Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
Dendrobium zawiąż kokardkę,żeby Ci go nie zauroczono
Rzadko komu,tutaj na forum,kwitnie tak często jak Tobie.

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko- hihi...na szczęście tego nie "czyta" moje dendrobium phal. Pozostawię go w szklanej osłońce ;) Najdziwniejsze jest to, że nawet rozsazdenie roślinki nie zatrzymało wzrostu pędzika. Poza tym stoi ok. 1,5 m od okna i tak puszcza pędziki...
Patrysiu-
jesienne porządki spowodowane tym, że do ogrodu wywoziłam 9szt. storczyków. A, na jesienii, liczba się podwoiła ;)
Jednak jeszcze jedna fotka encyclii, w słoneczku ją złapałam:

W wątku offtopicowym już są fotki karmnika i bukieciku. A jutro może będzie jakiś, mój wiersz
Zapraszam 
Patrysiu-

Jednak jeszcze jedna fotka encyclii, w słoneczku ją złapałam:

W wątku offtopicowym już są fotki karmnika i bukieciku. A jutro może będzie jakiś, mój wiersz

Gratuluję niezawodnego w kwitnieniu dendrobium
muszę pokazać to moim i niech biorą przykład z twojego choć muszę przyznać że jedno już kwitnie a drugie wypuszcza pędzik, ale pozostałe się ociągają 

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
encyclia superaśna a dendrobium niezmordowane......
Też takie chce mieć 

Zapomniałam dodać że encylia pięknie zakwitła 

Zapraszam...
i pozdrawiam..

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko pięknie wygląda ona w słoneczku.

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Encyclia piękna ale eqestrisik cudo

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

-
- 200p
- Od: 3 cze 2010, o 15:28
piękna, słoneczna encyclia 

- justus27
Goska- mi się wydaje, że ono w genach ma tak częste zakodowane ;) Encyclia maleńka, ale mi się podoba.
Goskle- Poluj, może kiedyś się uda takie złapać, moje jest z Lidla
Joane- ja myślałam, że jak kwiatuszek się rozwinie, to nie będzie się zmieniać już. A tu niespodzianka, dolne płatki ślicznie się poskręcały ;)
Aniu- Eqetrisik to już 9 m-c kwitnie. Oszalało... A pędzik rośnie, choć wolniej niż te letnie ;)
Efcia- dziękuję, w imieniu kwiatka
Goskle- Poluj, może kiedyś się uda takie złapać, moje jest z Lidla

Joane- ja myślałam, że jak kwiatuszek się rozwinie, to nie będzie się zmieniać już. A tu niespodzianka, dolne płatki ślicznie się poskręcały ;)
Aniu- Eqetrisik to już 9 m-c kwitnie. Oszalało... A pędzik rośnie, choć wolniej niż te letnie ;)
Efcia- dziękuję, w imieniu kwiatka

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Mówicie, że Encyclia taka skłonna do kwitnienia.
hmmm
hmmm
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Justynko, zawitałam wreszcie w Twoim nowym wątku
Pięknie się zaczyna
Po pierwsze półeczkę zrobiłaś niesamowitą i tą pierwszą i drugą, zdolna z Ciebie kobietka
Twoje storczyki szaleją, to nic, że na razie masz "sałatę" (choć i pięknie kwitnące też się znalazły ;) ), ale przed kwitnieniem nasze pupilki muszą najpierw nabrać siły i troszkę podrosnąć ;)
Nowe przyrosty, listki, korzonki, wszystko cieszy, tym bardziej jak wiemy, że to nasza zasługa
Kwitnąca Encyclia, moje marzenie, mam nadzieję, ze niedługo zobaczę i u siebie jej wspaniałe kwiaty

Pięknie się zaczyna

Po pierwsze półeczkę zrobiłaś niesamowitą i tą pierwszą i drugą, zdolna z Ciebie kobietka

Twoje storczyki szaleją, to nic, że na razie masz "sałatę" (choć i pięknie kwitnące też się znalazły ;) ), ale przed kwitnieniem nasze pupilki muszą najpierw nabrać siły i troszkę podrosnąć ;)
Nowe przyrosty, listki, korzonki, wszystko cieszy, tym bardziej jak wiemy, że to nasza zasługa

Kwitnąca Encyclia, moje marzenie, mam nadzieję, ze niedługo zobaczę i u siebie jej wspaniałe kwiaty

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Justynko bardzo Ci dziękuję
doszło jest piękna mam nadzieję że się jej u mnie spodoba 

- justus27
Mala_MI- i do tego to maleńka roślinka
Zatem pozostaje rozglądnąć się za encyclią
Asiu- witaj u mnie. Masz rację, wszystko cieszy. Zwłaszcza pędziki, a że ich jest mało. Można przynajmniej oglądać rosnące korzonki, przyrosty i listki ;)
Celinko- niech się chowa zdrowo
I do mnie Twoja paczusia dotarła
Roślinka już wsadzona.
Mam dla Was jedną złą wiadomość i dwie dobre. Zacznę od tej smutnej...niestety pędzik u masdevalli zasechł, pewnie przeniesienie roślinki do budynku mu zaszkodziło. Ale przyosty rosną, może w przyszłym sezonie doczekam się kwiatuszka
A teraz już same dobre wieści. Jak pisałam wyżej dostałam keiki zielonego dendrobium od Trzynastki. Zdrowiutkie, już wsadzone w spagnum i włożone do małego pojemnika (jako ósmy storczyk, ale się ciasno tam zrobiło
):

Po wakacjach, mimo podziału w sierpniu ( dałam "cząstkę" roślinki Koleżance, od której dpstałam encyclię), obudziło się moje oncidium < drugi z kolei moj storczyk, jeśli chodzi o kwitnienie, kwitnie często i chętnie>, oto jego pierwszy, jesienny pędzik:

Asiu- witaj u mnie. Masz rację, wszystko cieszy. Zwłaszcza pędziki, a że ich jest mało. Można przynajmniej oglądać rosnące korzonki, przyrosty i listki ;)
Celinko- niech się chowa zdrowo

Mam dla Was jedną złą wiadomość i dwie dobre. Zacznę od tej smutnej...niestety pędzik u masdevalli zasechł, pewnie przeniesienie roślinki do budynku mu zaszkodziło. Ale przyosty rosną, może w przyszłym sezonie doczekam się kwiatuszka

A teraz już same dobre wieści. Jak pisałam wyżej dostałam keiki zielonego dendrobium od Trzynastki. Zdrowiutkie, już wsadzone w spagnum i włożone do małego pojemnika (jako ósmy storczyk, ale się ciasno tam zrobiło

Po wakacjach, mimo podziału w sierpniu ( dałam "cząstkę" roślinki Koleżance, od której dpstałam encyclię), obudziło się moje oncidium < drugi z kolei moj storczyk, jeśli chodzi o kwitnienie, kwitnie często i chętnie>, oto jego pierwszy, jesienny pędzik:

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Justynko, encyclia rewelacyjna, muszę na taką zapolować, kiedyś nawet gdzieś widziałam, tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie...
Dendrobium niesamowite, pewnie wypuszcza Ci po kilka pędów z jednej psb? Żeby tak trafić na taki okaz...
A Masdevalią się nie martw, puściła jeden pędzik, to będą i następne, myślę, że już całkiem niedługo... Trzymam za to kciuki!

Dendrobium niesamowite, pewnie wypuszcza Ci po kilka pędów z jednej psb? Żeby tak trafić na taki okaz...

A Masdevalią się nie martw, puściła jeden pędzik, to będą i następne, myślę, że już całkiem niedługo... Trzymam za to kciuki!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz