Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Wiem Jolu, właśnie nad tym zastanawiałam wczoraj i stwierdziłam, że jakieś miejsce kilku sztukom znajdę :lol: Ah ta manie ogrodowa, nie długo to ja w piwnicy nie będę miała ogórków czy grzybków tylko same kwiaty :roll:
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrze, że kupiłas wejmutkową pendulę, to ja już nie kupię, bo zastanawiałam sie nad nią dlugo. U Ciebie sobie będę ją oglądać :D
U mnie już liście spadają z drzew, a u Ciebie wszystko kwitnie w najlepsze.
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Celinko, u mnie ładniutkie słoneczko i całkiem ciepło dzisiaj. Mam jeszcze nadzieję na kwitnienie datur i oleandra :roll:
Graziu, oj to bardzo zaraźna choroba :;230 a zagladaj, takie miniaturowe nie są groźne i nie zajmują duo miejsca ;:108 Zaraz coś wrzucę to może chwycisz bakcyla :lol:
Aniu, też po cichutku mam taką nadzieję, ale czy doczekam sie takich szyszek, jak Ty ;:224 u mnie same maluchy :? nooo mam tylko takie koreańskie, nabyte szyszki :;230
Obrazek
i wiosną miałam jeszcze trochę czerwonych.
Paweł, tyle jest cudnych długowłosych sosen, że ja bym nieco ten las przemieszała, żeby nie było monotonii ;:108 taki Wiethorst lub Wallichana Zebrina ;:224 byłoby pięknie. A tę ostatnią właśnie zamierzam najprawdopodobniej nabyć w przyszłym roku ;:136 Agnieszka przecudnej urody, a jak podrośnie ;:224
Romku, pięknotki należy okryć, z pewnością młode roślinki, bo starsze już powinny dać sobie radę :uszy tak jak większość. Zobaczymy co przyniesie nadchodząca zima.
Paula, bardzo rozsądna decyzja ... znaczy ta z cebulami ;:108 bo słoiczków raczej nie radziłabym się pozbywać :;230
Małgosiu, a można wiedzieć dlaczego po długim namyśle postanowiłaś jej nie kupować? Jakieś przeciwwskazania?
Do mnie oczywiście zapraszam na zaległą kawusię :oops:

no to jeszcze pinusy parviflorki
Goldielocks
Obrazek

Tanima No Yuki
Obrazek

Saphir
Obrazek
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O tak - wallichiana Zebrina również przepiękna, tylko rośnie słabo. Choć z drugiej strony dla mnie to zaleta :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ta szyszka przyleciała jako prezent z Kalifornii :D Nie widziałam w Polsce takich wielkich. Jodłowych nie zbieram, bo się osypują :wink:
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p

Post »

Jedyne przeciwwskazanie to takie, że to duże drzewo będzie. Staram sie mysleć przyszłościowo, chociaż nie wiem czy to ma sens, skoro w 2012 ma byc koniec świata :wink:
A co do tej Zebry, to poczytaj, co pisze Pinus: http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=956&imgno=0
Całe szczęście, że mieszamy na Syberii, bo zawsze to kilka roslin jest mniej do posadzenia :D
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeju ale ty masz masę tych iglaków- przerażasz mnie tym.Zazdroszczę ci pola,żeby to wszystko pousadzac :roll:
X_r-o
---

Post »

Nie kwestionuję absolutnie wiedzy p. Kurowskiego, ale mój egzemplarz ma jakieś 5-6 lat i nie więcej niż pół metra :roll:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Pawełku dziękuję za utrzymywanie mnie przy rodzącej się decyzji ;:196 Może ta sosna i rośnie wielka w naturalnych warunkach, jak większość innych. Jednak my zawsze musimy brać poprawkę, prawda :lol:
Aniu, może z Korei :;230 raczej. Ale ładne są prawda? Też nie lubie jak się obsypują, ale zima głodne ptaszyska mają przynajmniej gdzie szukac pożywienia. Szyszek kalifornijskich się dotychczas nie doczekałam :(
Małgoś Paweł odpowiedział jako kilkuletni posiadacz rzeczonego drzewka, więc może .... jednak.
A czy czytałaś informacje o zakupionej przez Ciebie sośnicy, ona też nie bardzo do naszych warunków niby, a doskonale sobie radzi ;:108
Muszę się w końcu do Ciebie wybrać, bo wyglada, że miejsca jeszcze trochę :lol: masz. Ale trzeba to ocenić naocznie, tak pięknie rozrosły się Twoje roślinki. Tylko tym razem jestem nie bardzo zmotoryzowana i popołudniowa rahabilitacja jeszcze :roll:
No i oczywiście zmiana nazwy wątku od wiosny, bo jest nieodpowiedni ;:14 , ale to już chyba ktoś sygnalizował :;230
Pauluś szukaj malutkich i wolnorosnących, zawsze możesz obejrzeć z każedej strony :;230 a i mało miejsca potrzebują :uszy
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p

Post »

Paweł, ja pisałam, że wejmutka Pendula bedzie duża, a link od Pinusa dałam do Zebriny. No i teraz pytanie, które Twoje ma pół metra. Jeśli pendula, to zadzieram kiece i lecę kupić. No chyba, że Pamelka mi ją podkupiła :) Jola, w Bisko kupowałaś swoją?
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

No, zamieszałam. Pisałam o mojej szyszce sosnowej, bodajże z Pinus jeffreyi. Wieczorem wstawię u mnie zdjęcie "półki szyszkowej", to będzie wiadomo o co chodzi.
X_r-o
---

Post »

marcyjanna pisze:Paweł, ja pisałam, że wejmutka Pendula bedzie duża, a link od Pinusa dałam do Zebriny. No i teraz pytanie, które Twoje ma pół metra. Jeśli pendula, to zadzieram kiece i lecę kupić. No chyba, że Pamelka mi ją podkupiła :) Jola, w Bisko kupowałaś swoją?
Grunt to się dogadać :;230 Ja oczywiście mówiłem o Zebrinie, ale to i tak nie za bardzo zgadza się z tym co jest w podanym przez Ciebie linku.
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p

Post »

uuu szkoda, że nie pisałeś o wejmutce :( No to jednak jej nie kupię.
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niby tak ale u mnie to już i tak ciężko z miejscem, naprawdę. Muszę rozgraniczać moje większe zachcianki od tych mniejszych.Niestety :( Dzisiaj wysyłają się do mnie 3 kolory trzykrotek i brunera' jack frost'. Trzykrotki może i takie zwykłe, nic specjalnego ale urzekły mnie swoją dziwnością i to ta większa zachcianka :P
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

O nie......u Ciebie wirus iglakowy krąży,u Pawła następny...chyba będę omijac strony zainfekowane kłującym wirusem ;:224 :;230
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”