Zielony Zakątek - LUCY 09
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielony Zakątek - LUCY 09
Lucynko masz piękny kolor rozchodnika olbrzymiego bukiet śliczny.Pozdrawiam 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozchodnik piękny...bardzo je lubię i teraz dokupiłam jeszcze trzy,bo ładnie zdobią ogród o tej porze
A ta trzmielina jest płożąca ale świetnie sprawdza się jako pnąca,wystarczy dac jej podpórkę....jak kto woli
Ja miałam ją posadzoną pod ścianą i sama bez żadnej pomocy wspinała się po ścianie

A ta trzmielina jest płożąca ale świetnie sprawdza się jako pnąca,wystarczy dac jej podpórkę....jak kto woli

Ja miałam ją posadzoną pod ścianą i sama bez żadnej pomocy wspinała się po ścianie

Witam w niedzielny piękny poranek.
Aniu, widzę, że dokładnie wszystko obejrzałaś- to miło. tym bardziej, że ci się podoba.Podziwiam twoją znajomość owadów. Ciekawe skąd u ciebie taka dociekliwość? A jeśli chodzi o skalniak to przyznam, że już zaczęłam usuwać niektóre rośliny bo się za bardzo rozpanoszyły.
Marysiu, skoro twój Eukomis upadł to wniosek, że musiał być duży i dorodny.
Stasiu
Fragola, ciekawy pomysł podsunełaś z tą trzmieliną. Ja na razie jej wybujałe gałązki przyciskam kamieniem i pozyskuje nowe sadzonki. Ale docelowo kto wie? Może rzeczywiście puszczę ją do góry?

Zuza tropiciel.

Aniu, widzę, że dokładnie wszystko obejrzałaś- to miło. tym bardziej, że ci się podoba.Podziwiam twoją znajomość owadów. Ciekawe skąd u ciebie taka dociekliwość? A jeśli chodzi o skalniak to przyznam, że już zaczęłam usuwać niektóre rośliny bo się za bardzo rozpanoszyły.

Marysiu, skoro twój Eukomis upadł to wniosek, że musiał być duży i dorodny.
Stasiu

Fragola, ciekawy pomysł podsunełaś z tą trzmieliną. Ja na razie jej wybujałe gałązki przyciskam kamieniem i pozyskuje nowe sadzonki. Ale docelowo kto wie? Może rzeczywiście puszczę ją do góry?

Zuza tropiciel.
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Ale śmieszna ta twoja Zuzka i śliczna 

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Lucynko, nie wiem czy dociekliwość
Świat przyrody jest mi bliski, studia biologiczne za mną, a atlas motyli pod ręką
. Zuza to widzę bada dokładnie każdy zakątek, bardzo sympatyczna jest 

- FRAGOLA
- 1000p
A gdzie ta Zuza wlazła
Fajna jest...podrap ją odemnie za uszkiem 

Marysiu, moja Zuza odkąd zamieszkała w DOMU bardzo się zmieniła. Stała się pełnowartościowym psem. Szczeka wraz z innymi psami (choć nie zawsze wie na co) kopie, tropi, i w końcu jak przystało na psa 2 razy dziennie je. No i oczywiście juz tak nie dba o urodę jak kiedyś- nie zawsze jest uczesana i super pachnąca. ALE JAKA SZCZęśLIWA
Grażynko, Zuza najbardziej lubi drapanie po brzuszku, więc ją podrapie od ciebie.
Aniu, juz wszystko rozumiem skąd ta wiedza o naturze u ciebie.
Grażynko-Fragolu, pozdrawiam cię. Kibicuje twoim ogrodowym poczynaniom, i trzymaj się w walce o swój mur.
Kochani nie mam dziś żadnych zdjęć. Wczoraj cały dzień pracowałam. Posadziłam resztę cebulek (dostałam od sąsiadki cebulki IKSJI ona mówi, że sa niebieskie, ale chyba nie ma niebieskich?) czosnki i puszkinię. Coś przesadziłam coś usunęłam. I posadziłam kilka piwonii. Tych mam juz dość ale bardzo bym chciała choć malusią białą no i kiedyś dokupię jedną drzewiastą. Jeszcze przesadziłam duże kwiaty doniczkowe.Teraz pora brać się za grabienie liści. Ale u nas dzisiaj brzydka pogoda i chęci do pracy słabną.
Grażynko, Zuza najbardziej lubi drapanie po brzuszku, więc ją podrapie od ciebie.
Aniu, juz wszystko rozumiem skąd ta wiedza o naturze u ciebie.

Grażynko-Fragolu, pozdrawiam cię. Kibicuje twoim ogrodowym poczynaniom, i trzymaj się w walce o swój mur.

Kochani nie mam dziś żadnych zdjęć. Wczoraj cały dzień pracowałam. Posadziłam resztę cebulek (dostałam od sąsiadki cebulki IKSJI ona mówi, że sa niebieskie, ale chyba nie ma niebieskich?) czosnki i puszkinię. Coś przesadziłam coś usunęłam. I posadziłam kilka piwonii. Tych mam juz dość ale bardzo bym chciała choć malusią białą no i kiedyś dokupię jedną drzewiastą. Jeszcze przesadziłam duże kwiaty doniczkowe.Teraz pora brać się za grabienie liści. Ale u nas dzisiaj brzydka pogoda i chęci do pracy słabną.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Lucynko u mnie dla odmiany ostatnie dni były piękne słoneczne i cieplutkie, poza rankami oczywiście, bo wtedy to ziąb. Ale w dzień pracowałam w ogródku w bluzce z krótkim rękawkiem
U Ciebie brzydka pogoda, ale widzę, że mimo to mnóstwo pracy zrobiłaś, cebulki wysadzone, wiosną będą cudowne widoki

U Ciebie brzydka pogoda, ale widzę, że mimo to mnóstwo pracy zrobiłaś, cebulki wysadzone, wiosną będą cudowne widoki
Dziś będzie piękny dzień. Cudownie świeci słonko.
Przemku, rozchodniki są jednymi z pierwszych roślin jakie pojawiły się u mnie w ogródku dlatego mam ich dużo.
Aga, ja raczej jestem zmarzluch i już dawno zapomniałam o krótkim rękawie.
Mam pecha. Doczytałam, że były taniutkie cebule CESARSKIEJ KORONY w Biedronce, niestety nie ma już. A ja od dawna tak na nią poluje. Marzy mi się ona od dawna a tu- przegapiłam znów.
No cóż nie mam do niej jakoś szczęścia.
Przemku, rozchodniki są jednymi z pierwszych roślin jakie pojawiły się u mnie w ogródku dlatego mam ich dużo.
Aga, ja raczej jestem zmarzluch i już dawno zapomniałam o krótkim rękawie.
Mam pecha. Doczytałam, że były taniutkie cebule CESARSKIEJ KORONY w Biedronce, niestety nie ma już. A ja od dawna tak na nią poluje. Marzy mi się ona od dawna a tu- przegapiłam znów.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko, pięknie kwitną rozchodniki
Przypomnij mi po kwitnieniu, to wyślę Ci cebule przybyszowe korony cesarskiej. Rozmnożyły się już ładnie, więc mogę się podzielić. Teraz ich nie znajdę

Przypomnij mi po kwitnieniu, to wyślę Ci cebule przybyszowe korony cesarskiej. Rozmnożyły się już ładnie, więc mogę się podzielić. Teraz ich nie znajdę

Witaj Moniko. Bardzo mnie ucieszyła twoja propozycja, na pewno się przypomnę, a do tego czasu cebulki jeszcze troszkę podrosną.
W takim razie za 2-3 lata będę mieć swoje korony.
Pamiętasz jak rozmawiałysmy kiedys o moich azaliach wielkokwiatowych? Obawiam się , że wtedy popryskałam je randapem
Ale poczekam do wiosny aby się upewnić.
Pamiętacie moje ''kiszone hortensje''? Zaczynają powoluśku wypuszczać korzonki. Jeszcze nie są zbyt duże ale są!
Jak podrosną to je pokażę.

Pamiętasz jak rozmawiałysmy kiedys o moich azaliach wielkokwiatowych? Obawiam się , że wtedy popryskałam je randapem

Pamiętacie moje ''kiszone hortensje''? Zaczynają powoluśku wypuszczać korzonki. Jeszcze nie są zbyt duże ale są!

- FRAGOLA
- 1000p
Lucynko to mówisz że kiszenie hortensji się powiodło...super...Ty zdolna kobitka jesteś
Ty posadziłaś cebule iksji a ja właśnie wykopałam...posadzę wiosną albo pod koniec pażdziernika jak dobrze przeschną a ziemia nie zamarznie.Termin sadzenia wpływa na termin kwitnienia

Ty posadziłaś cebule iksji a ja właśnie wykopałam...posadzę wiosną albo pod koniec pażdziernika jak dobrze przeschną a ziemia nie zamarznie.Termin sadzenia wpływa na termin kwitnienia