Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Jolu widzę, że się napracowałaś dziś w ogrodzie kany wykopane
Ten pełny zimowit jest cudowny :D ;:167
Psiaki Twoje? Boskie są. Miło się na takie patrzy. Rufusowi też się podobały. :D Widać, ze bardzo przyjazny psiak z niego.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu ;:167 aktualne fotki UROCZE :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Jolu te zawilce zarąbiste , jakoś nigdy nie miałam do nich przekonania ale tak patrzę czyby sobie nie sprawić :?: :?: :!:

Psiak - słodziaki ;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, rodzinka pozostaje w niezmienionym skałdzie, choć dieciaki upierają się żeby jedna dziewczynka u nas została :lol: To pieski koleżanki mojego Rufuska, Rottweilerki.
Kasiu, nawet zakwasy dzisiaj miałam :;230 normalnie człowiek jakiś taki słabowity. Zimowit zupełnie niedawno wkopany, obok jeszcze biały, ale coś się ociąga ;:108 Mam nadzieję, ze jesienne ;:3 go zmotywuje.
Mój pies bardzo lubi takie małe zabaweczki, niestety, jak dorośleją zaczynaja się konflikty. Chyba, że .... to jest panienka :;230
Halinko dziękuję ;:196 i zapraszam ;:180
Mireczko, te anemonki są naprawdę warte uwagi ;:108 Kwitnę już nawet nie pamiętam, jak długo. Zastanawiam się tylko czy przetrzymają zimę w ziemi.
A psiaki prawdziwe słodziaki, jeden taki całuśny, że moje dzieci planują ukryć go w szafie przed tatusiem :;230 poki się nie zgodzi ;:224
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

pamelka pisze:Princess na spacerek wypuszczona została ;:65
Jakbym Jodę słyszał :;230 Nawet Pricess trochę do Chewbacc'i podobna :;230
Psiaki masz rewelacyjne! Ziemowity też przepiękne :) Nawet nie pomyslałem, że jest ich tyle rodzajów!
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Wesoło macie z tymi psiakami.
Widzę że wielkie wykopki zaliczone, jest trochę starań przy tym, ale satysfakcja też niemała, jak wyciąga się dorodne karpy.
U mnie te kilka anemonów które wyrosły, zimuje w gruncie- spędziły ze trzy zimy w ten sposób.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu to niesamowite, że tak pięknie Ci jeszcze zimowity i zawilce kwitną.
Ja swoje kanny także wykopałam.
Przykrywanie roślin zacznę dopiero po Wszystkich Świętych, niech się dzieje co chce, tylko nie traktuj tego, jako podpowiedź.
Myślę, że jeszcze w październiku nie będzie wielkich mrozów, a takie mniejsze, rośliny przetrzymają.
Króliczek śliczny, dzieci się chyba cieszą taką makotką? :)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Jolu.
Niesamowite tempo prac u Ciebie jakby już miało zamarznąć. U mnie jeszcze wszystko rośnie. Kilka kann wykopałem w sobotę i posadziłem kupione róże. Zmijowce też jeszcze rosną i mają się dobrze. Nic im te przymrozki nie zrobiły. Mam dylemat które wykopać, bo prawie każdy różni się albo kolorem liści albo kształtem. Wszystkich nie pomieszczę, bo jest innych roślin moc. Karpy kann do przechowanie nie otrząsaj bardzo z ziemi,by w zimie nie wyschły.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

No... wykopki takie większe nieco :D Co tam zakwasy ( swoją drogą jak szybko się człowiek rozhartowuje...) najważniejsze, że co miało być zrobione masz za sobą.
Rufus jak na bestię :wink: bardzo czule zajmuje się maleństwami... A one takie zadziorne nieco, kąsają rękę, która głaszcze :;230
Z anemonami zawsze miałam problem... wykopać niełatwo bo bulwa ( kłącze :?: ) niewielkie... Wysychało mi w czasie przechowywania. Jak zostawiłam w ziemi, to zaledwie parę wychodziło w następnym sezonie, a potem już całkiem ginęły. Trochę się zniechęciłam.
Ziemowit jak ... jak lilia wodna. Niesamowity.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

I kudłate i łaciate ,te co skacza i fruwają do Pamelki zapraszają ;:224
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

No musisz? Naprawdę musisz? Ja wykopię te dalie i canny... ale nie dziś ;:223
Chyba już odczuwam pewną taką niechęć :wink: do tej zabawy... ale bez nich czegoś by brakowało...
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Jolu, prawie wszyscy jeszcze coś sadzą przed zimą w ogrodach, a Ty wykopujesz. Ładnie to tak się wyłamywać?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Hehe! Ja wiedziałam gdzie zajrzeć, żeby Janusza spotkać. Właśnie dziś jest mróz i w sobotę będę musiała wszystko już powykopywać.
Ja Ci widok z wiatrakiem obiecałam, ale zawsze zapominam zrobić fotkę. Teraz będą szybkie zachody - może mi sie uda!
Bo ja to nie mam takiego oczywistego widoku, bo musze iść na poddasze i wychylić się z okna dachowego i utrzymać przez chwilę równowagę ;-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Pawełku, psiaki na gościnnych występach, mój tylko ten największy i oczywiście kudłaty perski baran niby ;:224 Cudne są te pełne zimowity, prawda?
Aniu, wykopki zakończone, jednoroczne w zasadzie wszystkie zasiliły kompost. Moje anemonki też zostawię, rzucę im kawałek włókniny na górę i może dadza radę :roll:
Chociaż mam pewne wątpliwości, mówią, że ma być zima tysiąclecia ;:14
Andrzejku, będę dzieliła, więć jakby co ..... U mnie też się okazuje, że nie tak wiele miejsca na przechowywanie jak bym chciała.
Tajeczko, u nas już bardzo zimno się zrobiło. Po dzisiejszym oszronionym poranku miałam wrażenie, że to już zima. Jak osiadła mgła ukazały się piękne białe widoki i ...... przemarznięte roślinki.
Janusz, wolę prace wykopkowe, jak jeszcze na dworze przyjemnie. Cóż począć ;:224 Deszcz i zimno nie sprzyja pracy. Karpy lekko tylko obsypałam z ziemi. Żmijowiec jeszcze się trzyma :uszy A róże już kilka tygodni w ziemi, więc jest ok.
Izka, będę tęskniła za tymi zakwasmi zimą :;230 Jeszcze mam troche cebul, a tu czasu brak. Może w weekend?
Psiaki urocze, moje dzieci chcą jedna pieskę zatrzymać ;:108
Anemony zostawiam w ziemi, postanowione, a zimowity ;:224 zachwycają.A wiesz, że u mnie dzisiejsze poranne widoki, jak kilka dni temu u Ciebie ;:108 Bielutko, wszystko zastygło w bezruchu, a szczególnie ładnie oczywiście wyglądały trawy.
marzanka pisze:I kudłate i łaciate ,te co skacza i fruwają do Pamelki zapraszają ;:224
Ciekawe, czy w tym roku wpadną sarenki z wizytą ;:224
Gorzatko, bierz się za wykopywanie, faktycznie bez nich czegoś brakuje ;:136
Romku u mnie większość już wkopana, więc teraz trzeba wykopać :;230 taka nadgorliwa ogrodniczka ze mnie :lol:
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Patrząc na te Twoje psiaki znowu naszła mnie chęć na posiadanie takiego czworonoga. Tyle jest forumowiczów, którzy mają zarówno piękne ogrody, jak i często po kilka psiaków i dają radę :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”