Cebulla walczy z ugorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Re: Cebulla walczy z ugorem

Post »

Miłka- no jakoś walczą tam biedaki o życie, co maja zrobić jak je głupia ogrodniczka wsadziła :roll: Ale w innych miejscach kanny maja po 2m wysokości, a dalie to piekne, wielkie kępy. A tutaj to wypierdki jakieś, widać, że się męczą :(

Krysiu- czyli idę właściwym tropem! Kiedyś zaciągnę rodzinę do lasu na szabrowanie runa! Parę worków liści powinno pomóc. Sianie poplonów i przekopywanie liści co roku odpada, bo to rabata :roll: Sadzić tam będę dopiero wiosną, więc ozimy poplon mogę wsiać, a wiosną pójdzie w to miejsce jeszcze cały kompost... A pryzmę już mam- nie mam innego wyjścia :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W ostatnim numerze "Twojego Ogrodnika" jest pomysł na kompost liściowy bez kompostownika :D
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, ledwo się ruszam... Kopanie w mojej glinie to nie jest lekkie zajęcie :evil: Sukcesywnie zakopywałam dziś kannowe liście, zdarłam kawałeczek trawnika, poprzenosiłam różne roślinki z kąta w kąt. I wyrwałam wszystkie buraki, za co czeka mnie teraz kara, bo trzeba je jeszcze jakoś przerobić ;:223

Gosiu dzięki za namiary na Flasha (ja szukałam go bez tych 500 :? ). No i jest problem- róż trzeba zamówić dużo, a miejsca brak. Tzn miejsce jest, ale jeszcze nie przygotowane. Czekać do przyszłej jesieni, czy kupić już i przesadzić? Powiedzcie, że już ;:65 Kusi mnie Casanowa i Peace.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Taaak... a potem będzie na nas :;230
Peace zdecydowanie grzechu warta...
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

grzecha w to nie mieszajcie....
bo na niego nie będzie :wink:
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znikąd pomocy, sam się człowieku borykaj...
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daguś. Nie wiem czy Ci pomogę w podjęciu decyzji. Casanowa mnie też kusi i wiosną będę się starała go kupić. Natomiast Peace jestem trochę rozczarowana, ale może to sprawa podkładki, na której jest zaszczepiona. Bardzo krótko trzyma kwiat, szczególnie gdy są upały, słabo mi się rozkrzewia. Mam jej również siostrę Chicago Peace i podobnie się zachowuje. Jednego dnia są w pąkach a drugiego już są przekwitnięte. Widziałam u niektórych dziewczyn pięknie kwitnące krzaki, ale to rzadkość. Podobno one tak mają. Ja bym drugi raz jej nie kupiła.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

a ja zamówiłam wczoraj róże(m.in. peas i pink peas po 1 szt i jeszcze 17 innych)i pocieszę cie ,ze tez nie mam miejsca uszykowanego dla nich :( ale jak by dzisiaj dotarły to bedę miała silna motywację aby zasuwać -przy okazji zrodził sie nowy pomysł :D -rok temu wsadzałam róże na ,,tymczasowe,, miejsce ale nie wiem czy wiekszość z nich nie zostanie tam -cieszą oczy patrzace z jadalni i z tarasu ale znowu nie pasuje chyba w poblizu powstającej rabaty z funkiami-sama nie wiem co robić-czy zdecydować wiosną-pozdrowionka
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

ada.kj pisze:Natomiast Peace jestem trochę rozczarowana, ale może to sprawa podkładki, na której jest zaszczepiona. Bardzo krótko trzyma kwiat, szczególnie gdy są upały, słabo mi się rozkrzewia.
Ja mam chyba ze 3 Peace, kwiat ładny, rozkrzewiają się ładnie ale podobnie jak u Krysi stanowczo za krótko trzyma kwiaty.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny! Właśnie o to mi chodziło- Peace będę podziwiać u innych :roll: Właśnie wywaliłam jedną róże jednego dnia, nie mam miejsca na takie krzewy...

Rybkoo- 17 krzaczków :shock: Też bym tak chciała... Ale w sumie leniwa jestem-nasadzić się i przesadzać potem to wszystko, to trochę za dużo roboty... Jednak wezmę głęboki oddech i poczekam, aż różanka bedzie gotowa. W tym miejscu będą jeszcze prowadzone prace brukarskie, a jak znam Zenków, to by zdeptali wszystko :evil:

Dzisiaj się znowu natyrałam, a efektu nie widac prawie. Wyrównałam brzegi rabat poprzerastane przez trawę, czyli robota głupiego. Przy okaszji zrobiłam wokół tej rabaty obwódkę ze starca popielatego. Jest to właściwie przedobwódka, bo za starcem jest szpalerek trzmieliny z żółtym obrzeżem. Ciekawam jaki to będzie efekt. Mam tego z 20mb 8-)
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Dagmaro z różami nie pomogę ( ja je tylko pooglądam u innych ) ale mogę dać dwa przepisy na buraki :;230 :;230
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawaj! Mam już kilkanaście słoików ćwikły, ale zdałoby się jeszcze coś innego. Miałam poszukać w internecie, ale nie mogę z forum ogrodniczego wyjść :;230
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Mówisz masz :

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p1834316

Przeniosłam przepisy tutaj , bo sie straszny bałagan robi , Dagmaro przepraszam ;:180 ;:180 :oops: :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_P-42

Post »

Cebulla pisze: Miałam poszukać w internecie, ale nie mogę z forum ogrodniczego wyjść :;230
Daguś, u nas też jest bardzo ciekawy wątek o przetworach z działki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p1158530 ,nie musisz więc wychodzić z forum :D .

Dziś słoneczko na niebie, więc do roboty.... ;:7
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O dzięki Polu- no widzę, że tu wszystko jest. Jak w Erze... Chyba tylko samochodu nie zatankuję :;230

Pogoda piękna- dzisiaj urządzamy forumowe zbiorowe... kopanie działki u Ady- Krysi. Zaraz lecę na imprezke- z widłami i w gumiakach :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”