Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Gosia, schodki wyszły rewelacyjnie ;:138
Przyznam się, że w trakcie budowy nie bardzo mogłam sobie je wyobrazić.
Nowa rabatka też świetnia. Nie zagęszczaj!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Schody rewelacyjne ;:333
A tak Ci się moje podobały :roll: teraz masz swoje ładniejsze :lol:
I nowa rabatka powstała :lol:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No no...schody super dołączę się do peanów wszystkich gości,kamień to najlepszy ,trwały materiał do ogrodu...piesek może nie wyrobić na zakręcie na śliskich kamieniach... :;230
Teraz czeka mnie wykopanie trawy na dużej powierzchni, podsypanie ziemi i ułożenie ponownie trawy. Trochę roboty jest. Może w weekend się uda?
A po co trawę...chyba ,że ozdobną ...odkryłam ostatnio taką... tzw. Śmiałek darniowy Pewnie jest ogólnie znana ,ale ja ją widzę po raz pierwszy... :shock:
http://trawki.pl/?p=productsMore&iProdu ... afc70ffd81

i tu
http://www.crocus.co.uk/plants/_/grasse ... L00002148/
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ja także pochwalę schody . Super wyglądają i gratuluję dobrego pomysłu.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Cześć dziewczyny :wit
Jakoś ostatnio coraz później na forum sie melduję. W moim domu i ogrodzie same rewolucje. Małe, ale liczne. Stąd moja nieobecność i zaległości.

Fabi, masz rację. Trawa najpierw będzie zdjęta, al nie zrolowana. Nie umiem tak. Chyba do tego trzeba mieć specjalne narzędzia :roll:

Dorotko, ja też jakoś do nich sceptycznie podchodziłam. Oczami wyobraźni widziałam w dalszym ciągu drewniane schody, dlatego nie mogłam tych tak od razu zaakceptować.
A rabatki nie będę zagęszczała. Przynajmniej na razie mam takie silne postanowienie. :;230

Bożenko, właśnie u Ciebie mi sie spodobały i nie zaprzeczam, że utwierdziłam się w swoim postanowieniu patrząc na nie. A czy ładniejsze :roll: To kwestia gustu.
Nowa rabatka powstałą po tylu latach. Już nie będzie to miejsce straszyło gości po wejściu. Jeszcze trochę mnie czeka pracy, żeby poprawić wygląd przedniego ogrodu, ale to już mam coraz więcej zrobione.

Nelu, nie wiem czy kiedykolwiek będzie chodził po tych schodach :;230
Zobaczymy.
Ta trawka chyba jednak za wysoka, żeby ją zamieniać ze zwykłą trawnikową. Ona by sie doskonale nadawała natomiast do mojej nowej rabaty, która powstanie w przyszłym roku.

Monia dziękuję ;:196

A teraz to co u mnie jeszcze kwitnie

Obrazek

Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Rewelacyjne rewolucje :;230 skąd my to znamy :wink:
Kwitnie - dalia z liśćmi róży :D Ładnie im razem :wink:
Cóż... nie było by ogrodu
bez róż :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu, to są liście dalii. :D
A rewolucje lubimy, popieramy ;:108
Zgadzam się, nie ma ogrodu bez róż, przynajmniej dla mnie. Chociaż Marta byłaby chyba innego zdania.
Tylko czy ona powoli nie zaczyna sprowadzać jakieś krzaczki różan do siebie :roll:
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Gosiu, i ja dołączam do zachwytów nad schodami - są świetne ! Kamienne wykończenie tarasu, przechodzące w schody to bardzo fajne rozwiązanie. Wydaje mi się,że nie ma co żałować drewnianych schodów, te naprawdę wygladają bardzo stylowo.
Gratuluję nowej frontowej rabaty ! Ogromna zmiana . Chyba i ja poszukam stożkowych bukszpanów... Czy droga ta sosna Szmidtii na słupeczku ? Czy pies nie próbuje włazić na nową rabatę ? A po utwardzonej ścieżce biega ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu, sosna Szmidtii kosztowała 50 zł. Teraz w moim sklepie ogrodniczym była wyprzedaż wszystko 20% taniej. Było jeszcze kilka innych iglaczków miniaturowych, ale to nie na moja kieszeń tyle kupować, chociaż co roku kilka zagości u mnie, bo strasznie mi sie te maluszki podobają.
Pies wyobraź sobie już się przyzwyczaił do ścieżki. Śmiga, że hej. Może przyzwyczai sie do schodków?
Jak na razie omija nową rabatę, ale to chyba do czasu jak nie zobaczy pod płotem przedstawiciela swojego gatunku. Już się chyba przez te lata nauczył, że rabatki są święte.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Jak się ma dalia z listkami róży? U mnie po dzisiejszej nocy nie było już ani dalii, ani cynii. Tylko wielkie sprzątanie...
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia, pewnie, że psina nie niszczy. To super kulturalny gość i wie, że jak się Pani napracowała, to nie wolno dewastować :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś,dalia ma się wyśmienicie. Ale chyba tylko dlatego, że mam działkę na skarpie. Isia ma dużo niżej położoną posesję i też dzisiaj musiała robić porządki. Była strasznie smutna, bo to była jej pierwsza dalia, posadzona strasznie późno i nawet nie zdążyła rozwinąć kwiatków.

Asiu, niestety aż tak dobrze wychowany jednak nie jest. Dzisiaj pod płotem przechadzały się różne psy. Właził. Ale tylko tam gdzie jest wolna przestrzeń. A tam posadziłam lilie. Muszę postawić jakiś większy kamień, żeby nie mógł tam łapami stanąć.

A dzisiaj była fantastyczna pogoda, więc oczywiście popracowałam w ogródku. Powiększyłam nieco rabatę przy tarasie :oops:

Obrazek

Obrazek

Róża nadal pięknie kwitnie

Obrazek

Obrazek

Dalie też cały czas ozwijają nowe kwiaty

Obrazek

No i zobaczcie co mi zakwitło

Obrazek
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Hej hej, fajne te rabaty kosztem trawnika ;:138 No ale z mojej strony to tendencyjny komplement, bo ja w ogóle trawnika nie lubię, to się cieszę, jak go ktoś pomniejsza :wink: Ta dalia kołnierzykowe u mnie też jeszcze kwitnie, a powiedz, jak duża u Ciebie rośnie, ja kupiłam tej wiosny (na aukcji z opisem 170 cm), ale choć kwiat piękny, to nawet do metra nie dorósł. Może ona z roku na rok jest większa, czy jak. Pozrawiam.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mambuś, ona u mnie taka sama, ale ja sie cieszę. Unikam jakoś olbrzymich roslin, żeby jak najwięcej zmieścic w ogrodku. A wiadomo, że jak cos dużego to i dużo miejsca zajmuje. A ja się zachłanna zrobiłam.
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiulek - schody sa REWELACYJNE! Wiesz, jednak, co kamień to kamień... Do tego ładny rysunek fug wychodzi z ich ułożenia. 'Będzie pani zadowoloooona' :D Dawno mnie nie było na forum, a tu taaakie zmiany!

Czekaj, czekaj, mówisz, że nie masz dużych iglaków, a co to jest takie zwieszajace się na ostatnich zdjęciach. Sznurkowiec jakiś... Czyżby taka dorosła i okazała tuja 'filiformis'?

Pozdrówki - Ula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”