Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Józefa możemy tylko zapraszać w cieplejsze rejony... :(
Bardzo mu wspólczuję z powodu strat i tych dziwnych prądów .

Alu pięknie u Ciebie jak zawsze ...trochę mroziku też sie przydało ,
Jak widzę nie ustajesz w "trudach"zdobywania coraz to nowszych roslinek.
Jak Twój psiurek znosi takie mrozy?
Czy masz dla niego kubraczek?
Pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krzysiu, znajomych to by się jeszcze może wygrzebało, ale ze zdjęciami to już gorzej... :lol:
Przed chwilą wychodziłam z pieskiem i spojrzałam na termometry. Z jednej strony domu -2°C, z drugiej strony -5°C! Czyli jednak dobrze się złożyło, ze te młodociane roślinki już "zapakowałam"... :lol: Ale tutaj, w listopadzie taka temperatura, nie jest normalna! Zobaczymy ile będzie nad ranem... ? Mam nadzieję, ze nie szykuje nam się zima stulecia... :wink: :lol: Jutro wzmocnię jeszcze zabezpieczenie bananowca...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karuniu, kubraczka to on podobno nie potrzebuje. To czego nie znosi, to deszcz i wiatr! Jak jest "tylko zimno", nie przeszkadza mu tak bardzo. Oczywiście nie wyleguje się na dworze, ale na spacer biegnie z radością!
Józefa jest mi na prawdę bardzo zal... Tak bardzo kocha przyrodę, z taką pasją zajmuje się swoimi roślinkami mimo tylu utrudnień ... a przyszło mu mieszkać w tak zimnym regionie... Gdybym to ja była na Jego miejscu, po prostu nigdy nie odkryłabym w sobie tej ogrodniczej pasji... i nie byłoby mi przykro... . :? A on tę pasję miał już wcześniej...
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek

Głaski dla Bobiczka, naszej forumowej maskotki , a ja życzę kolorowych snów ;:41
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Alu, tylko na kilka godzin poszłam do pracy, a u ciebie już tylu gości i tyle tematów.
Piękna trawa. Szalejesz z zakupami u nas z zakupów nici.
Ponieważ mieszkam o rzut beretem od Józefa, to u mnie podobne klimaty i śniegu miejscami przed kolana.
Czekam na cieplejsze dni bo jeszcze mam nieosłonięte krzaczki.
Śmieje się że w tym roku zima zaskoczyła nie tylko drogowców ale i Magdę.
Pozdrawiam cieplutko Magda.

P.S Ogród to moja młoda pasja, a piłka nożna to już od dawien dawna. Dziś jest ważny mecz dla naszej reprezentacji, ale chłopakom będzie zimno. Mam więc propozycje trzymajmy za nich kciuki. Przydało by się im coś ;:18 na rozgrzewkę.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

Karolcia pisze: a u ciebie już tylu gości
Tak to prawda :D
Alu jesteś bardzo gościnna /siedząć cichutko w kąciku /podziwiałam imprezę
do białego rana :D
Jestem zachwycona twoimi trawami...... :roll: są cudowne :roll: a Bobik uroczy
rzadko spotyka się tak fajnego rozrabiakę :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję za odwiedziny!

Aniu, Bobik dziękuje za pieszczotkę i prosi o więcej... :lol:

Madziu- Karolciu
, ja się co prawda sportem nie pasjonuję, ale oczywiście zawsze kibicuję Polskiej Ekipie! A zima to i mnie o mało nie zaskoczyła... jak zobaczyłam rano temperaturę na dworze, to oczom nie wierzyłam... -7°C z jednej strony domu, - 4°C z drugiej. Nawet na pełnię zimy, jest to dużo, w tym klimacie, a przecież jest dopiero połowa listopada! Jednak kupiłam dzisiaj nowe termometry (minima- maxima) i porównując temperaturę na wszystkich, doszłam do wniosku, że chyba ten który pokazywał -7°C, jest popsuty. Przekonam się ostatecznie jutro rano. Ale nawet -4°C, to całkiem dużo.

Stokrotko, Znając bogactwo roślin w Twoim ogrodzie, niczym nie mogę Cię zadziwić... zostaje mi tylko Bobik... :lol:

Dzisiaj miałam dosyć pracowity dzień (chociaż tym razem nie w ogrodzie), znalazłam jednak chwilkę, żeby wpaść do sklepiku. Moje dzisiejsze łupy, to osmanthus heterophyllus tricolor,pistacia lentiscus (po kliknięciu na lupkę, zobaczycie: po lewej- kwiaty męskie, po prawej, żeńskie. Nie wiem jaki jest moj) i dwa niebieskie maki. Dzisiaj rano znowu wszystko było białe... A Bobik, jak kot, wygrzewał się na słoneczku...

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja lecę do Bogusi na pyszne ciasteczka świąteczne w temacie Bądżmy zdrowi.... - super :!:
Fajnie że pokazałaś nowe zakupy. Będzie co podziwiać wiosną. U Ciebie Bobik się wygrzewa a u mnie żadna zwierzyna dzisiaj nie wylazła spod kołdry bo jest cały dzień mróz a teraz to nawet minus siedem.
No to lecę. Pa, pa.
Buziaczki ;:79
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Alu, skoro zima i u ciebie zaatakowała, to kiedy ty będziesz sadzić te swoje trofea. U mnie jest teraz -7 i całkiem spora pierzynka śniegu. I temperatura na dworze szybko spada. Oczywiście chłopaki wygrali i jedziemy na Mistrzostwa Europy. Dodam tylko że to są nasze pierwsze mistrzostwa w historii. ;:172 ;:18
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41

Post »

Alu! Kwiatuszku!!! Najpierw przeprosiny, że dopiero teraz znalazłam Cię!!!! Zaczełam czytać i oglądać od początku :D Jest juz tak póżno , że dalszy ciąg jutro..... Reflekcje pierwsze. Nie dość , że ogrodniczka z Ciebie SUPER do jeszcze WSPANIAŁA GAWĘDZIARA!!!!!!! Czyta się Twe posty jak piękną opowieść!!!! Zdjęcia równie piękne. Kończę już i zamiast do łózia pewnie dalsze strony poczytam... Obrazek Obrazek
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

A spać to kiedy dziewczyny pójdą ,za oknem zimno, za oknem ciemno Kwiatuszek przyjemność sobie zrobiła --roslinki kupiła teraz oczek nie chce zmrużyć ;:205
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, ślinki mi narobiłaś na Bogusi ciasteczka.... chyba też tam zaraz pójdę... ;:65 A Bobik też się chowa pod kołderką, jak nie ma słoneczka, ale gdy tylko zaszeleści jakiś papierek, zaraz "mu się robi ciepło" i przychodzi zobaczyć co tu znowu mamy dobrego do jedzenia... :D

Magdusiu, ja mam czas, ja poczekam... :lol: Jak nie zasadzę jutro, to za kilka dni... :lol: Zresztą z zakupami, nie powiedziałam jeszcze mojego ostatniego słowa :lol: :lol: :lol:
A jeśli chodzi o mecz, to jak już wspominałam, ja się sportem za bardzo nie interesuję, ale mój M. tak! I kiedy mu wspomniałam o tym meczu, od razu powiedział, że Polacy wygrają! :D :D :D ;:87 ;:87 ;:87 ;:114

Kózko moja miła, nie masz za co przepraszać! Przecież tyle jest ogrodów na forum, że nie sposób wszystkie zwiedzić. Ja początkowo oglądałam trochę chaotycznie. Zaglądałam to tu, to tam... Później zaczęłam zwiedzać po jednym, metodycznie..., ale to zajmuje sporo czasu... Poza tym ciągle otwierają się nowe ogródki :D Bardzo się ciesze, ze do mnie trafiłaś! Mam nadzieję, ze będziesz tu wracać... :D Dziękuję Ci również za miłe słowa. ;:180

Bogusiu, miałam właśnie iść spać, ale ponieważ doniesiono mi :lol: , że serwujesz wyśmienite ciasteczka, skoczę do Ciebie na mały poczęstunek... :D

A moim Miłym Gościom mowie już dobranoc i życzę miłych snów! ;:196 ;:100 ;:217 ;:41
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Miły Kwiatku Fleur - witaj cieplutko !!
-to na naszą rozgrzewkę ;:40 by się przydało.Niech będzie wirtualna!

Już kiedyś pobuszowałam po Twoim terenie,zachwytu nad przestrzenią nie potrafię wyrazić, zawsze mnie porywa. To niedosyt z tego co mam u siebie- mały obecnie ogródek,przestrzeń
ograniczona do 7 arów, więc nawet w myślach ;:95 szaleństwa nie mogę czynić.
Ale...i wygodnie :P mam , bo mniej pracy i samo rośnie :P .
Więc podziwianie ogrodów mi pozostało, bardzo szanuję kazdą aranżację i wkład własny.
Mimo wysiłku , zawsze bilansuje się z zadowoleniem,a nawet na plus tego ostatniego.
Gratuluję.
I więcej nie będe pisać peanów,bo a nuż coś zapeszę :P .

Akurat dzisiaj oglądałam na Waszym TV5 program cykliczny dla takich jak my -działkowców
"silence ca' pausse" jak nie mylę pisowni tytułu.Zawsze jest w niedzielę o ~12-tej w południe.
Projekty przednie- akurat dzisiaj był temat aranżacji trawnika z postawionym w samym środku słupem elektrycznym :roll: .Architekt krajobrazu w mig zaprojektował,obudował pergolami obsadzili krzewami itpppp.
Bardzo przydatne,ciekawe czy zerkasz??na program ,ja już kilka zaliczyłam.
Terenem i domem zupełnie przypominało mi Twoją
posiadłość.,ale za kazdym razem jest w innym miejscu kręcone i inny temat.Noooo u Ciebie słupa po środku nie zauważyłam.

To tylko lużne skojarzenia.

Nie zazdroszczę piękna, podziwiam i życzę Ci wytrwałości i pomysłów na więcej i ..więcej.
Póżniej przyjdzie czas na konsumowanie swojego piękna i spokojne siedzenie w fotelach.

serdeczności J ;:100 VANKA
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Alutka a moja Tinka robi dokładnie to samo. I choćby spała snem umarlaka to każdy szelest papierka skutkuje natychmiastowym wyskokiem spod kołdry, żeby sprawdzić co to jest i czy godzi się do zjedzenia. No cóż, widać że chyba wszystkie pieski tak mają. :wink: :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jovanko, bardzo mi miło, że zagościłaś w moim ogródku! Będzie mi zawsze bardzo przyjemnie, kiedy do mnie zajrzysz! Niemniej jednak, przyznaję, że jest mi trochę wstyd... :oops: Wiem, że jesteś forumowym fachowcem od storczyków i podziwiam Twoją wiedzę na ich temat ! Ja sama mam kilka storczyków, które kupiłam zauroczona ich urodą, ale nie włożyłam najmniejszego wysiłku, żeby dowiedzieć się czegoś na temat ich pielęgnacji... :oops: Z roślin doniczkowych, uprawianych w domu, yukki mi rosną świetnie, draceny, begonia i szeflera również... Mam jeszcze kilka drobiazgów, które też "nie narzekają" :lol: więc myślałam, że podobnie będzie ze storczykami... A one z początku rosły dobrze, a potem jeden po drugim zaczęły coraz bardziej kaprysić... :wink: A ja, zamiast zacząć szukać przyczyny takiego stanu rzeczy, ... czekam, aż im przejdą te kaprysy... :? :oops:
"Silence, ça pousse", ze słyszenia znam. Jednak po pierwsze nie mam TV 5, (mam France 5, a to nie to samo) a po drugie, na soboty i niedziele, zawsze mamy dużo różnych planów i w ciągu dnia, rzadko mamy czas na oglądanie telewizji... Niemniej jednak, generalnie, we Francji, jest dużo różnych programów TV i audycji radiowych na tematy ogrodnicze. Jest też zatrzęsienie tygodników i miesięczników dla ogrodników- amatorów. Ja jeden z nich prenumeruję, a czasem jeszcze skuszę się dodatkowo na jakiś inny.
Mam nadzieję, że nie masz mi za złe mojego macoszego podejścia do moich storczyków... :? Obiecuję, że się poprawię! Już poczyniłam pierwszy krok, bo kiedy tylko zobaczyłam Twój post, popędziłam na dół i przestawiłam dwa z nich, stojące zbyt blisko kaloryfera... :wink: ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”