Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

Alu fajne ;:138
Podobają mi się te po 50gr, a powiedz nie było takich ładnych otoczaków ( bez żadnych kantów) One wyglądają tak jakby były wypolerowane przez wodę.Na stronie Patio były takie

Teraz jak będę jechała do Ciebie będę wstępowała po kamiorki, tylko musisz mi pokazać w którym to miejscu
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak dojedziesz do ronda w Ruszkach po lewej stronie jest sklep i parking.Wiem o jakie Ci chodzi takie jasne gładkie.Jeszcze w jednym miejscu w Sochaczewie są kamienie.W piątek podjadę.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale kamiorki. Jak ja je lubię. U nas takich nie ma.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ MONIKO!
Te ceny za kamienie wyglądają tak niewinnie, ale połóż je na wagę zobaczysz ile to kosztuje.
Wiem coś o tym. Ale ładne są.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Izo jeżeli chodzi o włókninę to mimo, że są z nią problemy przy sadzeniu to i tak jestem zadowolona. Chwasty rosną, ale o wiele mniej i łatwiej wyrywać. Jak sobię przypomnę czasy kiedy musiałam pielić to mi słabo. Jeszcze dobrze nie zdążyłam skończyć w jednym końcu ogrodu a już wyrosły w drugim. Syzyfowa praca. A korę niestety trzeba co roku odświeżać i dosypywać. Fakt jest problem z nawożeniem ale znalazłam na to rozwiązanie podlewam rozcieńczonym obornikiem. Mieszkam na wsi więc nie ma z tym problemu. Niestety w tym roku odpuściłam z braku czasu ale muszę wrócić do tej praktyki ponieważ rośliny rosną po takiej odżywce jak na drożdżach.
Glorio dziękuję za odwiedziny. Różyce to dopiero skromne początki, jeszcze kilka dokupię, ale na pewno nie będzie ich tak dużo jak u Ciebie i u innych wielbicielek róż. Byłam w Twoich wątka, ale tak szybciutko przebiegłam, na lekturę skuszę się w zimowe wieczory. Przepiękny gąszcz roslin, róże powalające.
Krysiu rabata nie wygląda żle ale od tego bywania na forum całkowicie mi sie pozmieniało. Odkryłam wiele roslin na które wcześniej nie zwracałam uwagi np bukszpany, trawki, szałwie, hortensje itp. Doszłam do wniosku, że można tą rabatkę o kilka centymetrów powiększyć i posadzić niższe rośliny. Sądzę, że zrobi się ciekawiej, dojdzie jeszcze kilka kolorów, które rozweselą rabatę. Ogród dla takich zapaleńców jak my to ciagłe zmiany.
Ja wiem ,że one są ciężkie przecież pół ogrodu mam nimi wysypane. Krysiu jakie było moje zdziwienie kiedy mąż pokazując małą kupeczkę kamyków powiedział że to tona. Potrzebuję teraz kilka sztuk do dekoracji. Szukałam jakiegoś sklepu w pobliżu by przy okazji wpaść i kupić klika ( tak jak do sklepu po bułeczk :;230 ) A że czasami odwiedzam Ale to przy okazji zawsze mogę zapakować kilka do samochodu.
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Zakwitła tygrysówka i udało mi się ją sfotografować ;:63 Odętka w rozkwicie
Obrazek Obrazek
Pięciornik kwitł przez całe lato. Pochmurne dni mu służą bo ma różowiutkie kwiaty. Gdy jest słońce przebarwiają się na biały kolor. Imój nowy zakup tawuła Golden Carpet.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Monia to niesamowite jak wszystko się rozrasta, szkoda że rabaty nie rosną razem z roślinami :D
Patrzę na Twoje plany i widzę ze jednak urosną, :wink:
Też jestem za najmniejszą ilością trawy. U mnie w całym ogrodzie będzie jej ok 180m2 a u Ciebie ile jest trawniczka? , o trawę mam wrażenie trzeba dbać bardziej niż o rośliny.
Podobnie jak TY nienawidzę pielenia, po prostu szkoda mi na to czasu, wolę w tym czasie pogadać z moimi roślinami. ;:224
A wiem ze są tacy co to lubią :D
Wiesz jak lubię trawy, dlatego pomysł dodania ich do Twoich rabat bardzo mi się podoba, ja bym tam dodała jakiś czerwono listny klon palmowy. Wiem co powiesz boisz się, że u ciebie nie urośnie, a ja Tobie mówię że urośnie, patrząc jak wszystko inne rośnie jestem wręcz pewna.
Płaskie kamienie też ostatnio kupowałam na ścieżkę w trawniku, i z karmnikiem i za kamienie na te dwie ścieżki zapłaciłam 120 zł wydaje mi się że to nie tak sporo, było to jakieś 500 zł za tonę.
Znalazłam w workach po 30 kg za 30 zł bardzo ładne białe otoczki w różnych wielkościach, i chyba też się na nie skuszę, rozumiem co masz na myśli z tym sklepem z bułeczkami też bym tak sobie kilka bułeczek co kilka dni nabyła :;230
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Moniko, wydaje mi się, że juki im starsze tym ładniejsze, bo z czasem tworzą dekoracyjny pieniek ale oczywiście zrobisz, jak uważasz :)
Niestety nie zobaczę tym razem Twojego ogrodu. Praca pokrzyżowała moje plany i tak długo oczekiwany wyjazd na spotkanie z Wami :(
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Moniko w naszych stronach też są takie kamyki na wagę , sprzedają je w sklepach ogrodniczych - ceny podobne i na All.. też je widziałam.

Widzę że szykują się zmiany - podobny kącik z trawami ma " Kasia_ Tomek" wygląda to rewelacyjnie i też ma Pęcherznice obok.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Kasiu widzę, że myślimy o tym samym . Za jukami rośnie teraz barwinek i zamierzam go zliwkidować i posadzić tam bordowego klona palmowego, tyko jescze nie wiem czy będzie posował do traw. Jak myslisz ty masz trochę większe doświadczenie. Czytałam,że one potrzebują odpowiedniej oprawy.
Jacku obejrzałam sobie dokładnie moje juki i jedna jest bardzo ładna i ona zostanie ale dwie z tyłu niestety nie prezentują się najładniej. Bardzo mi przykro, że nie będziesz mógł przyjechać :(
Fabi12 ja już kilka razy pisałam że ogród Kasi i Tomka należy do tych ogrodów do których często powracam i jest dla mnie inspiracją. To międzyinnymi po namowie Kasi zwróciłam większą uwagę na trawki.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Hej hej :wit
Przeleciałam jak burza przez Twój wątek. Jeszcze muszę dokładnie poczytać. ;:132
Pięknie, elegancko u Ciebie. Mam nadzieję, że jutro będzie ładna pogoda i będzie można sobie w spokoju pobuszować nie tylko wirtualnie. :tan
Agata
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Może aż pobuszować to nie za bardzo się udało :wink: , ale wielkie dzięki za gościnę. Strasznie fajny masz zawciąg. Taki dorodny i kosmaty. Ile już u Ciebie rośnie?
Agata
Soczewka
1000p
1000p

Post »

No tak gdyby ktoś sobie nie robił romantycznych przejażdzek po okolicy, czasu byłoby więcej na buszowanie. A tak oglądanie ogrodu sprintem. :;230
Mi też było miło was gościć i mam nadzieję, że nastęna wizyta będzie dłuższa i przy ładniejszej pogodzie.
Rozchodnik ma już kilka lat Tak dokładnie nie pamiętam ale z 4 na pewno.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, to po części moja wina. :oops:
Za dużo atrakcji jak na jeden dzień, ale sama wiesz, że jak raz uda wyrwać z domu to trzeba wykorzystać na maksa.
Następnym razem będzimy planowali bardziej spokojne spotkania, bo to dzisiejsze było na wariackich papierach :D

Dziękuję. Sory, ale zapomniałam jak zwykle że mam aparat. Nawet jednego zdjęcia nie zrobiłam :oops:
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soczewko - rycerzu z motyką :;230 :;230
Pomysł rabaty bukszpanowej prześwietny. Oglądałaś ogrody Danusi-Gardenarium? Bo już nie pamiętam, co mówiłaś o jej projektach...
Bukszpany lubiłam zawsze, ale u niej to już prawdziwe bukszpanowe rozpasanie ;:224
A co do bukszpanów?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”