Hortensje przybierają fantastyczne kolory,rącznika szkoda właśnie jesienią można docenić jego urok...
Moje zielone królestwo - tulipanka 2010
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone królestwo - tulipanka - cz.4
Wiolu nie Ty jedna nie lubisz tej pory roku...dzisiaj słońce ale chłód mocny,miejmy nadzieje ze słonecznych dni będzie jeszcze sporo...
Hortensje przybierają fantastyczne kolory,rącznika szkoda właśnie jesienią można docenić jego urok...
Wiolka
to u mnie dziś pada i szaro, a ostatnie dni były słoneczne.
Mój patyk Hayes wpakowany do ziemi ma nowe gałązki, wczoraj oglądam te "pipki" mające 1 cm a tam u jednej na końcu co widzę???? no będzie miała kwiatki...i teraz moje pytanie uszczknąć ten malusi pączek?
to u mnie dziś pada i szaro, a ostatnie dni były słoneczne.
Mój patyk Hayes wpakowany do ziemi ma nowe gałązki, wczoraj oglądam te "pipki" mające 1 cm a tam u jednej na końcu co widzę???? no będzie miała kwiatki...i teraz moje pytanie uszczknąć ten malusi pączek?
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Wiolu,teraz to chyba kretom najbardziej się podoba bo u mnie też ryją jaj szalone...wszędzie.Trawnik już cały zaorały,takie kopce powywalały że hej...normalnie co wyjdę to nowe przerycia
A te paskudne ulewy i wichury też mi spustoszenie zasiały w ogrodzie...jeszcze niejedna roślinka mogła by długo kwitnąc a tak muszę usunąc i będzie pustka
Ale hortensje u Ciebie w pięknych kolorach widzę
Świecznica i budleja też ładnie kwitną...dobrze że jeszcze jest czym oko pocieszyc 
Ale hortensje u Ciebie w pięknych kolorach widzę
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu cudowne hortensje. Wiatry tego sezonu nie dają nam spokoju, już powoli mam dość tej kapryśnej pogody.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Marylko, hortensje świetnie teraz wyglądają, ale to ich przebarwianie, świadczy niestety o jesieni ... ech wszystko mi tą jesień teraz przypomina a ja nie potrafię się z tego cieszyć
Tess, ja usuwałam pąki kwiatowe. Myślę, ze to sprawi, że roślinka się wzmocni, nie będzie się wysilać na kwiaty.
Graziu, też to zauważyłam. Kreciory zaczynają szaleć pod koniec lata i chyba kopią całą zimę, bo wiosną, kiedy śnieg stopnieje ogród mam tak niemiłosiernie zryty, że patrzeć się na niego nie da.
Dorotko, kto z nas nie ma już dość tej pogody .... oby przyszły rok był lepszy, bo ten to już poszedł na straty
Tess, ja usuwałam pąki kwiatowe. Myślę, ze to sprawi, że roślinka się wzmocni, nie będzie się wysilać na kwiaty.
Graziu, też to zauważyłam. Kreciory zaczynają szaleć pod koniec lata i chyba kopią całą zimę, bo wiosną, kiedy śnieg stopnieje ogród mam tak niemiłosiernie zryty, że patrzeć się na niego nie da.
Dorotko, kto z nas nie ma już dość tej pogody .... oby przyszły rok był lepszy, bo ten to już poszedł na straty
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Widzę nareszcie kwitnącą świecznicę
faktycznie piękna
Czytałam gdzieś że nie możesz przerobić pomidorów....
przywieź do mnie..... 
Czytałam gdzieś że nie możesz przerobić pomidorów....
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Wiolka głowa do góry,jeszcze będzie ciepło (taką mam nadzieje,bo mnie też coś zaczyna chandra brać)
Krety to zmora wielu ogrodów, a środka skutecznego na wytępienie brak,stosowałam już wiele i dalej są,zaczynam się z nimi ,,zaprzyjaźniać" ...
Krety to zmora wielu ogrodów, a środka skutecznego na wytępienie brak,stosowałam już wiele i dalej są,zaczynam się z nimi ,,zaprzyjaźniać" ...
Bardzo ciekawe hortensje
A co do wiatrów to znam ten temat aż za dobrze w tym roku... W moim ogrodzie to już tyle opalikowanych roślin, że szok... Ale jakby tego nie zrobił to wszystko by było koślawe lub połamane. Ostatnio 3-metrowego szczepionego modrzewia przygięło prawie do samej ziemi!
A co do wiatrów to znam ten temat aż za dobrze w tym roku... W moim ogrodzie to już tyle opalikowanych roślin, że szok... Ale jakby tego nie zrobił to wszystko by było koślawe lub połamane. Ostatnio 3-metrowego szczepionego modrzewia przygięło prawie do samej ziemi!
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Nie chwaliłam się w tym roku jeszcze moimi żurawkami.
A że uzbierałam ich kilka, to postaram się je wszystkie pokazać.
No to zaczynam ....

CDN ....
A że uzbierałam ich kilka, to postaram się je wszystkie pokazać.
No to zaczynam ....

CDN ....
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale jest ładnie wybarwiona Ginger, moja w cieniu zzieleniała zupełnie.
Jakie ma oświetlenie?
Jakie ma oświetlenie?
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No prosze...jakie sliczne
i faktycznie,ta Ginger ma piękne kolory....takie jesienne 
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Do Ginger, tak jak i do większości moich żurawek dociera słońce. Szczególnie rano i po południu. W południe, kiedy najostrzej świeci, są w cieniu.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To zaczynam intensywnie myśleć gdzie posadzić mają. 
Wiolka
dzięki, już usuwam
dzięki, już usuwam
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu przepiękne żurawki, szczególnie efektownie wyglądają na tle kory, szkoda, że niektórych odmian nie ma jeszcze w sprzedaży, pozdrawiam