Storczyki Marty
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Marty
Dusiu, żółta Vanda ma się dobrze. Przyrasta w korzonki i listki. Pędziku żadnego na razie nie widać, poczekamy do wiosny 

Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
To i tak dobrze, że rośnie
. Na pędzik też przyjdzie czas. U mnie puszczała kilka razy w roku, ale nie chciała zakwitnąć... Może u ciebie będzie jej lepiej.

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marto, niecierpliwie czekam już na zdjęcia kwiatów cattleyi.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
W końcu znalazłam troszkę czasu, żeby wstawić zdjęcie mojej pięknej cattlei. Wydawało mi się, że będzie miała małe kwiatki, a są bardzo duże! I do tego cudownie pachnie 

Kolor w rzeczywistości jest troszkę ciemniejszy niż na zdjęciu.
Tak obecnie wygląda moje okno. W akwariach jeszcze trochę miejsca jest

Sezon pędzikowy w pełni. Do kwitnienia szykuje się Mini Mark (2 pędy), phal. peloric (też 2 pędy), hybrydka 1 pęd, oncidium 2 pędy orac cattleya. Coś się pojawia na cymbidium, ale nie liczę, że to pęd. Do tego promenea puszcza znowu przyrosty.

Kolor w rzeczywistości jest troszkę ciemniejszy niż na zdjęciu.
Tak obecnie wygląda moje okno. W akwariach jeszcze trochę miejsca jest

Sezon pędzikowy w pełni. Do kwitnienia szykuje się Mini Mark (2 pędy), phal. peloric (też 2 pędy), hybrydka 1 pęd, oncidium 2 pędy orac cattleya. Coś się pojawia na cymbidium, ale nie liczę, że to pęd. Do tego promenea puszcza znowu przyrosty.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
Cudne storczyki, bardzo mi się podoba Cattleya, zwłaszcza, że ten rodzaj u mnie nie chciał kwitnąć.
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
śłiczna cattleya, bardzo podoba mi się taki kolorek 
No to w akwariumm pewnie pojawią się jeszcze jakieś ciekawe okazy
Gratuluję pędzików na MM, moj też coś puszcza, ale jakoś bardzo niezdecydowanie

No to w akwariumm pewnie pojawią się jeszcze jakieś ciekawe okazy

Gratuluję pędzików na MM, moj też coś puszcza, ale jakoś bardzo niezdecydowanie

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow...śliczna katlejka
I jeszcze pachnąca do tego...nadale uwielbiam katleje i chyba się już nie odkocham ;)
I tyle pędzików Ci rośnie...gratuluję

I tyle pędzików Ci rośnie...gratuluję

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
O kurcze, jaka ona piękna!!
Jestem pod wielkim wrażeniem, nie spodziewałam się aż takiego widoku- a jeszcze ma 2 kwiaty, takie duże, i tak ładnie do końca otwarte (mój kwiatek-jedynak u cattleyki ma wciąż na wpół stulone płatki i nie wiem czy on tak ma zawsze czy po prostu wyrósł za blisko pędu)..! I jeszcze taka fajna, mała, kompaktowa roślinka, w przeciwieństwie do mojej rozłożystej..!
No cudna- nie wiem czy nie ładniejsza od mojej (a może moja mi się już opatrzyła po prostu ;) ale człowiek wybredny jest, zawsze lepsze to co u sąsiada
)..!
I pomyśleć, że ja ją z rąk wypuściłam...
Akwaria też fajnie wyglądają obok siebie- chyba podpatrzę pomysł z szybką od góry, zawsze to jeden dodatkowy poziom do zapełnienia ;)
No i gratuluję pędzików, będzie co podziwiać...

Jestem pod wielkim wrażeniem, nie spodziewałam się aż takiego widoku- a jeszcze ma 2 kwiaty, takie duże, i tak ładnie do końca otwarte (mój kwiatek-jedynak u cattleyki ma wciąż na wpół stulone płatki i nie wiem czy on tak ma zawsze czy po prostu wyrósł za blisko pędu)..! I jeszcze taka fajna, mała, kompaktowa roślinka, w przeciwieństwie do mojej rozłożystej..!
No cudna- nie wiem czy nie ładniejsza od mojej (a może moja mi się już opatrzyła po prostu ;) ale człowiek wybredny jest, zawsze lepsze to co u sąsiada

I pomyśleć, że ja ją z rąk wypuściłam...

Akwaria też fajnie wyglądają obok siebie- chyba podpatrzę pomysł z szybką od góry, zawsze to jeden dodatkowy poziom do zapełnienia ;)
No i gratuluję pędzików, będzie co podziwiać...

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- justus27
Hmm...to może któraś z moich taka będzie...na razie ciągle czekam na pączuszki w pochewkach 

- Agita
Justynko, wydaje mi się, że nie taka sama- ta Marty jakaś inna była; jednoliściowa, drobniejsza i miała ciemniejsze liście niż wszystkie pozostałe. Czyli raczej spodziewaj się kompletnej niespodzianki ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marto piękna cattleya
A w dodatku pachnie .... gratuluję udanego sezonu pędzikowego
Ależ będzie na co popatrzeć.
Faktycznie sporo tam jeszcze miejsca Masz

Faktycznie sporo tam jeszcze miejsca Masz

- justus27
Cały czas marzę o iespodziankowych kwiatach katlejek.
Ale ta jest cudna. Agitka, może Jedź tam jeszcze raz i sobie takiej Uszukaj
Ale ta jest cudna. Agitka, może Jedź tam jeszcze raz i sobie takiej Uszukaj

- Agita
Justyś, zajrzę przy okazji, ale ostatnio same niedobitki zostały, nie było z czego wybierać, musiałaby nowa dostawa przyjść ;)
Marta, jak określiłabyś jej zapach? Mój jest jakiś "chemiczny", niezbyt przyjemny jeśli powąchać z bliska... A z daleka z kolei nie czuć, może i lepiej
A jak u Ciebie- czuć ją w całym pokoju?
Marta, jak określiłabyś jej zapach? Mój jest jakiś "chemiczny", niezbyt przyjemny jeśli powąchać z bliska... A z daleka z kolei nie czuć, może i lepiej

Pozdrawiam, Agnieszka
Dziękuję wszystkim za miłe komentarze
Agito, wąchałam Twoją katlejke i moja ma zupełnie inny zapach. Od mojej cattlei jest bardzo przyjemny, ciężki do określenia. Mogłabym siedzieć cały dzień z nosem w niej
Niestety, żeby poczuć trzeba wsadzić w nią nos 

Agito, wąchałam Twoją katlejke i moja ma zupełnie inny zapach. Od mojej cattlei jest bardzo przyjemny, ciężki do określenia. Mogłabym siedzieć cały dzień z nosem w niej