Balkogródek Katarzynki
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkogródek Katarzynki
matko no ale kurcze jestem ciekawa jaki to gatunek,ja strasznie boje sie pająków od czasu gdy koledzy z klasy wystraszyli mnie wylinką ptasznika-wygladał jak zywy,od tego czasu boje sie ich na powaznie,kiedyś normalnie dotykałam i podziwiałam, zwłaszcza te wielkie włochate własnie podziwiałam, teraz boje sie ale ogladac mogę,
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No co wy dziewczynki takich maluszków się boicie
Gosiuto ja już wiem dlaczego u ciebie tak często pada , mówią że jak zabije się pająka to pada 

-
- 1000p
U mnie znowu zaczyna się robić różowo na balkonie
różowa fuksja wzięła się do kwitnienia
Gaura teraz to ochłodzenie chyba jej pasuje bo ma dużo pączków i też zaczyna ładnie kwitnąć ,ładniej niż w te upały, mimo to że stała w cieniu
i w skalniaku rozchodnik sedum wreszcie się doczekałam i też taki czerwono -różowy 

- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
wierzyć mi się nie chce ze u ciebie ciągle rośnie fuksja ! 

-
- 1000p
Gosiu i trzecia szykuje się do kwitnienia , sama się dziwię i nawet trochę zastanawiam kiedy je przenieść żeby nie pomarzły ? Piterek podpowiedział mi że jak zima będzie przyzwoicie lekko zimna
to mogę je w kartonie na balkonie trzymać.Tak robię z balkonowymi ale nie wiem czy z fuksjami tak mogę jednak są delikatniejsze.

- gosia22
Kasiu, ogrodnik u którego kupiłam fuksje, powiedział mi ze trzeba jest ściąć dosyć nisko i okryć ciepło przed mrozami. No ale u nas jest ok. -7°...
-
- 1000p
No właśnie ja do dużego kartonu pcham jeszcze gazety wiec w środku jest trochę cieplej niż na zewnątrz ale jak będzie bardzo mroźno to je chyba jednak do domu wniosę.Przycinanie zawsze mam z tym kłopot bo jakoś mi dziwnie jak mam którąś z roślin przyciąć chociaż wiem że to dla ich dobra.Tak miałam z tują ,już była taka gęsta że trzeba było ją przerzedzić a ja nie bo szkoda ,dopiero Amadyn opisał co i jak i faktycznie pomogło
Gosiu a może jak będę obcinała moje fuksje to ci je ukorzenię i wyślę co ty na to 

- gosia22
Fajnie by było bo twoje są śliczne, ale czy nie wyjdzie za drogo przesyłka ?
-
- 1000p
No bez przesady, ile może kosztować? przecież to będą maluchy a nie cała dorosła roślina 

- gosia22
Nie wiem Kasiu by to ci kłopotu nie sprawiło!katarzynka575 pisze:No bez przesady, ile może kosztować? przecież to będą maluchy a nie cała dorosła roślina
-
- 1000p
Łukaszku to życzę powodzenia ale jak będziesz chciał to dla ciebie też starczy bo jak będę podcinała fuksje na jesień lub wiosnę to trochę będzie odnóżek.Szkoda że nie wiedziałam wcześniej bo jak obcinałam różową żeby zrobić z niej drzewko to tyle wyrzuciłam gałązek
a już by były odnóżki

-
- 1000p
Gosiu dowiem się jakby wyszło że fortunę
to wtedy wyślę do twojej mamy a ty jak ją odwiedzisz to sobie odbierzesz ,może tak być 

- gosia22
Dobrze Kasiu, tyle ze ja do mamy przyjeżdżam raz na 2 lata...katarzynka575 pisze:Gosiu dowiem się jakby wyszło że fortunęto wtedy wyślę do twojej mamy a ty jak ją odwiedzisz to sobie odbierzesz ,może tak być

-
- 1000p
Gosiu w najbliższym czasie zajrzę na pocztę i problem się rozwiąże bo tak będziemy gdybać