie chciało z orzecha. Ogladałaś Sens życia - Monty Pythona. Jest tam pokazane drzewo, które gubi powoli liść za lisciem i nagle sru i nie ma wszystkich. Tak było z moim orzechem w jeden dzień sie ogołocił.

Izuś, To herbatka z cytrynką na zdrowie :D Chociaż przyznaję, że w tym roku troche zaniedbałam podlewanie tym specyfikiem. Może dlatego jeden z nich ma mniej pąków. Zobaczymy wiosną. Teraz musze powyciągać siatki cieniujące, żeby były w pogotowiu.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, ale masz cudownego rozchodnika :shock: :shock: Pękłam z zazdrości :wit
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Dzisiaj byłam u Gosiu i widziałam na żywo jej ogród.Zawsze skromnie wypowiada się o nim.Ale teraz jesienią jest bardzo ładnie.Wyobrażam sobie jak jest wiosną i latem kiedy wszystkie rośliny są w pełni kwitnienia.Nie omieszkałam oczywiście pstryknąć kilka fotek żeby pokazać Wam ogród Gosi widziany moimi oczami.Gosiu dziękuje ,miło było pogawędzić.

Ogród Gosi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

To się nazywa porządna sesja fotograficzna! Widzę, że nie masz problemu z wyborem obiektów do zdjęć...Pięknie! Ja chodzę, chodzę i wydaje mi się, że już nic się nie nadaje do fotografowania...Ach, byle do wiosny...
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Margo2 pisze:Kasiu widać, widać jesień. Najbardziej śmiać mi sie chciało z orzecha. Ogladałaś Sens życia - Monty Pythona. Jest tam pokazane drzewo, które gubi powoli liść za lisciem i nagle sru i nie ma wszystkich. Tak było z moim orzechem w jeden dzień sie ogołocił.
Dobre :;230

Widzę ,że z trawką też się uporaliście.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ogród w oczach gości zawsze nabiera innego wymiaru. Pięknie ;:138
Cudna jesień błąka się po rabatach - ciepła, barwna. Ech... nostalgicznie...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Piękne widoki ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”