Buszując po parapetach...
Re: Buszując po parapetach...
Renato, dziś widziałem w Ikei flebodium po 7,99 i to nawet nieco większe niż moje... Jeśli będziesz mieć okazję, to może spróbuj poszukać u siebie ;) Zazwyczaj nie przyglądałem się tam specjalnie roślinkom, bo mieli marne, ale dziś widziałem niezłą kolekcję - storczyków także (z trzema pędami kwiatowymi taki jak mój był za 23 złote bodajże...) Na plus Ikei mogę powiedzieć, że przynajmniej mają podpisane prawidłowo roślinki. I teraz wiem, że to flebodium to odmiana "Blue star" 

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko, uwielbiam podglądac Twoje paprotki. Są śliczne, gęste i zieloniutkie.
Widac, że je naprawdę
a one odwdzięczają się za Twoją miłosc. 

Widac, że je naprawdę

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agato, Madziu - bardzo mi miło że tak uważacie, osobiście ładne i różne paprotki widziałam jeszcze u Maćka(Netzach) w innych wątkach które oglądam raczej pojawiają się sporadycznie... No ale jeszcze dużo nie przeglądałam może coś polecicie?
Maćku Niestety u mnie nie ma Ikei najbliższą mam w Warszawie
Ale będę szukać po sklepach, może się trafi...
Elu dziękuję, paprotki to moje ulubione okazy i lubie się nimi zajmować
Wrzucę trochę zdjęc... cissusy, trzykrotka która po przycięciu się rozkrzewia no i moja "top model"

Maćku Niestety u mnie nie ma Ikei najbliższą mam w Warszawie

Elu dziękuję, paprotki to moje ulubione okazy i lubie się nimi zajmować

Wrzucę trochę zdjęc... cissusy, trzykrotka która po przycięciu się rozkrzewia no i moja "top model"

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Dorotko pięknie to ujęłaś
pięknie kicia wygląda w tych zielonościach 

- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Typowa modelka. Odpowiednia poza, odpowiednia mina. Śliczne zieloności pokazałaś.
U Ciebie Renato można by wyznaczyć wzornik zieleni - taka idealna jest
Wzór kociej piękności chyba zresztą też 
Zapomniałem, że w Lublinie nie ma Ikei... choć już minęło parę lat odkąd skończyłem tam studia. W każdym razie Lublin wspominam raczej dobrze, może się nawet kiedyś tam widzieliśmy przez przypadek ;)
Pozdrawiam, Maciek

Zapomniałem, że w Lublinie nie ma Ikei... choć już minęło parę lat odkąd skończyłem tam studia. W każdym razie Lublin wspominam raczej dobrze, może się nawet kiedyś tam widzieliśmy przez przypadek ;)
Pozdrawiam, Maciek
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Cudne kocio roślinne fotki
i ta zdrowa błyszcząca zieleń , myjesz te roślinki pryskasz czymś?

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Zielonaski piękne, a kicia pośród nich wygląda faktycznie, jak światowej klasy modelka.
Ujęcie mordki z profilu pierwsza klasa!

Ujęcie mordki z profilu pierwsza klasa!

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie, pytam o to samo co Celinka. Bo mieć rośliny to jedno, a utzrymywać je w czystości to drugie. Ja mam u siebie tyle rożnych listków i listeczków, że już nie nadążam wycierać kurzu. Te mniejsze można wykąpać w wannie, ale z pnączami to już nie jest mozliwe. Czy stosujesz Renatko jakiś nabłyszczacz?
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Piękne i gęste,najładniejszy jest ten żywy okaz w osobie kota 

No po prostu pięknie zielone paprotki, jak ja uwielwiam te ich liście

Powiedz mi - patrząc na Twoją lewą kuwetkę od przodu - jaka to odmiana paprotki w lewym dolnym rogu? Ta z takim bardziej zaogrąglonymi listkami? Moja chciejka od tej chwili

Pozdrawiam,
Dorota i Moi Zieloni Przyjaciele
Dorota i Moi Zieloni Przyjaciele
- monika r
- 100p
- Od: 6 sie 2010, o 14:17
Renatko,piękną masz rysicę.Urocza z niej mordka o bursztynowych oczach,które ciekawie spoglądają zza dopieszczonych roślin.Bursztyn zawsze ładnie się komponował z zielenią 
Pąsy na liściach grubosza to znak,że słonka ma pod dostatkiem,więc będzie zdrowo rósł
.

Pąsy na liściach grubosza to znak,że słonka ma pod dostatkiem,więc będzie zdrowo rósł

Pozdrawiam,
Monika R.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika R.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
Maćku Studiowałeś w Lublinie? A na jakiej uczleni bo ja na przyrodniczym (była Akadamia Rolnicza) już 4 rok - ogólnie w moim mieście to jest bardzo dużo studentów bo kilka uczelni... Od października straszne korki się zaczynają...Ikea ma podobno powstać za jakies 3 lata
Celino, Wando Nie stosuję żadnego nabłyszczacza, za to robię roslinom prysznic jak są tylko trochę zakurzone... No i zraszam od czasu do czasu, niektóre rzadko... Do podlewania używam wodu z biohumusem - może to on wpływa na wybarwienie...
alegra101Czy chodzi Ci o tą paprotkę? Rośnie mi bez problemu, kupiłam kiedyś w Lidlu...
Pozostałym dziękuję również za odwiedziny
W weekend będę mieć wiecej czasu to poodwiedzam wasze wątki 

Celino, Wando Nie stosuję żadnego nabłyszczacza, za to robię roslinom prysznic jak są tylko trochę zakurzone... No i zraszam od czasu do czasu, niektóre rzadko... Do podlewania używam wodu z biohumusem - może to on wpływa na wybarwienie...
alegra101Czy chodzi Ci o tą paprotkę? Rośnie mi bez problemu, kupiłam kiedyś w Lidlu...

Pozostałym dziękuję również za odwiedziny

5 lat spędziłem w Lublinie studiując politologię na UMCS ;) Wydział mieści się w samym centrum, na placu Litewskim. Ale już dawno w Lublinie nie byłem, bo od paru lat nie mieszkam w rodzinnych stronach. Nawet nie wiedziałem, że Akademia Rolnicza zmieniła nazwę na Uniwersytet Przyrodniczy. To widzę studiujesz pod zielone, nic dziwnego, że dobrze im u Ciebie