Storczyki Agatki <3

Awatar użytkownika
trzysta
50p
50p
Od: 31 sie 2010, o 07:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Storczyki Agatki <3

Post »

Witam wszystkich : )
Zarejestrowałam się na forum dziś rano, i powodowana okropnym zachwytem i nie mniejszą zazdrością stwierdziłam, że ja też pokażę parę swoich krzaczków. Moja kolekcja storczyków nie jest imponująca - same falki, ale lubię każdego kwiatka - to bardzo ważne : )

Pierwszy okaz - kuchenny, kwitnie już dobrych parę miesięcy i właśnie zauważyłam kolejne odgałęzienie (3 zdjęcie) - oby były kwiatki!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kolejny, tym razem z mojego parapetu. Śliczny i bordowy, niestety już zrzuca kwiaty.
Obrazek
Moja parapetowa duma i jej pierwsze niesklepowe kwitnienie, nie mogę usiedzieć jak patrzę na pączki :)
Obrazek
Obrazek
Widok ogólny parapetu:
Obrazek
I keiki - urosło po odcięciu kwiatków, mam nadzieję że storczykowi nie jest źle?
Obrazek
A to moja odratowana z ataku paskudnych bakterii/grzybów/cokolwiek to nie było, cudowna pantera:
Obrazek
Teraz uwaga; dzisiejszy nabytek! Jeszcze w doniczce nie do kompletu, ale jest tak cudowny że boję się go ruszać :)
Obrazek
Obrazek

Szokujące wiadomości i dobre porady mile widziane : )
Cieszę się, że są tu ludzie którzy chorują na to co ja! ; )
Pozdrawiam, Agatka
zanetap
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 sie 2010, o 19:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Storczyki Agatki <3

Post »

Hej
Sa piekne! Bardzo ładna kolekcja storczyków. Ja niesety mam tylko 1 storczyka. Ale te twoje sa przecudne. Az brakuje człowiekowi słów........Raczej to ty powinnaś udzielać rad co zrobić aby miec takie piekne storczyki;)
Pozdrawiam
Żaneta
Awatar użytkownika
trzysta
50p
50p

Post »

Dzięki za wizytę - cieszę się jak dziecko jak czytam takie rzeczy : ) Powodzenia w nabywaniu kolejnych okazów - to już nieuniknione ; )
Pozdrawiam, Agatka
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Witaj Agatko wśród nas ;:108
Śliczny początek kolekcji, nawet keiki Masz, zazdroszczę go ;:108
Fajne, kwadratowe osłonki zauwazyłam na jednym ze zdjęć. Możesz pokazać samą tą osłonkę. I gdzie takie cudo Dorwałaś. Ciekawa też jestem, czy pasują do nich okrągłe,plastikowe doniczki ze storczyków? ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj Agatko - ładna kolekcja :)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne masz storczyki ;:63 Najbardziej podoba mi się pierwszy białasek :D
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

Ładne storczyki w równie ładnej oprawie. Tylko... zdecydowanie za mało ich masz :wink:
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

:wit
Piękne masz storczyki,Bardzo zadbane!!Widać że są kochane.!Mój faworyt to ten ostatni buraczkowy :D
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Przeuroczy widok! I masz własne kwitnienie, świetny kwiatek! :D
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Witaj :wit

Zaglądam do Ciebie z wielką ochotą - praktycznie w jednym czasie założyłyśmy swoje storczykowe wątki. Piszesz "Moja kolekcja storczyków nie jest imponująca - same falki, ale lubię każdego kwiatka - to bardzo ważne : )" i to moim zdaniem jest bardzo dobre podejście. Czy mamy kilka czy kilkadziesiąt - największe znaczenie ma to, że liczy się dla nas i przynosi radość każda oznaka ich zdrowia, czy to listek, korzonek czy nowy pęd.
Biały jest wspaniały - taki dostojny :D
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
efcia111
200p
200p
Od: 3 cze 2010, o 15:28

Post »

śliczne masz storczyki :) gratuluję i życzę powodzenia w dalszym rozwoju kolekcji ;) Teraz już nie da się wyjść z marketu bez obejrzenia stoiska z kwiatami :D
Pozdrawiam, Ewa :)

Moje storczyki :D
zanetap
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 sie 2010, o 19:13
Kontakt:

Post »

trzysta pisze:Dzięki za wizytę - cieszę się jak dziecko jak czytam takie rzeczy : ) Powodzenia w nabywaniu kolejnych okazów - to już nieuniknione ; )
Dzięki. Ja mam storczyka falenopsis (ćmówka) i generalnie teraz wyglada jak po udzerzeniu bomby atomowej. (nie ma kwiatków i go przemoczyłam;( ) ale będzie dobrze (przynajmniej mam taką nadzieje) Co do twoich storczyków to najbardziej podoba mi się ten biały i rózowy. ;) Sa suepr i tyle!
Pozdrawim
Żaneta
Awatar użytkownika
trzysta
50p
50p

Post »

justus27 pisze:Witaj Agatko wśród nas ;:108
Śliczny początek kolekcji, nawet keiki Masz, zazdroszczę go ;:108
Fajne, kwadratowe osłonki zauwazyłam na jednym ze zdjęć. Możesz pokazać samą tą osłonkę. I gdzie takie cudo Dorwałaś. Ciekawa też jestem, czy pasują do nich okrągłe,plastikowe doniczki ze storczyków? ;)
Dzięki dzięki ; )
Osłonki, (wazony?) już pokazuję:
Obrazek
Kupiłam je w Bełchatowie w sklepie 'wszystko za 6zł' ; ) Jak nietrudno się domyślić, największą zaletą jest właśnie to 6zł ; ) Storczykowe doniczki wchodzą jak na miarę, opierają się nawet elegancko na brzegach osłonki : ) Na zdjęciu co prawda inne maluchy, ale idea przekazana:
Obrazek

W imieniu kwiatków wszystkim dziękuję za komplementy, gdyby mogły z pewnością by się zarumieniły : ) I ja oczywiście też szaleję z radości : ]
Pozdrawiam, Agatka
Awatar użytkownika
trzysta
50p
50p

Post »

efcia111 pisze:śliczne masz storczyki :) gratuluję i życzę powodzenia w dalszym rozwoju kolekcji ;) Teraz już nie da się wyjść z marketu bez obejrzenia stoiska z kwiatami :D
Właśnie, to okropne. Od rana przypomina mi się wczorajszy carefour - stwierdziłam że jeden kwiatek dziennie wystarczy, a teraz nie mogę się uspokoić, że zostawiłam na pastwę losu pewne nakrapiane cudo ; <
Pozdrawiam, Agatka
efcia111
200p
200p
Od: 3 cze 2010, o 15:28

Post »

trzysta pisze:
Właśnie, to okropne. Od rana przypomina mi się wczorajszy carefour - stwierdziłam że jeden kwiatek dziennie wystarczy, a teraz nie mogę się uspokoić, że zostawiłam na pastwę losu pewne nakrapiane cudo ; <
Haha to trzeba było brać :D Ja wiem, że żadne limity w naszym przypadku nie mają większego sensu, bo albo je złamiemy prędzej czy później, albo będziemy żyć w poczuciu beznadziejności i winy z powodu pozostawienia jakiegoś cuda...

Więc ja dobrze radzę - żadnych limitów!! ;:138 :tan ;:138
Pozdrawiam, Ewa :)

Moje storczyki :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”