Piękne roślinki, jak widać - dzielnie razem z Tobą walczą

Czekamy na więcej zdjęć

Renatko,dziękuję za poradyrenata_22 pisze:Bym radziła zwiekszyć wilgotnosć powietrza przez zraszanie o ile nie stoi w pełnym słoncu albo przez ustawienie na kamykach z wodą bo często krotony atakowane są przez przędziorki czy wciornastki jak mają suche powietrze... wieksza wilgotność - większe prawdopodobieństwo że nie zostanie zaatakowany a te paskudy potem ciężko wyplenić...
Dziękuję Ci Staszku za słowa otuchystach93 pisze:Śliczny ten Kroton gęstyna pewno wybaczy ci wszystko i będzie pięknie rósł
Witam Cię Kasiu serdecznieKasia86 pisze:![]()
Piękne roślinki, jak widać - dzielnie razem z Tobą walczą![]()
Czekamy na więcej zdjęć
DzieńdobryAnnaAgnieszka pisze:w ten słoneczny dzionek
Świetny kroton, ja mam takiego, tylko liście są kształtu dębowego. Może się kiedyś wymienimy?
Dzięki Bartek za poparcie moich działań,bo sąsiedzi patrzą na moje konstrukcje parapetowe z nieukrywanym zdumieniemDelete pisze:Zapomniałem właśnie napisać o tym 'odbłyśniku'. To bardzo dobry pomysł. Podobne się stosuje na świetlówkach, aby skupić światło w jednym punkcie.
Wpadłem na podobny pomysł tej wiosny jak wysiewałem kaktusy. Postawiłem wtedy lusterko i co przechodziło poza słoik to lustrem odbijałem z powrotem.
daka pisze:Witaj Moniko na forum![]()
Kaktus wielki jest i ciekawy sposób na jego doświetlanie,ja też mam tylko zachodni parapet do dyspozycji gdzie słońca nie ma wiele.ogólnie masz bardzo ładne okazy.
![]()
Trzynastko także dla Ciebietrzynastka pisze:Ładna Twoja mała kolekcja, wiem że z pobytem na forum kolekcje się szybko powiększająfotel teściowej rewelacyjny