Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Ja przez ostatnie dni z drżeniem serca obserwowałam prognozę pogody i jak zobaczyłam -1 w lubelskim to powiedziałam: "Janusz i Pamelka canny będą musieli wykopać". Moje jeszcze stoją, dalie też, ale canny już powoli żółkną, bo temperatury w nocy coraz niższe i przestalo im się to podobać :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie rano takie widoki jak u Ciebie wczoraj... Baterie w aparacie wysiadły z wrażenia, więc zdjęć nie ma.
Wielkie sprzątanie ? Paciorecznikowe wykopki...
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

U mnie kanny kwitną jeszcze w najlepsze, wykopuszczają nawet nowe liście... Kilka sztuk już wykopałam, reszta czeka
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Ostatnie zdjęcie oszronioniej róży- jak z bajki o krainie śniegu...Przyszła taka Królowa Śniegu i tchnieniem swym zmroziła świat... :wink:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu biedne roslinki stanowczo za szybko w tym roku nadchodzi nasza zima :(
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Joluś ładne fotki ;:138 , a roślinki oszronione też mają swój urok ;:108 U mnie już przymroziło kilka razy i roślinki mocno już to odczuły.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Widzę Jolu , że natura postanowiła wcześnie dać nam odpocząć i byśmy troszkę odpoczęli po sezonie .
Pięknie wyglądają niektóre rośliny opatulone przymrozkiem , szkoda tylko że jak odtają to będzie po wszystkim i cały rok pracy trzeba będzie uznać za zakończony .......ale wiosna już z każdym dniem coraz bliżej .... :;230
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu wczoraj się napatrzyłam na Twoje oszronione fotki, a dziś do nas przyszedł przymrozek
Było gdzieś ok -1 stopnia roślinki jeszcze to wytrzymały, ale pewnie już niedługo :(
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Twoje przymrozkowe zdjęcia zmotywowały mnie do sprzątnięcia roślin z tarasu i w samą porę! Z piątku na sobotę u nas też przymroziło!
I jak tu nie kochac iglaków, jak tak pięknie prezentują się zimą :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Rybko, my też palimy już w kominku. Chociaż ostatnie dwa dni były tak pogodne, a noce ciepłe, ze obyło się bez palenia.
Izka, róże wyglądają pięknie, to prawda i dały sobie radę z przymrozkami. Pastella rozwija kwiaty :uszy
Małgosiu na szczęście ostatnie noce jakby cieplejsze, nie masz takiego wrażenia?
Marta, nie okręcam więc. Kopców różanych usuwać nie będę skoro na środę zapowiadają opady śniegu.
Graziu ;:196 nic nie poradzimy, musimy pogodzić się z tym czego zmienić nie możemy. U mnie młoda trytomka zastygła w ukłonie ;:224
Obrazek

Kasiu, jak najdłużej życzę pięknych jesiennych klimatów, takich jak od dwóch-trzech dni u nas. Zdecydowanie bez przymrozków :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłko, masz rację canny i dalie juz wykopane, kilka innych też ;:224
Obrazek

Izka ;:196 niestety to było nieuniknione, moje baterie doładowuję nieustannie, bo jakoś krócej trzymają w niskich temperaturach.Wykopki paciorecznikowe zakończone ;:108
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Joluś jak się już tak rozmachałaś z wykopywaniem to może jeszcze u mnie :;230 Dalie już wykopane a canny czekają :D Tak wcześnie za kopczykowałaś róże :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś u Ciebie wykopywanie u mnie wysadzanie :roll: :lol: Ja nie sadzę ani dalii, ani kann, nie mam niestety miejsca, mimo, że bardzo mi się podobają.Zostało mi jeszcze do posadzenia trochę tulipanów i lilii, jakoś nie mogę się zebrać, no i wrzosy i hibiskusy :roll: oby jutro była pogoda, to biegnę na cały dzień do ogrodu :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daguś, wszak Wrocław to Polski biegun ciepła :uszy Wy to macie dobrze. Będziemy podziwiać kwitnace u Was roślinki.
Anetko, powiem szczerze, że wolałabym poczekać jeszcze z takimi zdjęciam z opowieści o Królowej Śniegu, zdecydowanie wolę rózyczki w świetle słonecznych promieni :uszy Ale cóż począć ;:14
Celinko, dobrze mówisz, zdecydowanie za wcześnie ;:108 Najgorzej, że i koszty utrzymania zimą wyższe, a jak nam się zimowe temperatury pojawiają wcześniej to ...
Jolu masz szczęście mieszkać w cieplejszej części kraju, u nas wiadomo, klimat kontynentalny i ze srodka kontynentu wieje często chłodem.
markonix pisze:.......ale wiosna już z każdym dniem coraz bliżej .... :;230
Dzięki za optymizm w Twoich słowach :tan ale wcześniej jednak zamierzam się jeszcze wybrać na narty ;:108 Mój M właśnie dzisiaj proponował przeprowadzkę do Hiszpanii, bo tam nie ma takich zim, jak u nas. Jego też przygnębia udawanie się roślin na zimowy spoczynek. Patrzcie, jak nie było ogrodu nikomu nie przeszkadzało, że zima się zbliża :;230 a tu tyle przygotowań. Dobrze, że pogoda sprzyja ogrodowym pracom.
Kasiu, przy -1 nawet nie bardzo było widać efekty, bo jak wzeszło słoneczko i rozpuściło szron, wydawało się że roślinki w porannej rosie ;:224 przy -5 jest już zupełnie inaczej ;:14
Pawełku iglaki należy kochać o każdej porze roku, ja zdecydowanie lubię wiosenne przyrosty i jesienne przebarwienia. Dobrze, ze zdążyłeś z donicami ;:108
Gosiu, zapowiadają zimę, przymrozki grubo poniżej -5 juz były, więc pomyslałam, ze pora :roll: To mój pierwszy różany rok, więc ....
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś większość odmianowych cebul u mnie już w ziemi :uszy Jutro zamierzam kontynuować wsadzanie. Zostało mi jeszcze ze 200 ;:224 tulipanów, narcyzów i szafirków.

Kilka aktualnych fotek
Obrazek

Wykopywać anemony, czy zostawić na zimę?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A że pogoda dopisuje to i Princess na spacerek wypuszczona została ;:65
Obrazek

i pojawili się tarasowi goście na pierwszym spacerku, ależ Rufus był zadowolony
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek