Działka już nie tylko z widokiem :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
Witaj Jolu ! Jakie Ty piękne zdjęcia robisz...! Te zachody słońca, perłowe chmury...motyle i kwiaty, i kotek...Wyrazy uznania !
Nowa rabata imponujaca, bardzo starannie wykończona .
Nowa rabata imponujaca, bardzo starannie wykończona .
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta trawa jest zjawiskowa! Czekam na areał i zrobię w końcu tą rabatę trawiasto-piaszczystą. (kurde, nastepne chciejstwo) 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu jesteś wspaniałą ogrodniczką, pełną zapału i talentu.
Red Baron przepiękna.
Ja mam tuję zachodnią o nazwie Sunset, dobrze wiedzieć, że to znaczy zachód słońca.
Pozdrawiam serdecznie.
Red Baron przepiękna.
Ja mam tuję zachodnią o nazwie Sunset, dobrze wiedzieć, że to znaczy zachód słońca.
Pozdrawiam serdecznie.

Piękne kwiatki i motylki. Fajnie zapowiada się nowa rabata. 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Zapowiedź nowej rabaty super...już mi podoba ta obwódka z kamyczków.
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Ciekawie zapowiada sie ta rabata. Będę podglądać jak sie będą zagęszczać krzewy i iglaczki
Pamelko,czy ta trawka Red Baron bardzo sie rozłazi? Jaka jest jej wysokość? Napisz coś więcej o tej pięknotce,czy masz z nią jakieś problemy.... Szukam różnych traw -na razie zapisuję nazwy,a za rok będę kupować i Red Baron też będzie na tej liście,o ile napiszesz,że warto
Pozdrawiam.Anna

Pamelko,czy ta trawka Red Baron bardzo sie rozłazi? Jaka jest jej wysokość? Napisz coś więcej o tej pięknotce,czy masz z nią jakieś problemy.... Szukam różnych traw -na razie zapisuję nazwy,a za rok będę kupować i Red Baron też będzie na tej liście,o ile napiszesz,że warto

Pozdrawiam.Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Steasi, jeżówki polecam, kwitną pięknie i długo
Tylko nie kupuj na all..., bo z pewnością nie otrzymasz zamawianej odmiany, tylko najzwyklejszą
Odmianowe jeżówki nie są tanie, niestety
Gosiu
napisałam na pw.
Pawełku, niestety kostka nie jest zabetonowana. Wiem, ze nie jest to pełna profeska, ale lepszy rydz, niż nic
Może kiedyś będę ją poprawiać, jak będzie natchnienie i kilka groszy. Na teraz musi wystarczyć.
To jest najbardziej odległa część ogrodu, więc musiała poczekać na swoją kolej, bo wszystkiego nie da się zrobić od razu
Nie wiem, czy pamiętasz rabatkę bylinową, od niej zaczął się pomysł z kamykową obwódką, zaczerpnięty zresztą od forumowych przyjaciół

Tak więc jakaś wspólna konwencja utrzymana.
Joluś trawka rośnie w jednej kępce, póki co, ale już zaczyna sie rozrastać. W jej przypadku akurat mi to odpowiada
Izka, bardzo miło przeczytać takie słowa pisane przez osobę tak pełną estetyki, jak Ty
Bardzo mi miło, a zachwyt nad pięknem natury wyssałam chyba z mlekiem matki, mam tak od lat najmłodszych. Dlatego tak ważna jest dla mnie przestrzeń i kontakt z przyrodą.
Miłko, trawy są bardzo urokliwe z pewnością, szczególnie falujące w powiewach wiatru, ale te mniejsz nie mniej piękne od dużych. Polecam z całą pewnością.
Tajeczko, dziękuję
mam dobrych nauczycieli i bardzo się staram, zobaczymy, co z tego będzie za lat kilka 
Izo, zarys tej rabatki kształtował się już od jakiegoś czasu, niestety w trawie. Jak pisałam wielokrotnie wcześniej najpierw się sieje i cieszy, że pięknie się zieleni, a potem masę pracy, żeby ją usunąć.
Agee cieszę się, że się podoba, u Ciebie też sporo żwirkowych pomysłów. Ale teraz dosyć z ogrodnictwem, najważniejszy dzień się zbliża.
Aniu, zapraszam oczywiście Red Baron warta zachodu, zajrzyj do innych ogrodów, teraz trawkowy spektakl się zaczął, więc skompletujesz listę pożądanych i oby tylko finanse wytrzymały.
Pieknotkę mam pierwszy rok, póki co rośnie bezproblemowo, zobaczymy po zimie. Forumki piszą, ze lubi przemarznąć
Andrzejku, pewnie nie mniejszym, niż ja u Ciebie. Dziękuję

Gosiu

Pawełku, niestety kostka nie jest zabetonowana. Wiem, ze nie jest to pełna profeska, ale lepszy rydz, niż nic

To jest najbardziej odległa część ogrodu, więc musiała poczekać na swoją kolej, bo wszystkiego nie da się zrobić od razu

Nie wiem, czy pamiętasz rabatkę bylinową, od niej zaczął się pomysł z kamykową obwódką, zaczerpnięty zresztą od forumowych przyjaciół

Tak więc jakaś wspólna konwencja utrzymana.
Joluś trawka rośnie w jednej kępce, póki co, ale już zaczyna sie rozrastać. W jej przypadku akurat mi to odpowiada

Izka, bardzo miło przeczytać takie słowa pisane przez osobę tak pełną estetyki, jak Ty

Miłko, trawy są bardzo urokliwe z pewnością, szczególnie falujące w powiewach wiatru, ale te mniejsz nie mniej piękne od dużych. Polecam z całą pewnością.
Tajeczko, dziękuję

Izo, zarys tej rabatki kształtował się już od jakiegoś czasu, niestety w trawie. Jak pisałam wielokrotnie wcześniej najpierw się sieje i cieszy, że pięknie się zieleni, a potem masę pracy, żeby ją usunąć.
Agee cieszę się, że się podoba, u Ciebie też sporo żwirkowych pomysłów. Ale teraz dosyć z ogrodnictwem, najważniejszy dzień się zbliża.

Aniu, zapraszam oczywiście Red Baron warta zachodu, zajrzyj do innych ogrodów, teraz trawkowy spektakl się zaczął, więc skompletujesz listę pożądanych i oby tylko finanse wytrzymały.
Pieknotkę mam pierwszy rok, póki co rośnie bezproblemowo, zobaczymy po zimie. Forumki piszą, ze lubi przemarznąć
Andrzejku, pewnie nie mniejszym, niż ja u Ciebie. Dziękuję

- aage
Jolu nawet nie myślę teraz o ogrodzie chociaż w sobotę pojadę na jesienną wystawę kwiatów do Chorzowa- tego nie ominę 

Red Baron- zjawiskowy! I trochę Cię wyręczę, Jolu, ale -odpowiadając Ani- muszę napisać, że tę trawę naprawdę warto mieć. Potwierdzisz to, Jolu?

- pamelka
Całego poprzedniego posta mi wyrzuciło w
kosmos
Ale dobrze, że robię pliki tymczasowe, bo złośliwość przedmiotów mnie czasem dobija. Człowiek się postara, a tu klapa
Szykuj się, szykuj
piękny dzień przed Tobą.
Anetko, powiem więcej, nie wyobrażam sobie ogrodu bez Red Baron, ona jest zjawiskowa. Tu malutka

i dla porównania

Podobnie jak ta: (Vita kiedyś napisała, że to miskant 'Gold Bar', równie warty uwagi), ale to jest Miscanthus sinensis "Little Zebra" malutki

Gold Bar dla porównania

To może jeszcze takie ujęcie, w tle drewutnia z clematisowymi rabatkami, obok różanka, z lwej strony bylinowa rabatka, pełna teraz motyli

Kobea pięknie sie rozrosła, niestety nie ma żadnej torebki nasiennej i znów będę musiała kupić
bo warto, cudne ma kielich kwiatowe
Zdjęcie nie oddaje jej uroku, ale słowo harcerza

No proszę, to jest cała ogrodnicza duszaaage pisze:Jolu nawet nie myślę teraz o ogrodzie chociaż w sobotę pojadę na jesienną wystawę kwiatów do Chorzowa- tego nie ominę

Anetko, powiem więcej, nie wyobrażam sobie ogrodu bez Red Baron, ona jest zjawiskowa. Tu malutka

i dla porównania

Podobnie jak ta: (Vita kiedyś napisała, że to miskant 'Gold Bar', równie warty uwagi), ale to jest Miscanthus sinensis "Little Zebra" malutki

Gold Bar dla porównania

To może jeszcze takie ujęcie, w tle drewutnia z clematisowymi rabatkami, obok różanka, z lwej strony bylinowa rabatka, pełna teraz motyli

Kobea pięknie sie rozrosła, niestety nie ma żadnej torebki nasiennej i znów będę musiała kupić

Zdjęcie nie oddaje jej uroku, ale słowo harcerza

- aage
W jakim podłoży rośne red baron u Ciebie??? Ja ostatnio kupiłam i Pan mówi, że musi mieć naprawdę skromne podłoże aby się tak ładnie wybarwiła na czerwono 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu nowa rabata jest o prostu super
Red Baron cudo, tak pięknie się rozrosła, czy ją zimowałaś, czy to tegoroczne nasadzenie
Może wcześniej pisałaś o tym, ale nie znalazłam

Red Baron cudo, tak pięknie się rozrosła, czy ją zimowałaś, czy to tegoroczne nasadzenie

- pamelka
Agee u mnie rośnie w nawiezionej ziemi, całkiem dobrej, jak mi się wydaje
Agness, to jest tegoroczne nasadzenie, jak wszystko prawie u mnie
pamiętasz wiosnne pustki?
Trawka ta rośnie na wzniesionej rabacie i chyba z nią nie ma problemów w zimie.
Iguś przeżyją, przeżyja nie mają wyjścia
Ona, jak większosc traw, nie lubi wilgoci i zimuje w podziemnych kłączach. Za radą doświadczonego hodowcy roślinek przykryję odciętą butelką i będzie ok 

Agness, to jest tegoroczne nasadzenie, jak wszystko prawie u mnie

Trawka ta rośnie na wzniesionej rabacie i chyba z nią nie ma problemów w zimie.
Iguś przeżyją, przeżyja nie mają wyjścia

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joluś w piątek cały dzień jestem w pracy ale byłabym bardzo wdzięczna jak byś zobaczyła co jest i za ile? Jak by była Rosarium na kiju to nic więcej do szczęścia nie było by mi potrzebne poza tymi co wymieniłam