Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Puk, puk Madziu. Gdzie jesteś?
Już wiem. Pewnie zajęta jesteś okrywaniem swoich roślinek! ;:113
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Madziu, jakoś dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu dzisiaj odkryłam te piękne zimowe zdjecia! :D Ciekawa jestem, czy śnieg nadal leży, czy już się roztopił...? :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć dziewczyny, cześć chłopaki. Wy tu do mnie pukacie, oglądacie i przechodzicie. A ja wczoraj byłam cały dzień aż do późnej nocy w pracy. A po pracy wybrałam się na parapetówę do mojego szwagra. W końcu i on może zaśpiewać tak jak kiedyś śpiewał Mr. Zub mój jest ten kawałek podłogi. Coś mi kawa rano nie smakuje !!!!

Wiolu, tak jak pisałam, krzaki jeszcze nieosłonięte z przyczyn technicznych. Albo śnieg albo praca. Niestety jak idę do pracy to ma totalną przerwę w życiorysie od 10 do 23 a nawet i dłużej. A teraz zanosi się że w grudniu mogę nawet pracować codziennie. Dziś w Olkuszu leje jak z cebra. Mam dylemat czy jutro okrywać mokre krzaki, może wy mi coś poradzicie. Proszę ;:96

Alu, po śniegu zostało tylko wspomnienie. Jest brzydko i brudno. Gdzie nie gdzie leżą resztki śniegu. Jak mam wybierać to już wolę bielutki śnieg niż takie paskudztwo na dworze ;:10

Marku, teraz ogród wygląda jak strach na wróble. Skoro przechodzisz koło mnie to zapraszam na ;:40 pod warunkiem że będę w domu. Wracając do studni to jest jedno z marzeń które nigdy się nie spełni w moim przypadku ;:100 .

Pozdrawiam was Magda ;:106
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Popatrzyłam na tę Twoją zimę Magdo i ... zatęskniłam za śniegiem.Tak piekni jest a właściwie było u Ciebie.Taki dziewiczy ten śnieg w ogrodzie- śliczne widoki.
Podobno juz do mnie też pędza chmury sniegowe więc może i u mnie choć przez chwilke będzie tak pięknie.
Lubie snieg ,nie znosze jedynie tej brei...ale to koniecznosc...
byle do WIOSNY do ktorej juz tesknimy wszyscy.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

KaRo pisze: byle do WIOSNY do ktorej już tesknimy wszyscy.Pozdrawiam.
Krysiu..to już niedługo..tylko pół roku :cry:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oj, Józek, Józek, ty to potrafisz pocieszyć ;:98 . Pół roku , pół roku. Czy nie piękniej by brzmiało, jeszcze tylko 4 miechy i pokażą się krokusy itd, itp. Potrafisz człowieka na ziemię sprowadzić ;:14 . Krysia tu o dziewiczym śniegu (rzeczywiście jest na tych fotkach taki świeży i lekki), i wiośnie a ty z grubej rury. Będę trzymać się swojej wersji że to już niedługo. Ale jako facet stąpający mocno po ziemi, rozwiewasz nasze kobiece podejście do życia ;:199. Pozdrawiam was Magda ;:180
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Właśnie u mnie pada ....ale deszcz.
Nawet nie ze śniegiem lecz tylko czysty deszcz. :evil:
No może jutro,może po nocy coś się zmieni...
Jest pewien plus tej pogody...mam bardzo kolorowo jeszcze w ogrodzie.
Na krzakach jeszcze kwiaty róż,złocienie w ładnych kolorach no i liście jeszcze na krzewuszkach i hortensjach.Mam też cudownie żółty ognik.
Józefie - wiosna u mnie będzie chyba szybciej ,już za cztery miesiące w marcu. :wink: :D
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Madziu chyba Cię nie ominie otulanie roślinek .Nic się nie stanie ,że one są mokre ,ale będą zabezpieczone przed mrozem .Ciepełka już chyba nie będzie i nie ma na co liczyć na poprawę pogody .Wyskoczy silniejszy mróz i zmrozi Ci biedulki .U mnie też pada deszcz i jest zimno ,a pogodynki zapowiadają ciapę śniegową .Popatrz na letni ogród i pomyśl że możesz mieć ładniejszy jak je osłonisz .
Pozdrawiam Zosia ;:100
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, ty marzysz o śniegu a ja o tym by w końcu zabezpieczyć moje krzaczory. Mam nadzieje że jutro już nic mi w tym nie przeszkodzi,i pogoda nie spłata mi figla. Krysieńko a co to są liście, złocienie i kwiaty róż. ;:80 Pozdrawiam was dziewczyny, jutro zdam relację czy mi się udało.
Awatar użytkownika
markpm
200p
200p
Od: 10 lis 2007, o 15:17
Kontakt:

Post »

skorzystam z zaproszenia, ale to na wiosnę, lub wczesne lato, żeby można było wypić kawkę w ogródku:)

zabezpiecz krzaczki jak najszybciej, choć mróz i śnieg już był, więc oby nie było za późno...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jak to dobrze nie tylko ja nie zdążyłam okryć krzewów. Zostały mi do zabezpieczenia 4 krzaczki hortensji. Nie ukrywam zrobiłam im to z pełną premedytacją od kilku lat mi nie zakwitły mimo ,że o nie tak dbam zasilam ,podlewam, mówię do nich. W tym roku przesadziłam je w inne miejsce i powiedziałam, że ostatni rok daję im szansę bo jak nie to pójdą do ogniska. Jak znajdę trochę czasu to pogodzę się znimi pojadę i okryję może nie będzie za póżno.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Robota zrobiona. Przemarzłam, przemokłam paskudny śnieg i wiatr, ale najważniejsze że krzaczory okryte. Pozdrawiam Magda ;:50 ;:50 ;:50
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko, a może pod okryciem i śniegiem pleśniały im zawiązki kwiatów. U mnie był taki przypadek, no i wiadomo już było że kwiatów w tym sezonie nie będzie. Okrywałam włókniną, a teraz zmieniłam na karton, tak jak praktykuje mój sąsiad, który co roku ma piękne h. A ty czym zabezpieczasz h. Pozdawiam Magda :D
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Madziu to nie pleśń a grzyb , który zaatakował kwiaty i dlatego one były chore i nie kwitły .Ja dopiero teraz jak okrywałam zobaczyłam , że ma go jeden rododendron i też nie wiem co z nim zrobić bo na oprysk chyba już za póżno . Pociesz się ja też w taką pogodę okrywałam swoje roślinki i też byłam przemarznięta i mokrusia ;:79
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zosiu, to ja już sama nie wiem co o tym myśleć. Bo jak okrywałam moje młode krzewy włókniną to około 90% wiosną była zapleśniała a te które zawiązywały pąki na zeszłorocznych pędach po prostu nie kwitły. Pozdrawiam Magda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”