Mój storczykowy świat :)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój storczykowy świat :)
Nie, to na pewno nie jest Phal. philadelphia, ale też jest ładny.
Widzę, że Tata super odkupił winę
Storczyk jest przepiękny
. A ten potraktowany przez zwierzaczka jak wspaniałe egzotyczne jedzonko, jeśli ma nie zjedzony stożek wzrostu, korzonki nie objedzone zupełnie, to po szoku innego potraktowania niż go traktuje jego opiekunka, otrząśnie się z traumy i po czasie wróci do normy 

-
- 200p
- Od: 3 cze 2010, o 15:28
myślałam że tylko philadelphia'e maja nakrapiane liście
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O jejku białe dendrobium, cudne je masz , choruję na takie
jeżeli kiedykolwiek będzie miało keiki ustawiam się w kolejeczce
a falek cudny ma kolorek i te piegi 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Jest dużo Phal. z nakrapianymi liśćmi, rozne botaniczne (np. schilleriana, stuartiana, philipinensis itd.) i dużo hybryd, głównie rózowych.efcia111 pisze:myślałam że tylko philadelphia'e maja nakrapiane liście
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękna nowość 
I Białe dendrobium i mi w oko wpadło ;)

I Białe dendrobium i mi w oko wpadło ;)
A, że tak zapytam: temu zwierzakowi-podgryzaczowi nic nie było po posmakowaniu kwiatka?
Pozdrawiam Agnieszka
- busybees
- 100p
- Od: 21 lip 2010, o 10:22
Kasiu, co za historia 
Zwierzaczek jak widac tez kocha storczyki ;)
Tak jak napisala Ela, jeśli nie nadjadl "najwazniejszych czesci" to wszystko powinno byc ok.
Piekne dendrobium masz, widzialam dzis takie w sklepie i kusilo mnie jak diabli ale ostatnim czasem kilka mi przybylo i juz sie niestety wstrzymalam.

Zwierzaczek jak widac tez kocha storczyki ;)
Tak jak napisala Ela, jeśli nie nadjadl "najwazniejszych czesci" to wszystko powinno byc ok.
Piekne dendrobium masz, widzialam dzis takie w sklepie i kusilo mnie jak diabli ale ostatnim czasem kilka mi przybylo i juz sie niestety wstrzymalam.
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Kasiu, przyszłam zobaczyć jak pięnie rozkwitaja Twoje storczyki
Pięknego pocieszyciela sprawił Tobie tata i tak jak Duśka wspomniała jest mnóstwo hybryd z nakrapianymi liśćmi i różnie się układają, na całych liściach ale również na obwódkach, tak jak ja mam przy mojej białej hybrydzie.

Pięknego pocieszyciela sprawił Tobie tata i tak jak Duśka wspomniała jest mnóstwo hybryd z nakrapianymi liśćmi i różnie się układają, na całych liściach ale również na obwódkach, tak jak ja mam przy mojej białej hybrydzie.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49

Witaj Lucynko
,
Cieszę się, że zajrzałaś. Tak jakoś zaczął się rok szkolny i nie było bardzo czasu...
. Jednak teraz jadę na wystawę za tydzień do W-wy, więc jakieś storczykusie dokupię, a poza tym zaczniemy budowę orchidarium
. (nawet dzisiaj zamówilismy na Allegro szafkę pod nie). Jednak to pewnie dopiero w wakacje, bo jeszcze trzeba pokój pomalować, a w tym roku mam egzamin gimnazjalny, więc nie chcę robić remontu przed nim, bo jednak trochę czasu na to potrzeba, a i tak jest go za mało
. Postaram się może jutro zrobić jakieś zdjęcia obecnie kwitnącym i może wstawię, ale gdy widzę te Wasze kolekcje
...

Cieszę się, że zajrzałaś. Tak jakoś zaczął się rok szkolny i nie było bardzo czasu...

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Fajnie, że będziesz na wystawie, zazdroszczę Ci[pozytywnie].Orchidarium to moje marzenie.Wstaw zdjęcia, niech się zrobi radośnie. 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj. Jestem z rewizytą i bardzo urzekło mnie to czysto białe Dendrobium Phalaenopsis. 

Kasiu Witaj widze,że dobrze Ci idzie i plany też wspaniałe także życzę powodzenia 

Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)
niedawno kupiłam phalenopsis storczyk ale coś się z nim dzieje listki zwisają,korzonki tracą osłonkę gdy go dostałam już był mizerny przesadziłam go mocno go nie podlewam bo wiem że nie lubi dlaczego wiec gniją korzenie zostają tylko nitki,ostatnio liście zwisają chociaż są na razie są twarde pomóżcie zależy mi na tym kwiatku jak go uratować może macie jakąś receptę boję się że go tracę zastanawiam się nad mikoryzą dla storczyków ale czy to pomoże.A może to jest wina doniczki nie miałam doniczki do przesadzenia użyłam pojemnik po kiszonej kapuście był czyściutki na spodzie zrobiłam dziurki