Bożenko dziękuję ;:196wiosną będę się pięknie uśmiechać o patyczki
Elżuniu Izunia już odpowiedziała, że to zawilec japoński

Bardzo je lubię, to jeszcze młody krzaczek, mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie dorodniejszy
Izuniufaktycznie Fairki są młodziutkie, kupione tego lata jako mikroskopijne sadzoneczki, pięknie przyrastają, niektóre to już ładne krzaczorki
Moja ketmia jeszcze bidulka czeka w doniczce na wysadzenie, ona i jej siostrzyczka biała pełna. Nie bardzo mam je gdzie wetknąć, bo już naprawdę na rabatach ścisk, będę miała prawdziwy problem jak te wszystkie nawtykane roślinki się rozrosną

i ketmie chyba powędrują do hortensji na nową rabatę.
Izuniu zgadzam się, że hortensje tak jak i większość roślinek najlepiej ukorzeniać wiosną, ale miałam okazję dostać patyczki od Bożenki i chciałam spróbować, miałam nadzieję, że chociaż częsć zechce współpracować, ale nic z tego, tylko jedna rokuje nadzieje, oby się udało
Jacku sama nie wiem co Ci odpowiedzieć, te wszystkie różyczki figurują pod nazwą The Fairy - przy każdym kolorku było np Fhe Fairy Red, The Fairy Orange , itd
Moje ketmie to młodziaczki jeszcze, wszystkie sadzone w tym roku, posadziłam 5 krzaczków, 3 z nich kupiłam kwitnące, a 2 nie i kolory będą niespodzianką- mam nadzieję, że w przyszłym roku ujawnią się