Działka już nie tylko z widokiem :)
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
Ja przez ostatnie dni z drżeniem serca obserwowałam prognozę pogody i jak zobaczyłam -1 w lubelskim to powiedziałam: "Janusz i Pamelka canny będą musieli wykopać". Moje jeszcze stoją, dalie też, ale canny już powoli żółkną, bo temperatury w nocy coraz niższe i przestalo im się to podobać 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U mnie rano takie widoki jak u Ciebie wczoraj... Baterie w aparacie wysiadły z wrażenia, więc zdjęć nie ma.
Wielkie sprzątanie ? Paciorecznikowe wykopki...
Wielkie sprzątanie ? Paciorecznikowe wykopki...
U mnie kanny kwitną jeszcze w najlepsze, wykopuszczają nawet nowe liście... Kilka sztuk już wykopałam, reszta czeka
Ostatnie zdjęcie oszronioniej róży- jak z bajki o krainie śniegu...Przyszła taka Królowa Śniegu i tchnieniem swym zmroziła świat... 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu biedne roslinki stanowczo za szybko w tym roku nadchodzi nasza zima 

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Joluś ładne fotki
, a roślinki oszronione też mają swój urok
U mnie już przymroziło kilka razy i roślinki mocno już to odczuły.
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Widzę Jolu , że natura postanowiła wcześnie dać nam odpocząć i byśmy troszkę odpoczęli po sezonie .
Pięknie wyglądają niektóre rośliny opatulone przymrozkiem , szkoda tylko że jak odtają to będzie po wszystkim i cały rok pracy trzeba będzie uznać za zakończony .......ale wiosna już z każdym dniem coraz bliżej ....
Pięknie wyglądają niektóre rośliny opatulone przymrozkiem , szkoda tylko że jak odtają to będzie po wszystkim i cały rok pracy trzeba będzie uznać za zakończony .......ale wiosna już z każdym dniem coraz bliżej ....

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Jolu wczoraj się napatrzyłam na Twoje oszronione fotki, a dziś do nas przyszedł przymrozek
Było gdzieś ok -1 stopnia roślinki jeszcze to wytrzymały, ale pewnie już niedługo
Było gdzieś ok -1 stopnia roślinki jeszcze to wytrzymały, ale pewnie już niedługo

Twoje przymrozkowe zdjęcia zmotywowały mnie do sprzątnięcia roślin z tarasu i w samą porę! Z piątku na sobotę u nas też przymroziło!
I jak tu nie kochac iglaków, jak tak pięknie prezentują się zimą
I jak tu nie kochac iglaków, jak tak pięknie prezentują się zimą

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Rybko, my też palimy już w kominku. Chociaż ostatnie dwa dni były tak pogodne, a noce ciepłe, ze obyło się bez palenia.
Izka, róże wyglądają pięknie, to prawda i dały sobie radę z przymrozkami. Pastella rozwija kwiaty
Małgosiu na szczęście ostatnie noce jakby cieplejsze, nie masz takiego wrażenia?
Marta, nie okręcam więc. Kopców różanych usuwać nie będę skoro na środę zapowiadają opady śniegu.
Graziu
nic nie poradzimy, musimy pogodzić się z tym czego zmienić nie możemy. U mnie młoda trytomka zastygła w ukłonie

Kasiu, jak najdłużej życzę pięknych jesiennych klimatów, takich jak od dwóch-trzech dni u nas. Zdecydowanie bez przymrozków

Miłko, masz rację canny i dalie juz wykopane, kilka innych też

Izka
niestety to było nieuniknione, moje baterie doładowuję nieustannie, bo jakoś krócej trzymają w niskich temperaturach.Wykopki paciorecznikowe zakończone 
Izka, róże wyglądają pięknie, to prawda i dały sobie radę z przymrozkami. Pastella rozwija kwiaty

Małgosiu na szczęście ostatnie noce jakby cieplejsze, nie masz takiego wrażenia?
Marta, nie okręcam więc. Kopców różanych usuwać nie będę skoro na środę zapowiadają opady śniegu.
Graziu

Kasiu, jak najdłużej życzę pięknych jesiennych klimatów, takich jak od dwóch-trzech dni u nas. Zdecydowanie bez przymrozków

Miłko, masz rację canny i dalie juz wykopane, kilka innych też

Izka

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Joluś jak się już tak rozmachałaś z wykopywaniem to może jeszcze u mnie
Dalie już wykopane a canny czekają
Tak wcześnie za kopczykowałaś róże 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś u Ciebie wykopywanie u mnie wysadzanie
Ja nie sadzę ani dalii, ani kann, nie mam niestety miejsca, mimo, że bardzo mi się podobają.Zostało mi jeszcze do posadzenia trochę tulipanów i lilii, jakoś nie mogę się zebrać, no i wrzosy i hibiskusy
oby jutro była pogoda, to biegnę na cały dzień do ogrodu 

- pamelka
Daguś, wszak Wrocław to Polski biegun ciepła
Wy to macie dobrze. Będziemy podziwiać kwitnace u Was roślinki.
Anetko, powiem szczerze, że wolałabym poczekać jeszcze z takimi zdjęciam z opowieści o Królowej Śniegu, zdecydowanie wolę rózyczki w świetle słonecznych promieni
Ale cóż począć
Celinko, dobrze mówisz, zdecydowanie za wcześnie
Najgorzej, że i koszty utrzymania zimą wyższe, a jak nam się zimowe temperatury pojawiają wcześniej to ...
Jolu masz szczęście mieszkać w cieplejszej części kraju, u nas wiadomo, klimat kontynentalny i ze srodka kontynentu wieje często chłodem.
ale wcześniej jednak zamierzam się jeszcze wybrać na narty
Mój M właśnie dzisiaj proponował przeprowadzkę do Hiszpanii, bo tam nie ma takich zim, jak u nas. Jego też przygnębia udawanie się roślin na zimowy spoczynek. Patrzcie, jak nie było ogrodu nikomu nie przeszkadzało, że zima się zbliża
a tu tyle przygotowań. Dobrze, że pogoda sprzyja ogrodowym pracom.
Kasiu, przy -1 nawet nie bardzo było widać efekty, bo jak wzeszło słoneczko i rozpuściło szron, wydawało się że roślinki w porannej rosie
przy -5 jest już zupełnie inaczej
Pawełku iglaki należy kochać o każdej porze roku, ja zdecydowanie lubię wiosenne przyrosty i jesienne przebarwienia. Dobrze, ze zdążyłeś z donicami
Gosiu, zapowiadają zimę, przymrozki grubo poniżej -5 juz były, więc pomyslałam, ze pora
To mój pierwszy różany rok, więc ....

Anetko, powiem szczerze, że wolałabym poczekać jeszcze z takimi zdjęciam z opowieści o Królowej Śniegu, zdecydowanie wolę rózyczki w świetle słonecznych promieni

Celinko, dobrze mówisz, zdecydowanie za wcześnie

Jolu masz szczęście mieszkać w cieplejszej części kraju, u nas wiadomo, klimat kontynentalny i ze srodka kontynentu wieje często chłodem.
Dzięki za optymizm w Twoich słowachmarkonix pisze:.......ale wiosna już z każdym dniem coraz bliżej ....

Kasiu, przy -1 nawet nie bardzo było widać efekty, bo jak wzeszło słoneczko i rozpuściło szron, wydawało się że roślinki w porannej rosie

Pawełku iglaki należy kochać o każdej porze roku, ja zdecydowanie lubię wiosenne przyrosty i jesienne przebarwienia. Dobrze, ze zdążyłeś z donicami

Gosiu, zapowiadają zimę, przymrozki grubo poniżej -5 juz były, więc pomyslałam, ze pora

- pamelka
Aguś większość odmianowych cebul u mnie już w ziemi
Jutro zamierzam kontynuować wsadzanie. Zostało mi jeszcze ze 200
tulipanów, narcyzów i szafirków.
Kilka aktualnych fotek
Wykopywać anemony, czy zostawić na zimę?

A że pogoda dopisuje to i Princess na spacerek wypuszczona została

i pojawili się tarasowi goście na pierwszym spacerku, ależ Rufus był zadowolony

Kilka aktualnych fotek

Wykopywać anemony, czy zostawić na zimę?

A że pogoda dopisuje to i Princess na spacerek wypuszczona została

i pojawili się tarasowi goście na pierwszym spacerku, ależ Rufus był zadowolony

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Czyżby ci się rodzina powiększyła, czy to tylko dochodzący? Słodziaki