Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010

Post »

Kasiu z tym płotem sąsiada ,to nie narzekaj chcesz zobaczyć mój widok....lepiej nie.pięknie wygląda ta pęcherznica z trawami .chyba popełnię plagiat.....ale ten projekt to nie opatentowany? ;:224 ;:224 ......COOOOOO?

dla twoich sąsiadów

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie, gdzie zdjęcia?
Ja też chętnie popełniłabym plagiat :;230
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marku do Ciebie :wink: nie ma sprawy kiedy ? Zresztą dobrze sam sobie radzisz ;:136

Marto jesień pewnie przyszła, tylko widzę ją po kilku drzewach i przebarwiających się hostach :D
Muszę dziś porobić fotki, jest piękne słoneczko, sama się przekonasz. :wink:

Igorze ja też niedawno tylko marzyłam o własnym ogrodzie i wyżywałam się na działce rodziców, traktowałam ją jako swoją, jednak niestety wszystkiego mi nie wolno było, a rodzice sadzili wiele rzeczy po swojemu, jak przychodziłam doznawałam szoku, że na mojej nowej rabatce zasadzone zostało nowe drzewo owocowe :shock:
Wiem, że jak tego bardzo będziesz chciał to na pewno dostaniesz, życzę wiele wiary i spełnienia marzeń.

Alinko Twój widok bardzo mi się podoba, projekt jeszcze nie jest opatentowany ;:224 ale kto wie :;230 ;:224
Cieszę się, że to zestawienie się podoba, chociaż powstało trochę przez przypadek, trawy były zaplanowane, ale obok chciałam posadzić coś co w miarę szybko rośnie, nie za wysoko i jeszcze w kolorze, miałam pod ręką trzy pecherznice z gołym korzeniem, padło na nie.
Bo tam rosną trzy posadzone obok siebie, dlatego dają taki efekt.

Gosiu zdjęcia zaraz pobiegnę robić :D
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Kasiu, a u Ciebie ciągle coś, ciągle zmiany i poprawki, nie przestajesz mnie zadziwiać w swych pomysłach, a ogród dzięki temu dalej pięknieje :) niesamowite jest to zdjęcie ogrodu z promieniach wschodzącego słońca, a nie wspomnę już o cudnej malowniczej "Pani" w długiej szacie ....... o wejmutce mowa rzecz jasna :)
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Fajne te miejsca jeszcze nieurządzone :D Też myślałam,ze u Was wszystko uporządkowane,że już tylko pielęgnacja została :D Dużo lżej na sercu. ;:108 ;:108
A z całą tą resztą myślę,że poradzicie sobie doskonale jak i z resztą ogrodu.
Rabata z trawami super ;:224 Ja nie wiem,czy jest u was coś,co mi sie nie podoba.....chyba nie widziałam nic takiego :D
Czekam również na jesienne zdjęcia.

Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Dzisiejsze fotki jesienne

Ogród przed domem

Obrazek

Obrazek Obrazek

Pióropusze miskantów

Obrazek

Obrazek

Rabata z trawami, rozrosły się w tym sezonie :D

Obrazek

Rabata pod brzozą

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Sylwku u nas zmiany myślę będą już zawsze, wiesz że kobieta zmienną jest ;:224 dziś tak jest ładnie jutro inaczej ;:136 jak dojdę do momentu gdzie mi się wszystko będzie podobało to będę musiała zacząć od początku, bo się nudno zrobi :D

Widzisz Aniu zawsze się tak wydaje, że u sąsiada jest bardziej zielono :wink: dobrze ze zrobiło się Tobie lżej na sercu
Zobaczymy jak będzie z resztą, to czas pokaże, już mam w głowie plany, tylko skąd brać pieniążki na te zachcianki, nie tylko roślinne, mam też na myśli architekturę ogrodową.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Druga część ogrodu

Nie wygląda na bardzo jesienną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przebarwiony klon palmowy "katsura" , Hortensja w jesiennych barwach

Obrazek Obrazek

Dereń pagodowy

Obrazek

Miłorząb japoński nabiera pięknych kolorów

Obrazek

Trawy

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, u mnie z dnia na dzień przez przymrozki gingko straciły wszystkie liście ;:224
Ciesz się więc pięknymi widokami i rób fotki. Będziemy się zachwycać :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, już chyba odpowiadałaś na to pytanie, ale już nie pamiętam, więc zapytam ponownie.
Czy pod kamyczkami masz agrowłokninę?
Widoczki jak zwykle urzekają. Mnie szczególnie podoba się ten z chryzantemą.

Kasiu, czy mogłabyś pokazać swoje klony i napisać coś na ich temat.
Ja poszukuję klonika niskiego czerwonego. Co możesz polecić?

I jeszcze pytanie co to za tuja na tym zdjęciu z chryzantemą?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Kasiu, no pięknie! Jak patrzę na Twoje zdjęcia, mam ochotę wywalić wszystkie liliowce, irysy, a przecież nie mogę! :(
Każdy pokazany przez Ciebie zakątek zachwyca...No mnie teraz najbardziej interesują trawy...Ta kępa Variegatusa to ile ma lat?
Połączenie kamienia z roślinami sprawia tak naturalne wrażenie...jakby ręka ludzka tego nie tknęła...Moją trawową rabatę też chciałabym "wypełnić" kamieniem, tylko...skąd go tyle wziąć...
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

;:7 Pięknie wszystko rozdysponowane ;:138 spacerować po Waszym ogrodzie to prawdziwa przyjemność :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Kasiu, gdzie nie spojrzę, tam piękno widzę. Naprawdę, uwielbiam Twój ogród za wszystko :D[
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiu

Odwiedzam Wasz ogród po raz pierwszy i już sie zakochałam ! Widać ogrom pracy ale i serce, efekt jest choć jeszcze niepełny ( z racji wieku ogrodu ) zachwycający ;:138 ;:138
Jako psiara nie mogłam napatrzeć sie na Twoje panny choć i kotu nic nie brakuje :wink:
Co do roślin, zestaw traw, przepięknych sosen i cała masy bylin i cebulowych powoduje u mnie palpitację serca... A na dodatek prawie krajanka bo jestem poznanianką - sama rozkosz :heja

Chylę czoła raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Jolu i do nas przyszły przymrozki, widzę że z miłorzębu zaczęły spadać pierwsze liście :(

Gosiu W niektórych miejscach mam agrowłókninę , a w innych żwiru ok 15 cm i nic się przez tą warstwę nie przebija. :D
Kloniki pokażę, jak wyszukam fotek. Z czerwonych niskich polecam klon palmowy 'Dissectum Atropurpureum' u mnie już zimował okryty i jest ok
Na fotce z chryzantemą, w pierwszym planie taka mała to Tuja Danica, a w drugim planie to Tuja orientalis

Marto liliowce i irysy też posiadam, tylko teraz są przycięte, ale powiem szczerze, że miałam problem gdzie je umieścić. :wink: O Variegatusie napisałam Tobie w wątku z trawami, pewnie już czytałaś :D
Kibicuję Twojej rabacie ;:108

Marto Witaj u nas :wit

Anetko Dziękuje ;:196

Witaj Pumnko w naszym ogrodzie, dzięki za miłe słowa. Ja też jestem poznanianką, tylko dwa lata temu zechciało nam się wyprowadzić z miasta pod Poznań, ale nie żałuje, daleko do miasta nie mam, a jaki spokój. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”