Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Witaj Jolu ! Jakie Ty piękne zdjęcia robisz...! Te zachody słońca, perłowe chmury...motyle i kwiaty, i kotek...Wyrazy uznania !
Nowa rabata imponujaca, bardzo starannie wykończona .
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta trawa jest zjawiskowa! Czekam na areał i zrobię w końcu tą rabatę trawiasto-piaszczystą. (kurde, nastepne chciejstwo) :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu jesteś wspaniałą ogrodniczką, pełną zapału i talentu.
Red Baron przepiękna.
Ja mam tuję zachodnią o nazwie Sunset, dobrze wiedzieć, że to znaczy zachód słońca.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Piękne kwiatki i motylki. Fajnie zapowiada się nowa rabata. :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zapowiedź nowej rabaty super...już mi podoba ta obwódka z kamyczków.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Ciekawie zapowiada sie ta rabata. Będę podglądać jak sie będą zagęszczać krzewy i iglaczki :)
Pamelko,czy ta trawka Red Baron bardzo sie rozłazi? Jaka jest jej wysokość? Napisz coś więcej o tej pięknotce,czy masz z nią jakieś problemy.... Szukam różnych traw -na razie zapisuję nazwy,a za rok będę kupować i Red Baron też będzie na tej liście,o ile napiszesz,że warto :)

Pozdrawiam.Anna
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Steasi, jeżówki polecam, kwitną pięknie i długo :uszy Tylko nie kupuj na all..., bo z pewnością nie otrzymasz zamawianej odmiany, tylko najzwyklejszą ;:14 Odmianowe jeżówki nie są tanie, niestety :(
Gosiu ;:196 napisałam na pw.
Pawełku, niestety kostka nie jest zabetonowana. Wiem, ze nie jest to pełna profeska, ale lepszy rydz, niż nic :;230 Może kiedyś będę ją poprawiać, jak będzie natchnienie i kilka groszy. Na teraz musi wystarczyć.
To jest najbardziej odległa część ogrodu, więc musiała poczekać na swoją kolej, bo wszystkiego nie da się zrobić od razu :?
Nie wiem, czy pamiętasz rabatkę bylinową, od niej zaczął się pomysł z kamykową obwódką, zaczerpnięty zresztą od forumowych przyjaciół :;230
Obrazek

Tak więc jakaś wspólna konwencja utrzymana.
Joluś trawka rośnie w jednej kępce, póki co, ale już zaczyna sie rozrastać. W jej przypadku akurat mi to odpowiada :uszy
Izka, bardzo miło przeczytać takie słowa pisane przez osobę tak pełną estetyki, jak Ty ;:196 Bardzo mi miło, a zachwyt nad pięknem natury wyssałam chyba z mlekiem matki, mam tak od lat najmłodszych. Dlatego tak ważna jest dla mnie przestrzeń i kontakt z przyrodą.
Miłko, trawy są bardzo urokliwe z pewnością, szczególnie falujące w powiewach wiatru, ale te mniejsz nie mniej piękne od dużych. Polecam z całą pewnością.
Tajeczko, dziękuję :oops: mam dobrych nauczycieli i bardzo się staram, zobaczymy, co z tego będzie za lat kilka :roll:
Izo, zarys tej rabatki kształtował się już od jakiegoś czasu, niestety w trawie. Jak pisałam wielokrotnie wcześniej najpierw się sieje i cieszy, że pięknie się zieleni, a potem masę pracy, żeby ją usunąć.
Agee cieszę się, że się podoba, u Ciebie też sporo żwirkowych pomysłów. Ale teraz dosyć z ogrodnictwem, najważniejszy dzień się zbliża. ;:108
Aniu, zapraszam oczywiście Red Baron warta zachodu, zajrzyj do innych ogrodów, teraz trawkowy spektakl się zaczął, więc skompletujesz listę pożądanych i oby tylko finanse wytrzymały.
Pieknotkę mam pierwszy rok, póki co rośnie bezproblemowo, zobaczymy po zimie. Forumki piszą, ze lubi przemarznąć
Andrzejku, pewnie nie mniejszym, niż ja u Ciebie. Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu nawet nie myślę teraz o ogrodzie chociaż w sobotę pojadę na jesienną wystawę kwiatów do Chorzowa- tego nie ominę :)
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Red Baron- zjawiskowy! I trochę Cię wyręczę, Jolu, ale -odpowiadając Ani- muszę napisać, że tę trawę naprawdę warto mieć. Potwierdzisz to, Jolu? :D :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Całego poprzedniego posta mi wyrzuciło w ;:224 ;:224 ;:224 kosmos ;:14 Ale dobrze, że robię pliki tymczasowe, bo złośliwość przedmiotów mnie czasem dobija. Człowiek się postara, a tu klapa ;:14
aage pisze:Jolu nawet nie myślę teraz o ogrodzie chociaż w sobotę pojadę na jesienną wystawę kwiatów do Chorzowa- tego nie ominę :)
No proszę, to jest cała ogrodnicza dusza :uszy Szykuj się, szykuj :uszy piękny dzień przed Tobą.
Anetko, powiem więcej, nie wyobrażam sobie ogrodu bez Red Baron, ona jest zjawiskowa. Tu malutka
Obrazek

i dla porównania
Obrazek

Podobnie jak ta: (Vita kiedyś napisała, że to miskant 'Gold Bar', równie warty uwagi), ale to jest Miscanthus sinensis "Little Zebra" malutki :uszy

Obrazek

Gold Bar dla porównania
Obrazek

Obrazek

To może jeszcze takie ujęcie, w tle drewutnia z clematisowymi rabatkami, obok różanka, z lwej strony bylinowa rabatka, pełna teraz motyli ;:108
Obrazek

Kobea pięknie sie rozrosła, niestety nie ma żadnej torebki nasiennej i znów będę musiała kupić :? bo warto, cudne ma kielich kwiatowe :uszy
Zdjęcie nie oddaje jej uroku, ale słowo harcerza :uszy
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W jakim podłoży rośne red baron u Ciebie??? Ja ostatnio kupiłam i Pan mówi, że musi mieć naprawdę skromne podłoże aby się tak ładnie wybarwiła na czerwono :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu nowa rabata jest o prostu super ;:63 :D
Red Baron cudo, tak pięknie się rozrosła, czy ją zimowałaś, czy to tegoroczne nasadzenie :?: Może wcześniej pisałaś o tym, ale nie znalazłam
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Poczekam czy Red baron przeżyję zimę. :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agee u mnie rośnie w nawiezionej ziemi, całkiem dobrej, jak mi się wydaje ;:224
Agness, to jest tegoroczne nasadzenie, jak wszystko prawie u mnie :;230 pamiętasz wiosnne pustki?
Trawka ta rośnie na wzniesionej rabacie i chyba z nią nie ma problemów w zimie.
Iguś przeżyją, przeżyja nie mają wyjścia :;230 Ona, jak większosc traw, nie lubi wilgoci i zimuje w podziemnych kłączach. Za radą doświadczonego hodowcy roślinek przykryję odciętą butelką i będzie ok :uszy
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś w piątek cały dzień jestem w pracy ale byłabym bardzo wdzięczna jak byś zobaczyła co jest i za ile? Jak by była Rosarium na kiju to nic więcej do szczęścia nie było by mi potrzebne poza tymi co wymieniłam :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”